Hvordan legge fliser med egne hender? Arbeidsordre

Innholdsfortegnelse:

Hvordan legge fliser med egne hender? Arbeidsordre
Hvordan legge fliser med egne hender? Arbeidsordre

Video: Hvordan legge fliser med egne hender? Arbeidsordre

Video: Hvordan legge fliser med egne hender? Arbeidsordre
Video: Installing TILE FLOOR for the FIRST TIME 🛠 How To Lay Tile Floor 2024, April
Anonim

De positive egenskapene til keramiske fliser ble verdsatt for mange år siden. Det bør bemerkes slike fordeler med dette materialet som enkel installasjon, fargebevaring over tid, enkel rengjøring, samt motstand mot støv og lukt. På grunn av fordelene brukes fliser på badet, når du dekorerer et arbeidsforkle på kjøkkenet, og plasseres på gulvet i ganger og andre rom.

hvordan legge fliser på gips
hvordan legge fliser på gips

Når du bestemmer deg for å gjøre arbeidet selv, trenger du ikke bare vite hvordan du legger flisene, men også hva du trenger til dette:

puss for overflateavretting;

grunning;

fliser;

· lim egnet for underlag og fliser;

Avstand krysser;

skjæreverktøy (spesiell manuell eller elektrisk fliseskjærer);

· gummispatel;

slikkepott med tenner og flat kant;

· bor med røreutstyr;

· beholder for å blande lim;

· fugemasse;

· ren vaskesvampfliser.

hvordan legge fliser på en vegg
hvordan legge fliser på en vegg

Alt arbeid består av følgende trinn:

1. Overflateforberedelse.

2. Veggmerker.

3. Trimming av fliser.

4. Legging av fliser.

5. Fuging.

6. Vasking av det ferdige gulvet.

Forbereder basen

Hvis det er feil på veggen i form av sprekker, ujevnheter, så er alt dette eliminert på forhånd. Før du legger flisene, må du jevne overflaten perfekt.

Ikke i alle tilfeller er fundamentet betong- eller murvegger. Av denne grunn oppstår spørsmålet om hvordan du legger fliser på gips. Legg merke til det faktum at gips må være motstandsdyktig mot fuktighet. Det er også behandlet med spesielle forbindelser, hull lukkes. Videre er prosessen lik for alle overflater, bare limet velges forskjellig.

Tilberegning

For hver vegg beregner vi antall fliser separat. Trimmede fliser regnes som heltall, det vil si at vi runder av antallet. Før du lærer å legge fliser, skriv ned alle beregningene og lag en markering.

Flisoppsett

Først merker du de vertikale radene. Finn midten av veggen (mål bredden og bestem midten). Dette vil telle antall fliser på veggen. Etter det tegner du horisontale linjer.

hvordan legge fliser
hvordan legge fliser

Legge fliser

Med tanke på spørsmålet om hvordan man legger fliser på veggen, bør det bemerkes at arbeidet begynner fra det fjerne hjørnet. Vi legger den første flisen med spesiell forsiktighet, siden det avhenger av detjevnhet i resten av radene. Bruk nivået og kontroller kontinuerlig kvaliteten på arbeidet. Bruk lamellene som støtte for den første raden, som hindrer flisen i å skli ned.

Vi påfører limløsningen på baksiden, og kjører en tannsparkel over blandingen. Deretter presser vi flisen godt til veggen. Etter å ha installert den neste flisen, ikke glem å bruke sømkryss, ellers vil hullene være ujevne. Når limet har satt seg på overflaten, fjernes kryssene.

Fuging

Vi har dekket hvordan du legger fliser, men arbeidet slutter ikke der. Du kan gå videre til dette stadiet først etter den endelige innstillingen av limet. Løsningen påføres med en gummispatel i flere lag. Smuss på flisen fjernes med en fuktig svamp etter 10 minutter, mens sømmene ikke påvirkes. Den siste vask av overflaten utføres etter minimum 1-2 timer.

Anbefalt: