Cladosporium Herbarum: hva er det og hvorfor er det farlig for mennesker? Rettsmidler mot mugg og mugg

Innholdsfortegnelse:

Cladosporium Herbarum: hva er det og hvorfor er det farlig for mennesker? Rettsmidler mot mugg og mugg
Cladosporium Herbarum: hva er det og hvorfor er det farlig for mennesker? Rettsmidler mot mugg og mugg

Video: Cladosporium Herbarum: hva er det og hvorfor er det farlig for mennesker? Rettsmidler mot mugg og mugg

Video: Cladosporium Herbarum: hva er det og hvorfor er det farlig for mennesker? Rettsmidler mot mugg og mugg
Video: Cladosporium and Penicillium Colony Morphology on SDA and LPCB Preparation 2024, April
Anonim

Mange vet ikke hva det er - Cladosporium Herbarum. Men hver dag kommer en person i kontakt med hundrevis av sopparter. Innholdet og variasjonen av mikroorganismer avhenger av rommets type og tilstand, fuktighetsgrad og skiller seg fra konsentrasjonen av sporer i friluft.

Mikroskopiske muggsporer, som er allestedsnærværende, har en enorm innvirkning på menneskers helse.

Med tanke på Cladosporium Herbarum - hva er soppen som er farlig for mennesker - er det verdt å merke seg at det er den vanligste arten. Gir allergiske reaksjoner, giftig forgiftning av kroppen og ulike sykdommer, trenger inn i øvre luftveier, fordøyelsessystem og blodårer.

Denne typen soppmikroorganismer er utbredt både i åpne rom og under husforhold.

Funksjoner

De fleste forstår ikke hva Cladosporium Herbarum er. Soppen formerer seg ved dannelse av mikroskopiske sporer fra vår til høst, når et maksimum om sommeren og overskrider konsentrasjonen av korn.pollen fra blomstrende planter tusenvis av ganger.

cladosporium herbarum er farlig for mennesker
cladosporium herbarum er farlig for mennesker

Sammensetningen av luftmassen i den varme årstiden i urbane forhold inneholder mer enn tre tusen mikrosporer per kubikkmeter av denne arten alene. Reproduksjonen av muggsopp fortsetter hele året, og når maksimale verdier om vinteren og høsten innendørs, og utendørs fra vår til høst.

Sporer finnes selv i høyfjellsområder, noe som indikerer evnen til å reprodusere seg ved lave omgivelsestemperaturer. Dannelsen av mikrosporer skjer aktivt i et fuktig miljø, og fordelingen er mer i et tørt miljø.

Hva er en sopp

Med tanke på hva det er - Cladosporium Herbarum, er det verdt å si at urte-cladosporium refererer til saprofytter som lever ikke bare av organiske forbindelser, men også av avfallsprodukter fra andre organismer, som bryter ned fettvev som inneholder et sett med aminosyrer, proteiner som er nødvendige for reproduksjon, karbohydrater.

cladosporium herbarum habitater
cladosporium herbarum habitater

Faren for infeksjon er soppens evne til å parasittere på alle slags organiske forbindelser. Den bæres lett av luftmasser, danner mikrosporer hele året, og dør ikke ved minusgrader. Soppen vokser på bekostning av mycelfilamenter og infiserer alt organisk vev, og trenger dypt inn.

Inne i menneskekroppen oppstår det skade på indre organer, betennelse i skadet vev. Parasitten fører til kreftsykdommer. Mikroorganismen i seg selv er et antigen, og det er ingen prosess for å venne seg til et parasittisk skadedyr som krever styrke og helse.

Allergi

Husholdningspolyvalent allergi sprer seg til et økende antall mennesker, kjæledyr. Diagnostisering av allergiske reaksjoner blir vanskeligere og vanskeligere for hvert år.

sopp cladosporium herbarum
sopp cladosporium herbarum

Nedbrytningsprodukter av soppens vitale aktivitet virker på menneskekroppen som et sterkt allergen, som Cladosporium Herbarum er.

Kroppen motstår konstant penetrasjon av fremmede antistoffer inne, og signaliserer tilsynekomsten av overfølsomhet gjennom nysing, rennende nese, hevelse, betennelse. Ved hjelp av nysing prøver nasopharynx å presse sporene ut, under rennende nese fjernes mikroorganismer med slim dannet for å beskytte luftveiene mot skade. Når kroppstemperaturen stiger, er det en usynlig konkurranse mellom hemoglobinceller i blodet med antigenet som kom inn.

Hjelp

Bruken av antihistaminer reduserer allergiske reaksjoner som oppstår når sporer kommer inn gjennom innånding, spiser mat som inneholder mugg, som absorberes med oksygen inn i blodet og trenger inn i vevet i indre organer.

cladosporium herbarum allergen
cladosporium herbarum allergen

Hvis manifestasjonene av allergier ikke reduseres, gjentas årlig, er det verdt å tenke på nederlaget til soppmugg. Forringelse av velvære i rom med høy luftfuktighet, under issmeltesesongen, i rom med arbeidklimaanlegg, supermarkeder, varehus indikerer kroppens reaksjon på økt innhold av sporer i luften.

Tilbakefall av sykdomstilstanden ved gjentatte besøk på steder med mulig smitte med soppmugg, som har en vedvarende muggen lukt. Hudutslett og hyppige forkjølelser kan utløses av eksponering for mugg på menneskekroppen.

hva er cladosporium herbarum
hva er cladosporium herbarum

Etter en grundigere medisinsk undersøkelse i laboratoriet er det mulig å avdekke årsakene til sykdommen. Rettidig foreskrevne soppdrepende legemidler vil bidra til å bli kvitt mange sykdommer - allergisk rhinitt, huddermatitt, bronkial astma, lungebetennelse og kronisk bronkitt, sykdommer i mage-tarmkanalen, matintoleranse forårsaket av soppinfeksjoner av betennelse i slimhinnen i øyet.

Tilstedeværelsen av sporer og avfallsprodukter fra soppmugg kan forårsake forgiftning og kreftfremkallende effekter i kroppen, svekker immunforsvaret og utsetter deg for økt risiko for å få andre infeksjonssykdommer.

onsdag

Habitatene til Cladosporium Herbarum er svært forskjellige. Parasitten trives i varme, fuktige miljøer på veggene i dusjkabinett, i baderomsfliser, i søppeldunker og i kjøleskap fylt med mat.

cladosporium herbarum er farlig for mennesker
cladosporium herbarum er farlig for mennesker

Det finnes i husstøv, yrkeslokaler, kjellere. Føles godtpå bedervede ting, i kornmagasiner, grønnsaksbaser, kjøttforedlingsanlegg, meierier.

Bedervelige frukter og grønnsaker, steder med råte og skade, matvarer som har gått ut på dato, spesielt meieri- og kjøttprodukter, inneholder aktivt avl av muggsporer.

Soppen parasitterer ofte planter, substrater av organisk opprinnelse, til og med papirark. Favoritt yngleplasser for mugg er luftfuktere og klimaanlegg, gamle papirtapeter, linoleumskjøter. Noen ganger påvirker de stueplanter, men oftere er de encellede gjærsopper som ikke danner mycelfilamenter.

Andre grunner

Yrkesmessige faktorer som påvirker muggangrep peker på bransjer forbundet med høye nivåer av sporer i luften og prosesser.

Dette er jobber i kullgruver, bryggerier, t-baneanlegg, tobakksfabrikker, bibliotekbygg, apotek, ysterier, champagnefabrikker, butikker for produksjon av fôrtilsetningsstoffer, kornmagasiner, fjørfefarmer, landbruksbehandlingsanlegg.

Hvordan bli kvitt?

Tilgjengeligheten av mugg- og soppprodukter på veggene i distribusjonsnettet innebærer tiltak for hyppig våt og grundig rengjøring av lokalene med soppdrepende midler og reagenser som hindrer spordannelse.

cladosporiosis brun flekk
cladosporiosis brun flekk

I dette tilfellet blir det berørte området på badet vasket ut, luftet og organisert konstant ventilasjonpå grunn av avtrekkskanaler, gjennom ventilasjon av hus. Det anbefales å eliminere lekkasjer fra kraner og rør, og tørke alle områder med høy luftfuktighet i boligkvarter og matlagre.

Bruk av tvungen eksos for å fjerne damp på bad og kokeområder, tørke av arbeidsflater tørre, holde ventilasjonskanalene i bygninger med flere etasjer lukket med spesielle filtre vil forhindre utseendet av kladosporiose - brune flekker.

Å redusere antall timer klimaanlegget går, fjerne lett bedervelige matvarer, skifte oppvaskhåndklær og oppvasksvamp ofte, bruke engangsavfallsposer og tømme og behandle søppelbøtten vil også fungere.

Det anbefales å tørke klær utenfor stuen, i et ventilert område. Ikke brenn falne blader av trær i nærheten av boligbygg, ikke la røyk komme inn i boliger.

Mengden og kvaliteten på husholdningskjemikalier bør vurderes under hensyntagen til manifestasjonen av allergiske reaksjoner hos familiemedlemmer. Hypoallergene vaskepulver, oppvaskmidler, rengjøringspulver og -pasta, sjampo med naturlige ingredienser bør erstatte de kjemiske konsentratene som flyter over av boligleiligheter.

Fra de populære remediene mot mugg og sopp på veggene, som Dali, Fongifluid Alpa, Olymp Stop Mold og andre egner seg.

Anbefalinger

Spesielle immunforsterkende dietter bidrar til å økebeskyttende egenskaper av kroppen for å motstå mugg invasjon. Det anbefales å unngå hyppig inntak av matvarer som inneholder mugg, harde oster, øldrikker, champagner, røkt kjøtt, fyldig gjærdeig, sukker og annet som gjennomgår gjæring under tilberedning.

Å fullstendig unngå kontakt med sporer fra Cladosporium Herbarum-soppen (hva det er, diskutert ovenfor) er umulig, men tiltak for å redusere innholdet av allergener i hverdagen er direkte relatert til å redusere alvorlighetsgraden av menneskelige allergiske og onkologiske sykdommer.

Anbefalt: