Ødeleggelse av føflekker i sommerhytta: funksjoner, metoder og anbefalinger

Innholdsfortegnelse:

Ødeleggelse av føflekker i sommerhytta: funksjoner, metoder og anbefalinger
Ødeleggelse av føflekker i sommerhytta: funksjoner, metoder og anbefalinger

Video: Ødeleggelse av føflekker i sommerhytta: funksjoner, metoder og anbefalinger

Video: Ødeleggelse av føflekker i sommerhytta: funksjoner, metoder og anbefalinger
Video: How to remove & get rid of ground moles best - guaranteed method! 2024, Kan
Anonim

Fuldvarpene selv er ganske søte skapninger som ikke plager noen mens de lever i naturen. Men når de klatrer inn i sommerhuset, kan de forårsake stor skade. Å ødelegge føflekker kan være en vanskelig oppgave, spesielt i store områder. Noen ganger er det ikke mulig å kalke de underjordiske innbyggerne på egenhånd, da må man henvende seg til spesi altjenester som tar seg av gnagere profesjonelt.

utryddelse av føflekker
utryddelse av føflekker

Har du sett føflekker

Du må kjenne fienden av syne. Noen ganger graver en gartner nye hull dag etter dag og samtidig møter han aldri nattaktive dyr. Utad ligner de rotter, men noe større. De graver bakken og skader røttene, eller de kan dra rotvekster under jorden. Dette fører noen ganger til fullstendig død av avlingen. På Russlands territorium lever den vanlige, kaukasiske og lille føflekken. De bor i hager, enger og åker. De tilbringer nesten hele livet under jorden, og vises på overflaten bare om natten. Grå, med kraftige klørføtter og rosa nese, denhelt blind. Føflekker lever av ormer og larver, biller og forskjellige insekter.

Hva tiltrekker dem til sommerhuset deres

Å drepe føflekker er ikke en nødvendighet i gressletter. Her opprettholder de ganske rolig det optimale antallet insekter og løsner bakken. Hver vår avler føflekker, og barna vokser veldig raskt. På bare en måned når de størrelsen på foreldrene sine. Hvorfor kommer de til menneskelig territorium? Hagen er et sant paradis. Jorden er løs, gjødslet, vannet. Samtidig er mat mer enn nok. Der det er mange planter er det også insekter, larver, ormer og ulike insekter.

Forresten, med tanke på ødeleggelse av føflekker, ikke glem at de gjerne sluker mus som kommer til stedet for gulrøtter og andre rotvekster og korn. Samtidig, på sommerhuset deres, er ikke føflekker redde for sine naturlige fiender - skogrovdyr. Nå er det klart at føflekker definitivt vil prøve å bosette seg i en sommerhytte hvis det står i veien. En person i dette tilfellet begynner å legge merke til den konvekse løsnede jorden over tunnelene.

føflekk ødeleggelse
føflekk ødeleggelse

Når skal man begynne å slåss

En nybegynner gartner, som legger merke til den første føflekken, kan bestemme seg for at denne skapningen skal jobbe som ordensvakt i hagen sin. Dette er en stor feil. Ødeleggelsen av føflekker må utføres så raskt som mulig. De gjør bevegelsene sine grunt, og formerer seg veldig raskt. Snart vil hele jordens overflate bli dekket av hauger, noe som vil føre til døden for plantinger.

Det blir vanskeligere å kvitte seg med en hel familie enn en eller todyr, så ikke trekk. Hver gartner bestemmer selv hva han skal gjøre med føflekker. De jages bort og forgiftes, feller settes, hull fylles med giftig røyk. La oss se hvilken metode som er mest effektiv.

ødeleggelse av føflekker på stedet
ødeleggelse av føflekker på stedet

Forebygging

Føflekken er ikke en så skadelig skapning. Å ødelegge dem med fysiske midler er ikke et presserende behov, så det er best å bare forhindre dem fra å komme inn på nettstedet. I motsetning til oppfatningen til mange gartnere, spiser de ikke rotvekster, selv om en passasje gravd under en seng med gulrøtter kan føre til planters død. Så selv før føflekkrottene vandret inn på stedet, må du installere lydavvisere. Hjemmelagde platespillere (støymakere) laget av plastflasker eller blikkbokser egner seg godt til dette. Et metallrør graves ned i bakken, og en krukke settes på toppen. Den snurrer i vinden og banker på metallet, som skremmer føflekkene.

En mer avansert måte er å grave ned i krukkene som inneholder rimelige vekkerklokker. De stilles inn til forskjellige tider og kontrolleres med jevne mellomrom for å skifte ut batteriene. Glassflasker kan installeres langs omkretsen av stedet, som er begravet i bakken i en vinkel på omtrent 45 grader, og lar nakken stå utenfor slik at vinden blåser inn i dem. I tillegg anbefales det å plante en stripe med belgfrukter rundt omkretsen av stedet og arrangere rettidige tiltak for å bekjempe mus. Det anses som en svært effektiv måte å omslutte hele omkretsen med et metallnett, som er gravd inn til en dybde på 50-80 cm. Toppen kanfungere som et gjerde eller bare stige 10-20 cm.

utryddelse av føflekker i sommerhytta
utryddelse av føflekker i sommerhytta

Hvis føflekken allerede er i området

Alle metodene ovenfor innebærer å skremme bort dyrene som passerer ved siden av nettstedet ditt. Hvis de virker overbevisende for ham, vil føflekken snu seg forbi og slå seg ned et annet sted. Og hvis du allerede ser gravde trekk? Ikke glem at det er best å gjøre det for å unngå ødeleggelse. Muldvarpen kan forlate seg selv, eller, hvis den fjernes fra bakken, bør en human gartner ganske enkelt ta dyret bort til engen, hvor den skal forlates.

I dag bruker noen sommerboere fyrverkeri. For å gjøre dette blir de satt i brann og kastet inn i passasjene på hele stedet. Ikke den beste måten, fordi dyret kan få en alvorlig hjernerystelse og som et resultat dø innen et døgn. Derfor er det bedre å ta i bruk folkemetoder.

føflekk utryddelse pris
føflekk utryddelse pris

Føflekker er veldig følsomme for lukt

Du kan spille godt på dette og skremme bort dyrene helt smertefritt. Ødeleggelsen av føflekker på stedet er en siste utvei. Så, for å skremme insektetende dyr, må du kjøpe den enkleste fisken, for eksempel sild, og holde den på et varmt sted. Når fisken er råtten, anbefales det å legge den i små blikkbokser med hull og grave den ned på forskjellige steder i hagen der det er føflekker.

Hvitløk og kamfer fungerer på samme måte. Få dyr tåler en så skarp aroma. Hvitløk kuttes i små biter, blandes med kamfer, etterpådenne blandingen plasseres direkte i ormehullet. Ødeleggelsen av føflekker i en sommerhytte kan være mer radikal. For eksempel legges karbid i hull, som ved vanning vil avgi acetylen.

føflekk utrydder
føflekk utrydder

Fysisk vold

Muldvarpedrepere, føflekker og feller er et sikkert middel for å utrydde føflekker, men man kan krangle om dens menneskelighet. Noen lager hjemmelagde feller av fiskekroker, og bruker ormer som agn. Andre installerer dem ganske enkelt i gangene slik at dyret snubler over krokene. I dette tilfellet gir du ham en langsom og smertefull død. Dette gjelder også for feller. Det er mye bedre å sette en felle med agn. I dette tilfellet kan du ta det fangede dyret og slippe det ut i naturen.

Kjemi i huset vårt

I dag er det mange medikamenter som garanterer ødeleggelse av føflekker på nettstedet. Prisene er veldig moderate, så sommerboere velger ofte denne metoden som en av de enkleste og mest effektive. Det er preparater som anbefales å blande med kjøttdeig, mens andre har en attraktiv aroma selv.

  • At "Antikrot". Dette er en veldig kraftig gift. Du trenger bare å åpne passasjen forsiktig og legge 15 g agn i den. Dekk nå hullet forsiktig med jord. Et tegn på det spiste agnet vil være fraværet av ny aktivitet, det vil si hull. Pris - fra 20 rubler for 30 g.
  • Krotoboy pellets. Dette er et effektivt middel som lett spises av skadedyr. Vanligvis finner og spiser føflekker det etter totimer. Pris - ca. 25 rubler for 60 g.
  • utryddelse av føflekker i prisområdet
    utryddelse av føflekker i prisområdet

Hvis du overlater saken til fagfolk

De oppførte metodene fører ikke alltid til positive resultater. Hvis du har prøvd alt, men dyrene fortsetter å gå rundt på stedet, bør du invitere et spesielt team. I dette tilfellet er du garantert å motta en fullstendig rengjøring av siden. Fagfolk er godt klar over vanene til dyr, kan vurdere forlatte og brukte huler, og bruke spesielle forbindelser som får dem til å føle panikk. Jeg må si at dette også er en human "ødeleggelse" av føflekker. Prisen vil selvsagt være høyere enn for vanlige giftstoffer. Så å behandle en tomt på 5 dekar vil koste 6500 rubler, opptil 10 dekar - 8500 rubler. Etter deratisering vil dyrene omgå stedet. Dessuten vedvarer effekten i årevis.

I stedet for en konklusjon

Fuldvarp er ikke den hyggeligste naboen, men på den annen side ikke et så ondsinnet skadedyr. Derfor vil jeg appellere til sommerboere slik at de ikke tar i bruk metoder som bruk av feller og fiskekroker. Føflekker er ikke så skyld i at mange smakfulle larver lever under plenen din. Og hvis du legger merke til den første føflekkpassasjen, gå til stedet om morgenen. På dette tidspunktet kan dyret fanges ved utgangen fra minken. Så kan du bare lirke den av med en rask bevegelse av en spade, ta den bort og la den slippe fri.

Anbefalt: