Podium på soverommet: designmuligheter, fordeler og ulemper

Innholdsfortegnelse:

Podium på soverommet: designmuligheter, fordeler og ulemper
Podium på soverommet: designmuligheter, fordeler og ulemper

Video: Podium på soverommet: designmuligheter, fordeler og ulemper

Video: Podium på soverommet: designmuligheter, fordeler og ulemper
Video: Полный курс Redux Toolkit + RTK Query для начинающих | Редакс за 2 часа! 2024, April
Anonim

Den originale og praktiske utformingen av leiligheten er en prioritet for alle husstandsmedlemmer. Tilstedeværelsen av et podium på soverommet, hvis bilde er presentert i anmeldelsen, løser samtidig mange problemer. Rommet får umiddelbart et moderne uttrykk, plassen spares betydelig, og problemet med oppbevaring av sengetøy forsvinner. Du kan lage et podium med egne hender hvis du fordyper deg i prinsippet om å bygge dette originale designet.

Kompakt soveromsdesign

Flere og flere mennesker i ulike aldre foretrekker å bruke denne originale designen i interiøret. Podiet på soverommet gir rommet stil, bringer sin originale smak, og gir en følelse av hygge og komfort. Podiet sparer kvadratmeter betydelig, og etterlater ledig plass rundt det. Det lar deg holde soverommet rent, fordi alle nødvendige ting passer perfekt i sengens nisjer. Dette designet eret favorittsted for barn, siden det kan fungere som en øy for spennende spill.

Podium i det indre av soverommet
Podium i det indre av soverommet

Podium Dyder

Podium på soverommet har flere fordeler. Disse inkluderer:

  1. Zoneinndeling. Rommet er delt inn i betingede soner, hvor det er et eget rom uten grensekonturer. Ved hjelp av den installerte sengen på podiet vil det være en naturlig visuell begrensning i interiøret.
  2. Plassbesparende. Dette designet vil bidra til å spare plass til soveområdet eller barnas spill. Spesielt aktuelt blir montering av podium på soverom, barnehage og stue.
  3. Praktiskhet og allsidighet. Veldig praktisk er alternativet der du enkelt kan skjule sengetøy, ting og gjenstander som er nødvendige i hverdagen. Podiet er også nyttig for å skjule diverse kommunikasjoner i form av rør eller ledninger under stikkontakter.
  4. Enkel installasjon. Med ferdige deler og festemidler tilgjengelig, kan du raskt og pålitelig lage et gjør-det-selv-podium på soverommet.
  5. Rimelig pris. Siden det er mulig å selvstendig velge materialer etter din smak, kan prisen på et slikt produkt være relativt lav.
  6. Estetikk. Rommet, der det er en catwalkseng, ser stilig og elegant ut, og får også en viss stemning.
Sengepodium lavt tak
Sengepodium lavt tak

Podiumfeil

Før du bestemmer deg på pallen, bør du vurdere alle de mulige ulempene med dette designet. Blantdem:

  1. Plassbegrensning. Paradoks alt som det kan virke, men podiet på soverommet både øker og reduserer plassen på samme tid. På en så liten øy får du et helt rom med sin egen stil og struktur. Tilstedeværelsen av møbler bør ikke forstyrre passasjen.
  2. Umuligheten av permutasjon. Møbler plassert på denne strukturen kan ikke lenger bevege seg fritt i hele rommet. Hvis du ønsker å flytte sengen til den andre siden, kan det hende at noen av bena ikke passer på denne øya. Den passer kanskje heller ikke til et nattbord eller salongbord som ikke er levert på forhånd.
  3. Begrensning av takhøyde. Det anbefales ikke å installere podier i leiligheter med lavt tak. Dette designet vil se ut som en nisje i veggen. Ja, og å sove under et tak hengende over hodet vil ikke være særlig behagelig.
  4. Trinn. Podiet bør forlates for folk som synes det er vanskelig å gå opp trappene. Selv tilstedeværelsen av én barriere vil være en uoverkommelig daglig hindring for eldre eller med tilstedeværelsen av sykdommer i muskel- og skjelettsystemet.
  5. Traumatisk fare. Hvis trinnet (eller flere trinn) er for skarpt i hjørnene, kan ikke husholdningen unngå beinskader (spesielt barn eller eldre beboere). For å forhindre at dette skjer, må du nøye vurdere formen på trinnene eller dekke stigen med et teppe.
Podium på et lite soverom
Podium på et lite soverom

Typer catwalk-senger

Pallen i det indre av soverommet kan være forskjellig både i utseende og innvendigmonteringsdesign. Det finnes følgende typer catwalk-senger:

  • monolitisk. De består av en treforskaling fylt med betong. Denne designen er slitesterk, men veldig tung.
  • Ramme. Dette er stål- eller trekonstruksjoner som settes sammen på gulvet. Er de vanligste catwalk-modellene.
  • Uttrekkbar. Modeller fra rammen av hvilke senger (eller en seng) trekkes ut. En barnekrok eller arbeidsplass er satt opp på podiet.
Sengepodium på soverommet
Sengepodium på soverommet

Utvalg av materialer og verktøy

Podium på soverommet kan brukes til ulike formål. Det er følgende typer pallplasser:

  • teknisk - for å lagre ting og skjule kommunikasjon;
  • dekorativt - for sonering;
  • kombinert - for å kombinere forskjellige funksjoner.

Avhengig av formålet velges nødvendig materiale. Den mest etterspurte er:

  • MDF;
  • sponplater;
  • tree;
  • plast;
  • teppe;
  • corners;
  • metallprofiler;
  • stoffklistremerker.

For å jobbe trenger du følgende verktøy:

  • elektrisk drill;
  • saw;
  • selvskruende skruer;
  • skrutrekker;
  • hammer;
  • festemidler;
  • lim.
Fordeler med pallen
Fordeler med pallen

Podium-kvaliteter

Når du velger en catwalk-modell, bør du være oppmerksom på følgende egenskaper:

  1. Material. Det må være miljømessigtrygt og holdbart.
  2. Vekt. Den ferdige strukturen må utformes for vekten av to voksne (ca. 100 kg).
  3. Høyde. Det er nødvendig å beregne avstanden fra podiet til taket slik at en person som står i full høyde ikke hviler hodet på taket eller bunnen av det andre laget.
  4. Hvis det er nisjer, bør høyden på pallen ikke overstige førti centimeter.
  5. Hvis høyden på selve strukturen overstiger førti centimeter, er det nødvendig å installere trinn som vil lette oppstigningen.

Interiørstil

Podiet i et lite soverom skal harmonisk passe inn i det generelle interiøret i rommet. Det er veldig viktig å velge en seng riktig i henhold til stilen og ikke i noe tilfelle blande forskjellige stiler (dette er kun mulig for store områder). Valg av boksfarge bør matche fargen på gulvet slik at de oppfattes som ett konsept. Podiet i seg selv er en slags aksent av rommet, så det er ikke verdt å fremheve det. I et lite rom anbefales det å foretrekke en lys fargeskala, da det visuelt får soverommet til å se større ut.

Flott podium på soverommet
Flott podium på soverommet

Design for et lite soverom

For å gjøre podiesengen i et lite soverom komfortabel og praktisk, må du passe på å velge riktig modell. Det kan være en permanent tildelt plass eller en midlertidig uttrekkbar soveflate. Verter bør nøye vurdere hvilke av de foreslåtte alternativene som vil være optimale for et lite område.

Stasjonær sengantar tilstedeværelsen av et podium med en madrass, som vil sikre sunn søvn i en komfortabel stilling for minst to personer. En sengeramme som stikker ut fra begge sider av sengen vil gjøre det mulig å plassere kaffe, te, bøker eller telefoner.

Den uttrekkbare sengen lar deg slappe helt av om natten og bruke plassen om dagen. En plass er satt over madrassen for et arbeidsområde eller for barneleker, noe som spesielt gjelder for et rom med et lite område.

Trinn-for-trinn-instruksjoner for å lage et podium (video)

Image
Image

Etter å ha blitt kjent med de utvilsomme fordelene ved pallen, må du begynne å realisere drømmen din. Hvis det ikke er noe ønske om å ta risiko, er det verdt å invitere mesterne. Nå i ethvert byggefirma er det kvalifiserte arbeidere som vil hjelpe deg med å velge materialer og gi råd om den valgte modellen. Ikke i noe tilfelle bør du stoppe ønsket om å takle arbeidet selv. Det er nødvendig å nøye måle alt, tenke over og dristig gå i gang. En seng bygget med egne hender vil glede eierne i lang tid, og gi dem glede.

Anbefalt: