Maling av tak: hvordan gjør du det selv

Innholdsfortegnelse:

Maling av tak: hvordan gjør du det selv
Maling av tak: hvordan gjør du det selv

Video: Maling av tak: hvordan gjør du det selv

Video: Maling av tak: hvordan gjør du det selv
Video: Male taket - Gjør det selv 2024, Mars
Anonim
takmaling
takmaling

Førsteinntrykket av leiligheten avhenger av hvordan taket ser ut. Hvis feilene på veggen eller på gulvet ikke umiddelbart er tydelige, kan du ikke skjule toppen med noe - alle ujevnheter og feil kan ødelegge helhetsbildet. Takmaling, kvaliteten på utførelse og materialene som brukes til gjennomføringen er viktige komponenter som påvirker hele renoveringsprosessen. Å male taket er et av de første trinnene for å dekorere ethvert rom.

Materials

Først må du velge materialet du vil male med. Hvis taket på soverommet repareres, er det bedre å bruke akrylmaling med lateks. Den takler perfekt små sprekker 1 mm brede, gir en følelse av fargefylde og utvider plassen visuelt. Malingen er egnet for rom med lav luftfuktighet. Maling av tak på kjøkken og bad, laget med silikatmaling,tåle temperatursvingninger og drypp. Malingen vil ikke kreve ytterligere antiseptiske midler, som moderne produsenter med forsiktighet har inkludert i sammensetningen. Tilsetningsstoffer gir belegget ekstra beskyttelse mot bakterier og mikroorganismer. Silikonmaling passer for ethvert rom, da den kombinerer egenskapene til akryl og silikat. Den kan dekke sprekker på 2 mm, er ikke redd for fuktighet. Hvis taket er dekket med gips, er det mest akseptable alternativet å male taket med en vannbasert eller vanndispersjonsblanding. Den første lar deg bruke hvilken som helst farge, den andre er fuktbestandig og vaskbar.

takgrunning før maling
takgrunning før maling

Verktøy

For å oppnå et jevnt lag med materialoverlegg trenger du gode verktøy. Du må kjøpe to ruller: en liten med en lang haug og en stor med en middels. For å male hjørnene trenger du en børste, et malingsbrett, en pålitelig stol eller bord, en trappestige. Maling av tak starter fra vinduet mot det indre av rommet. Ikke legg press på rullen for å unngå flekker og skallede flekker, påfør maling i parallelle striper, overlappende. Ikke hold valsen rett over hodet - helningsvinkelen skal være 45 grader. For ekstra beskyttelse av øyne, hår og ansikt, bruk vernebriller og lue.

Forbereder til maling

vannbasert takmaling
vannbasert takmaling

Uansett hva slags belegg du har i taket, må det forberedes før arbeidet starter: fjern gammel puss, maling, rengjørujevnheter, dekk til sprekker og sprekker - jevn ut alle feilene, slik at resultatet blir en speiloverflate. Taket må tørkes av støvet som blir igjen etter forrige arbeid. Deretter grunnes taket før maling. Hva er den til? Grunningen vil lage en film som vil feste seg til beleggsmaterialet, malingen vil fordeles økonomisk og jevnt over overflaten, og i fremtiden vil den ikke henge etter og sprekke.

Takmaling og fargevalg

Malingen påføres i flere lag, minst to eller tre. Hver gang det forrige belegget må tørke helt. Når du velger en farge, anbefaler vi å bruke nøytrale, pastellfarger. De vil ikke kutte øynene og samtidig øke plassen visuelt. Hvis du bruker flere nyanser, må du kjøpe ekstra maskeringstape.

Anbefalt: