Når beskjære peoner til vinteren? Ekspertråd

Innholdsfortegnelse:

Når beskjære peoner til vinteren? Ekspertråd
Når beskjære peoner til vinteren? Ekspertråd

Video: Når beskjære peoner til vinteren? Ekspertråd

Video: Når beskjære peoner til vinteren? Ekspertråd
Video: When to Cut Back Peonies 2024, Kan
Anonim

Mange hager er dekorert med peoner. Dette forårsaker misunnelse og beundring blant forbipasserende og naboer. Det antas at det ikke er så vanskelig å dyrke pioner, men faktisk klager mange nybegynnere over at blomstringen er svak. De vet ikke svaret på spørsmålet om når de skal beskjære peoner til vinteren?

når du skal beskjære peoner for vinteren
når du skal beskjære peoner for vinteren

Garteners feil ved beskjæring av peoner

Det er heftige debatter om denne saken både i sosiale nettverk og mellom naboer. Tross alt, hvis du ser, beskjærer mange nesten umiddelbart etter blomstring, mens andre venter på frost. Så hvilken er riktig når du skal beskjære peoner til vinteren? Mange blomster om sommeren er rammet av ulike sykdommer, som gråskimmel. Omsorgsfulle eiere, som ser at busken har falmet, kuttet umiddelbart ut hele delen over bakken, naivt i troen på at han ikke lenger trenger løvverk. Det er her den største feilen gjøres. Etter blomstringsperioden begynner leggingen av blomsterknopper. Og mange gartnere, når de trenger å beskjære pioner i tilfelle sykdom, blir for revet med og skjærer blomster for mye. Eksperter anbefaler å fjerne maksim alt en tredjedel av stilken, uten å påvirke de nedre bladene. Dette skyldes det faktum at fornyelsesknopper dannes ved bunnen av en blomstrende plante. Når de blir påvirket, blir de svake på grunn av mangel på næring som er kjent for å komme fra bladene.

Men hva anbefaler eksperter? Når skal man beskjære peoner til vinteren? Under forberedelsen av busken for vinterperioden, bør du først mate rotsystemet. Til dette brukes fosfat-kaliumgjødsel.

når du skal beskjære peoner
når du skal beskjære peoner

Voksne trepionbusker bør dekkes for vinteren slik at blomsterknoppene ikke blir skadet av frost. Du kan bruke agrofiber eller annet stoff, gran. Men i alle fall må rotdelen drysses med jord og forsiktig kastes med vann. Slik beskyttelse vil gjøre busken mer spredning. Uansett hvilken variant av pioner som dyrkes - trelignende eller urteaktig - bør alt løvverk fjernes før overvintring. Kanskje er det denne prosedyren som forårsaker så mye kontrovers blant gartnere på spørsmålet om når man skal beskjære peoner. Bare bladene skal fjernes, ikke stilkene. I urteaktige pioner er alt under roten, og i trepioner, to tredjedeler ovenfra. Peoner er blomster som bare utsettes for dekorativ beskjæring av stilkene. Et slikt behov oppstår ved sammenbrudd eller frysing.

Egne «mener» i denne prosessen

Det er sant, det er ett "men", og det gjelder en voksen trepionbusk. For å forbedre blomstringen neste år, etter dannelsen av frøkapsler, bør hver gren (unntatt en) forkortes med tre knopper ovenfra. I dette tilfellet dannes en sterk blomsterknopp i den fjerde. Det anbefales også å beskjære alt om høsten eller våren hvert fjerde år.løpe til bakken. Dermed blir busken forynget.

når du skal beskjære peoner
når du skal beskjære peoner

I spørsmålet om når man skal beskjære peoner for vinteren, bør man også ta hensyn til lokalklimaet. Hvis blomstene dyrkes under tøffe forhold, gjøres beskjæring tidlig. I tempererte soner begynner arbeidet med å forberede blomsterhagen for vinteren tidligst i slutten av september. Den beste tiden for peonbehandlinger er oktober eller november.

Anbefalt: