Enkeltkammer doble vinduer og omfang

Enkeltkammer doble vinduer og omfang
Enkeltkammer doble vinduer og omfang

Video: Enkeltkammer doble vinduer og omfang

Video: Enkeltkammer doble vinduer og omfang
Video: Электрика в квартире своими руками. Вторая серия. Переделка хрущевки от А до Я .#10 2024, April
Anonim

Et enkammers doble vinduer er som kjent det enkleste, billigste og vanligste blant andre typer doble vinduer. Grunnlaget for designet er to glass og ett luftkammer. En spesiell avstandsramme sprer glasset over en viss avstand, som i de fleste tilfeller varierer fra 0,6 til 1,8 centimeter. Et slikt skille er nødvendig for at et enkeltkammer doble vinduer kan redusere varmevekslingen med det ytre miljøet. Når det gjelder glass, overstiger tykkelsen i de fleste tilfeller ikke 4 millimeter. Imidlertid avhenger den termiske konduktivitetsindeksen direkte av tykkelsen på glasset, og avhengigheten her er direkte proporsjonal. I denne forbindelse kan du finne glass med en tykkelse på både 3 og 6 millimeter.

enkeltkammer doble vinduer
enkeltkammer doble vinduer

Standard doble vinduer med ett kammer er to glass (tykkelsen på hver er 4 millimeter), med en avstand på 16 millimeter fra hverandre. Som et resultat er den totale tykkelsen summen av de tre angitte verdiene– 24 millimeter.

Ved valg av doble aggregat bør det tas hensyn til at antall kammer er et av nøkkelkriteriene. Ja, i midtengenerelt er installasjon av enkeltkammer vindusløsninger ikke tillatt - de er ikke egnet for termiske egenskaper. Det finnes selvfølgelig også enkammer energibesparende doble vinduer - bruken kan være hensiktsmessig. Hovedfordelen med de vurderte vindussystemene ligger i den lave kostnaden, spesielt siden installasjonen deres i en rekke situasjoner er fullt ut berettiget.

enkammer energibesparende doble vinduer
enkammer energibesparende doble vinduer

Først og fremst gjelder dette innglassing av loggiaer og balkonger. Denne tilnærmingen kan være vakker og praktisk, spesielt siden installasjonen av glidende aluminiumsglass ikke er tilgjengelig for alle på grunn av høye kostnader og mange ulemper forbundet med videre drift. Selvfølgelig, i dette tilfellet, kan loggiaen eller balkongen ikke betraktes som et fullverdig boareal (ombyggingen sørger for installasjon av doble vinduer med et stort antall kameraer, samt ytterligere tiltak for å sikre pålitelig termisk isolasjon). Dessuten krever installasjonen av tykke, tunge doble vinduer en endring i utformingen av selve balkongen (for eksempel ved å tykke brystningen ved siden av murverket). For å beskytte en balkong eller loggia mot ytre påvirkninger er et enkeltkammer doble vinduer den beste løsningen.

Ofte brukes et dobbeltvindu i de såk alte sommerhusene. Et slikt vindu vil gi et behagelig temperaturregime vår, sommer og høst - det vil si gjennom hele sommersesongen.

en-kammer doble vinduer
en-kammer doble vinduer

Til tross for at et enkelt-kammer dobbeltvinduer praktisk t alt ikke er detskiller seg fra et trevindu, vil det være en mye mer effektiv investering - på grunn av lang levetid, estetikk, funksjonalitet og muligheten til å klare seg uten ekstra vedlikehold. Det skal også bemerkes at i de sørlige regionene med varme vintre kan enkeltkammerløsninger brukes uten restriksjoner på eventuelle objekter, inkludert leilighetsbygg.

Anbefalt: