Instruksjoner: hvordan lage et glødende pulver med egne hender

Instruksjoner: hvordan lage et glødende pulver med egne hender
Instruksjoner: hvordan lage et glødende pulver med egne hender

Video: Instruksjoner: hvordan lage et glødende pulver med egne hender

Video: Instruksjoner: hvordan lage et glødende pulver med egne hender
Video: How to make neon powder at home/diy homemade glow in the dark powder/how to make glowing powder #art 2024, April
Anonim

Utvilsomt, alt nytt er attraktivt og innbydende. I dag blir bruken av elementer av lysakkumulerende energi, såk alte fosforer, mer og mer populært. Slike elementer brukes aktivt på skilt i bygder, på veimerking osv., de brukes i økende grad i interiør, fremhever enkelte objekter eller hele utstillinger. Naturligvis har mange mennesker et spørsmål om hva en fosfor er.

gjør-det-selv-fosfor
gjør-det-selv-fosfor

Luminophor er en spesiell kjemisk sammensetning med et lysakkumulerende minne. Lys absorberes fra omgivelsene og frigjøres som lysenergi under dimmende forhold. Fosfor i ferdig form finnes i naturen. I henhold til klassifiseringen er de av organisk og uorganisk opprinnelse. Hvis du har de nødvendige stoffene, kan du tilberede glødepulveret med egne hender.

Fotoluminoforer brukes oftere i produksjon og hverdagsliv. De oppløses ikke i vann, tolererer perfekt ultrafiolett stråling, avgir ikke skadelige røyk og stråling. Fosforer av denne typen er brannsikre, enkle å bruke og betjene. glødeutskilles av slike stoffer beholdes i en dag. Selvfølgelig lurer interesserte brukere på hvor de kan kjøpe fosforet. Du kan kjøpe fosfor i ønsket farge fra leverandører av ulike industriprodukter, eller i spesialiserte nettbutikker.

Refleksmaling har et ubegrenset omfang, fra kroppskunst til interiørdesign og biltuning. Etter moten vil selvfølgelig mange prøve å dekorere de omkringliggende gjenstandene med interessante gløder, og prøve å lage en fosfor med egne hender. Teoretisk er det mulig. Hovedsaken er å velge riktige proporsjoner av forbruksvarer og skape optimale forhold for en kjemisk reaksjon.

For å lage et glødepulver med egne hender må du ha borsyre og bartrærkonsentrat.

hvor kan man kjøpe fosfor
hvor kan man kjøpe fosfor

For at resultatet skal bli, må alle elementer tas i sin rene form uten urenheter. De kan kjøpes i riktig mengde på apotek. Konsentratet oppløses i rent vann i forholdet 1 g per 50 ml. Du kan bestemme at det er nok bartrærkonsentrat etter farge - det skal være knallgult. Separat er det nødvendig å veie de samme normene for borsyre, omtrent 2 gram hver. Dette kan gjøres med en vekt eller en teskje.

En porsjon borsyre påføres en forhåndspreparert aluminiumsplate, blandet med en bartreløsning (10 dråper), jevnet ut over overflaten (ca. blandingslaget skal være ca. 2-3 mm). Platen legges på flisen forvarmer opp. Det er viktig at vannet fordamper fullstendig, de resulterende boblene må stikkes nøye gjennom med en nål. En gjør-det-selv-fosfor laget på denne måten vil lyse i mørket etter fullstendig herding.

hva er fosfor
hva er fosfor

Her er en måte å lage en fosfor på. Faktisk er det omtrent et dusin oppskrifter, noen av dem er komplekse teknologiske prosesser som krever spesielt utstyr og betingelser.

Anbefalt: