Hvordan bygge dueslag med egne hender?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bygge dueslag med egne hender?
Hvordan bygge dueslag med egne hender?

Video: Hvordan bygge dueslag med egne hender?

Video: Hvordan bygge dueslag med egne hender?
Video: Sådan bygger / samler du et skur i elementer fra Sølund Huse 2024, Kan
Anonim

Hvis du bestemmer deg for å avle duer, er det svært viktig at det skapes de rette levekårene for dem. For ikke å bruke store penger, kan du lage dueslag med egne hender.

Velge et sete

Det er viktig ikke bare hva den fremtidige svalegangen blir, men også hvor den skal ligge. Duer, som andre levende skapninger, trenger mye ledig plass. I tillegg er det viktig at det kommer nok lys inn til fuglene, noe som gjør at det bør være vinduer i bygget. Du må også sørge for at det ikke er noen utkast. For at duene skal utvikle seg riktig, er det svært viktig at luften er frisk og ren, og at en viss fuktighet overholdes.

dueslag med egne hender
dueslag med egne hender

Dueslagsanordningen er best implementert på loftet, siden dette er stedet som oppfyller nesten alle krav. I tillegg vil fuglene ha enkel og rask tilgang til taket. Hvis du ikke har mulighet til å okkupere loftet, kan du velge et annet sted for dueslag. Det viktigste er å huske at rommet ikke skal være lavere enn 25 cm fra bakken. Dueslaget kan bygges i flere etasjer med tak i ulike fasonger.

Hvilke materialer å velge?

DIY-dueslag, tegningene du kanutvikle det selv, avhengig av ditt ønske, vil det ikke vise seg verre enn det som selges i butikkene. For at rommet skal oppfylle alle kravene, er det svært viktig å velge riktig materiale.

svaleslag enhet
svaleslag enhet
  1. Tre. Hvis du bestemmer deg for å velge dette spesielle materialet, må du i tillegg behandle veggene inne. Du kan ganske enkelt gipse dem eller kappe dem med kryssfiner, men bare i dette tilfellet er det nødvendig å dekke alle sømmene.
  2. Brick. I dette tilfellet, som i forrige versjon, må du behandle veggene og taket fra innsiden.
  3. Metal. Hvis du bruker en metallramme, må dueslaget i tillegg belegges innvendig med plater, og utvendig med kryssfiner.

Nyttig informasjon

hvordan lage dueslag
hvordan lage dueslag

Når du arrangerer dueslag med egne hender, er det viktig å ta hensyn til den isolerte versjonen for vinterperioden. For å gjøre dette er det best å umiddelbart bygge et rom med doble vegger, mellom hvilke det er nødvendig å plassere en varmeapparat. I tillegg bør du ta hensyn til taket, hvis det er laget av jern, bør det dekkes med varmeisolerende materiale. I dette tilfellet kan du unngå overoppheting og hypotermi av dueslag. Et jerntak kan dekkes med 2 eller 3 lag takmateriale, og hvis det er laget av tre, kan takmateriale, skifer eller jern brukes til å dekke det.

Takformen spiller egentlig ingen rolle, men det er best om hellingen gjøres i forhold til 1:10 avhengig av loftets bredde.

Hvis du skal avleet stort antall fugler, er det verdt å vurdere at de ikke er overfylte. I dette tilfellet er det visse normer: et par mellomstore duer bør utgjøre minst 0,5 m3, og for en stor størrelse opp til 1 m3. Det er også verdt å tenke på at det ikke skal være mer enn 15 fuglepar i ett dueslag, og det anbefales at de er av lignende rase.

Interiørdekorasjon

For at duene skal utvikle seg og føle seg mye bedre, anbefales det å bygge et rom med flere innvendige rom. Takket være dette vil man kunne skille ung- og voksenfugler, og det bør også være avdelinger for hunner og hanner i dueslag. I tillegg er det i tillegg verdt å utstyre en avdeling for oppbevaring av fôr og andre materialer som er nødvendig for å ta vare på fugler og holde huset i orden.

Hvis du, når du bygger et dueslag med egne hender, ikke klarte å lage mange avdelinger, er minimumsantallet 2. I dette tilfellet må du først skille de unge og gamle fuglene, og i vinter, skille hunnene fra hannene.

Gulv og hyller

Når du lager et dueslag med egne hender, må du være spesielt oppmerksom på arrangementet av hyller og gulv. Når du lager et gulv, må platene bankes ned slik at de sitter veldig tett til hverandre. Takket være dette vil du eliminere tilstopping og overflødig luftinntrenging. Tilstedeværelsen av en voliere avhenger direkte av duerasen, for eksempel er den ikke nødvendig for sportsfugler.

Hvis du skal avle avlsduer, så må du absolutt gjøre det inni degspesielle hyller, som blir ca 80 cm lange og opptil 35 cm brede. De vil ha abbor og reir. Når du arrangerer hyllene, husk at det skal være praktisk for duer å avle. I tillegg kan du lage esker av samme størrelse som du må stable oppå hverandre.

DIY svaleslag tegninger
DIY svaleslag tegninger

Viktige betingelser

For endelig å finne ut hvordan du lager et dueslag, må du ta hensyn til flere viktige aspekter:

  1. Plasseringen av vinduer er av stor betydning for å opprettholde fuglenes helse. Hvis de er plassert på forsiden, er det best å velge sørøst- eller sørsiden. Takket være dette vil duene motta den nødvendige mengden lys.
  2. Elektrisk ledning er veldig viktig i svalegangen. I dette tilfellet kan du uavhengig kontrollere lengden på dagslyset.
  3. Det er best å installere doble dører innendørs. Samtidig skal ytterdøren være av tre, og innerdøren skal være laget av metallgitter.
  4. For å eliminere muligheten for fuktighet, anbefales det å installere ikke bare naturlig, men også kunstig ventilasjon. Luftinntaket skal lukkes med en spesiell grill og være i en maksimal høyde på 15 cm fra gulvet. Eksosuttaket skal plasseres under taket i maksimal høyde.

Anbefalt: