Moderne bad: prosjekter, bilder

Innholdsfortegnelse:

Moderne bad: prosjekter, bilder
Moderne bad: prosjekter, bilder

Video: Moderne bad: prosjekter, bilder

Video: Moderne bad: prosjekter, bilder
Video: Paper Border Design | Paper Border Design for Projects | Paper Border Design Ideas | Project Design 2024, September
Anonim

Moderne bad har gått langt fremover langs evolusjonsveien fra sine "forfedre" og ligner ikke lenger de elendige trebygningene med halvblindede vinduer og primitive møbler. I dag er de multifunksjonelle komplekser for et komfortabelt opphold, hvor du kan ta badeprosedyrer, slappe av og bruke tid aktivt. Enten private eller kommersielle, de aller fleste av dem er luksuriøst designet og utstyrt med den nyeste teknologien.

moderne bad
moderne bad

Sikkerhet og komfort

Moderne bad og badstuer er først og fremst helbredelse for kroppen og nytelse for sjelen. For at en badeferie virkelig bare skal bringe positive følelser, er det nødvendig å nøye vurdere alle nyansene ved å arrangere og designe et slikt objekt selv på designstadiet.

Det førstedet er nødvendig å være oppmerksom under byggingen av moderne bad - dette er riktig utvalg av byggematerialer og spesialutstyr, fordi sikkerheten og brukervennligheten vil avhenge av disse komponentene.

bilder av moderne bad
bilder av moderne bad

I tillegg spiller faktorer som planløsning og innredning av bad en viktig rolle. Badets moderne design innebærer bruk av ikke bare klassiske materialer som tre og stein, men også kunstige, som fliser, porselenssteintøy eller klinkerfliser.

Og for å skape en unik stil og komfort i hvert rom i et bad eller badstue, vil ulike interiørartikler og gjennomtenkt belysning hjelpe.

Krav til etterbehandlingsmaterialer for bad

Høye temperaturer og maksimal luftfuktighet er de aggressive faktorene som konstant vil påvirke alle elementer av interiøret i bad. I denne forbindelse, når du velger etterbehandlingsmaterialer og møbler for et bad i en moderne stil, er det nødvendig å ikke fokusere så mye på deres dekorative egenskaper som på praktisk, pålitelighet og sikkerhet. Først av alt må de ha slike egenskaper som:

  • økologisk renslighet (fullstendig fravær av giftige kjemiske bestanddeler);
  • brannsikkerhet;
  • styrke;
  • holdbarhet;
  • lav termisk ledningsevne (for å forhindre brannskader);
  • evne til å holde varmen;
  • motstand mot betydelige temperaturendringer;
  • motstand motutsatt for fuktighet.
bad i moderne stil
bad i moderne stil

Tre er et ideelt materiale for å bygge en badstue

Det er ingen tilfeldighet at våre forfedre brukte tre av forskjellige arter til bygging av russiske bad. Dette materialet er enkelt å behandle, har en estetisk appell, er behagelig å ta på, har utmerkede varmeisolasjonsegenskaper og er kjent for sin naturlige "aromaterapi".

Til tross for overflod av byggematerialer, er det ennå ikke funnet et verdig alternativ til tre. Derfor er moderne bad oftest bygget av tømmer eller avrundede tømmerstokker. Trekonstruksjoner ser bra ut både utvendig og innvendig, konstruksjonsprosessen krever ikke betydelig tid og økonomiske kostnader, pluss at de oppfyller alle kravene til badebygg.

Utvalg av prosjekt og design av bad

moderne tømmerbad
moderne tømmerbad

Naturligvis bør hver eier selv tenke over utformingen av et bad eller badstue, med fokus på familiens sammensetning, antall tiltenkte gjester, generelle vaner og preferanser, og selvfølgelig på sine egne økonomiske muligheter. Tallrike bilder av prosjekter av moderne bad og ulikeversjoner av designet deres, som lett kan finnes i den spesialiserte litteraturen.

moderne badeprosjekter bilde
moderne badeprosjekter bilde

Interiøret ser spesielt fordelaktig ut hvis designet kombinerer naturlige materialer med ulike teksturer og farger. Samtidig bør ikke maling og lakk brukes i dekorasjonen av badekaret, siden de under påvirkning av høye temperaturer vil frigjøre giftige kjemikalier. Valget av treforing til damprommet bør også tas ansvarlig, fordi hver rase har sine egne egenskaper, som langt fra alltid er nyttige. Egenskapene til forskjellige tresorter vil bli vurdert nedenfor.

moderne bad og badstuer
moderne bad og badstuer

Linden

Dette treet er preget av lav varmeledningsevne og høy fuktmotstand, noe som bidrar til rask oppvarming av damprommet. Limefôr utstråler en behagelig aroma og avgir ikke tjære ved oppvarming. Den har en ensartet lys gylden farge som vil skape en følelse av ekstra plass og renslighet i rommet. Denne tretypen er et av de beste alternativene for etterbehandling av damprom.

Aspen

Den har en attraktiv hvitaktig farge, har en tett og slitesterk struktur, samt antibakterielle egenskaper. Takket være den nyeste kvaliteten, motstår dette treverket perfekt effekten av sopp, mugg og forråtningsprosesser. Ospfor varmes ikke så mye opp, så det er ingen fare for å bli brent ved berøring. Når det gjelder kostnader, er dette et av de rimeligste alternativene.

Det antas atosp er i stand til å ta bort negativ energi, så sjelefred etter badet vil bli gitt.

Alder

Alderfinish ser dyr og stilig ut med vakre naturlige toner som spenner fra rosa til lys sjokolade og et unikt kornmønster. Det er ingen harpiksholdige forbindelser i dette treet. Al er varm og behagelig å ta på, har en vannavstøtende effekt og tørker ikke ut. I et or-damprom kan du bli kvitt både forkjølelse og revmatisme i leddene.

Selv om dette treet er dyrere enn lind og osp, men det er det som oftest brukes til å dekorere moderne bad.

Abashi

Dekor og møbler til damprommet fra dette afrikanske treverket har et optim alt sett med egenskaper: Abachi-tre har minimal varmeledningsevne, så det forblir kjølig selv i helvetes varme. Den har ingen harpiksholdige forbindelser, den råtner ikke og er veldig slitesterk. Den eneste ulempen med dette alternativet er den ganske høye kostnaden, bestemt av treets geografi.

kanadisk sedertre

Det er en uovertruffen antiseptisk og varmeresonator. Tre har et bredt spekter av farger (fra sjokolade til sitron), som gir et unikt utseende til ethvert rom. I tillegg har kanadisk sedertre helbredende egenskaper, siden den er rik på essensielle oljer som har en gunstig effekt på organene i luftveiene.

Canadisk sedertre-fôr tilhører også luksuskategorien etterbehandlingsmaterialer på grunn av den høye kostnaden.

Treslag som ikke gjelderfor å gjøre ferdig damprommet

  • Aske, bøk og eik har en tendens til å bli veldig varme, så de har høy varmeoverføring. Varmt og fuktig tre kan lett brenne deg. Disse materialene er ikke egnet for et damprom, men de kan brukes til å fullføre garderoben og vaskerommet.
  • Lerk har lav varmeledningsevne, og den tåler fuktighet godt. Imidlertid inneholder dette treverket en betydelig mengde harpiks, som frigjøres under påvirkning av høye temperaturer. I denne forbindelse brukes lerk som byggemateriale for bad, samt for etterbehandling av baderom, bortsett fra et damprom.
  • Gran, furu og andre bartrær avgir også harpiks ved oppvarming, hvis gasser er skadelige for kroppen. Men hvis dette treverket er omhyllet, for eksempel i et omkledningsrom eller et hvilerom, vil en behagelig aroma alltid være tilstede i disse rommene.
bygging av moderne bad
bygging av moderne bad

ledningsregler

Moderne bad er utstyrt med en rekke elektrisk utstyr, fra belysningsarmaturer til ovner, peiser osv. Trebygninger er klassifisert som gjenstander med økt brannfare, så installasjon av elektrisk kommunikasjon bør vies så nøye som mulig. i badekaret. Og hvis noen mangler er tillatt i interiørdekorasjonen, må selv de minste feilene utelukkes i ledningene. Med tanke på hvor alvorlig problemet er, er det bedre å overlate installasjonen av elektriske nettverk til en kvalifisert spesialist.

Ved selvleggingkommunikasjon, må følgende regler overholdes:

  • alle ledninger må være dobbeltisolert;
  • ledninger bør dekkes med spesielle trebokser;
  • lysarmaturer må forsegles;
  • brytere skal være plassert utenfor damprommet.

Når det gjelder materialene til lysarmaturer, er det best å unngå plastprodukter, selv varmebestandige. Det beste alternativet er modeller av armaturer med rustfritt stålhus og glassskjermer.

Ved valg av plassering av lampene bør det tas hensyn til at lyset i badene skal være mykt og dempet, skape komfort og fremme avslapning. Den skal ikke rettes i ansiktet, så belysningsarmaturer er best plassert i taket. Små armaturer med lav effekt kan plasseres under taket på motsatte vegger.

Moderne bad er ofte utstyrt med en 12-volts LED-bakgrunnsbelysning med et fuktsikkert isolerende skall. Denne typen belysning kan betraktes som det beste alternativet, siden det er trygt, holdbart og økonomisk. I tillegg kan du ved hjelp av flerfargede LED-strips skape en virkelig fantastisk atmosfære i alle baderom.

Anbefalt: