Pærehertuginne. Dyrking og stell. Sortsbeskrivelse

Innholdsfortegnelse:

Pærehertuginne. Dyrking og stell. Sortsbeskrivelse
Pærehertuginne. Dyrking og stell. Sortsbeskrivelse

Video: Pærehertuginne. Dyrking og stell. Sortsbeskrivelse

Video: Pærehertuginne. Dyrking og stell. Sortsbeskrivelse
Video: Pear Trees Over a Century Old Producing Quality Fruit 2024, Kan
Anonim

Pære, hvis verdi ligger i deilige duftende frukter og nesten alltid høye avlinger, er en pryd for enhver hage. Fra denne frukten oppnås deilig syltetøy og kompotter, lett hjemmelaget vin, søt marmelade. Dens utsøkte aroma og milde smak når den konsumeres fersk er uvurderlig.

Duchesse Benefits

En av standardene for dessertvarianter er Duchess-pæren - et smakfullt og, viktigst av alt, sunt produkt, som inneholder en stor mengde mikroelementer som kreves for kroppen.

Duchesse pære beskrivelse
Duchesse pære beskrivelse

Hun er hjemmehørende i England, og har fått stor popularitet utenfor landet sitt blant forbrukere og gartnere på grunn av egenskaper som:

  • lys, rik smak,
  • attraktivt, appetittvekkende utseende,
  • ikke krevende i dyrking og stell,
  • resirkulerbart,
  • lang holdbarhet.

Den kan dyrkes både i små hageplasser og i industriell skala. JulienneDuchess ble oppdrettet av oppdretteren Wheeler tilbake i 1796. Vant popularitet takket være en viss Williams, som ga denne varianten sitt nåværende navn.

Duchesse Pear: beskrivelse

Det finnes to typer pære av denne sorten: Winter Duchess og Summer Duchess. Det er ingen grunnleggende forskjell, bortsett fra tidspunktet for innhøsting, mellom disse variantene. Pærehertuginne sommeren modnes i august, den første høsten vil glede om 5-6 år fra planteøyeblikket. Kronen på en pære av en sommersort er bred, pyramideformet, med et stort antall blader. Lite tre; skinnende og glatte blader er store, ovale i form, spisse mot slutten.

duchesse pære anmeldelser
duchesse pære anmeldelser

I blomsterstanden vanligvis 5-7 blomster av middels størrelse; de tåler endringer i værforholdene ganske godt. Duchess-pæresorten har en funksjon som sen og lang blomstring.

High yield Duchess

Utbyttet av ett tre er vanligvis opptil 250 kg pærer av utmerket kvalitet. Fruktene er store eller mellomstore (det er ingen små), holder fast på treet til de er helt modne, har en pæreformet avlang form og en noe humpete overflate. Gjennomsnittsvekten av en pære er omtrent 170 gram; 200 gram - hvis treet er ungt. Huden er tynn, skinnende og velduftende; ved begynnelsen av innhøstingen har pæren en lysegrønn farge og gul til en svart prikk - i en fullt moden frukt. Gulhvitt kjøtt, saftig, med en lett muskatsmak, bare smelter i munnen. I henhold til et 5-punktssystem vurderer smakerne smaken til 4,8 poeng. Fruktplukking starter i andre halvdel av august; pærer,tatt i rett tid lagres i to uker, i kjøleskap øker holdbarheten til 45 dager.

duchesse pære variant
duchesse pære variant

Duchess pære elsker jord som er fruktbar og godt mettet med fuktighet. Ulempen med denne sorten er dens gjennomsnittlige motstandsdyktighet mot frost og tørke, samt en tendens til å bli påvirket av bladlus.

Duchess winter - en innfødt i Belgia; treet er ganske høyt, vokser i lang tid, kronen er bred, pyramideformet. Bladene er middels store, elliptiske i form. Fordelen med denne varianten er kuldebestandighet. Land for planting bør ha lett fruktbar jord og være beskyttet mot vinden. Utmerkede resultater vises av en variasjon podet på en dvergrotstokk. I kalde, fuktige somre er det fare for skurvskader på frukt, noe som vil føre til tap av smak.

Funksjoner ved voksende hertuginne-vinter

Duchess vintersort begynner å bære frukt i det 6-7. året etter planting. Modnes i oktober, har egenskapen til modning, som varer til desember; mens alle smaksegenskaper er bevart. Under de rette forholdene for å spare, kan fruktene ligge helt til våren (april-mai), og forbli friske. Størrelsene på pærer er vanligvis store (350-400 gram), noen prøver kan overstige et halvt kilo. En vakker rødme, gul fargetone og glatt hud gjør dem attraktive for alle, selv den mest lunefulle forbrukeren. Og den uvanlige aromaen, kombinert med en søt smak, fortynnet med et lite snev av syrlighet, vil glede enhver gourmet.

duchesse pære sommer
duchesse pære sommer

Tapsmak og nyttige egenskaper til avlingen kan provosere sin for tidlige høsting. En plante er i stand til å produsere ca. 100 kg duftpærer av høy kvalitet. Fruktene kan henge på treet i lang tid, men under ugunstige værforhold har de en tendens til å falle av på grunn av sin store vekt.

Duchess pære er vellykket brukt i medisin, og er en viktig komponent i produksjonen av forkjølelsesmedisiner.

Pollination

Begge varianter av hertuginnegruppen er selvfruktbare. Derfor trenger de en pollinatorvariant. Duchesse sommerpæren oppfatter best bestøvning av brødre som Forest Beauty, Bere Ardapon, Clapp's Favorite, Pass Crassan, Olivier de Serre, Bere Bosque. Vinteren foretrekker pollinering fra Olivier de Serre, Bere Ardanpon og Williams.

Hertuginnegruppetrær tåler norm alt mangel på fuktighet i jorda, men de må fortsatt vannes. Vanning utføres i mengden 2-3 bøtter for hvert år av frukttreets levetid før og etter blomstring. Om nødvendig kan du vanne igjen - til høsten.

Planter Duchesse-pære

Det mest gunstige tidspunktet for planting av pæreplanter er andre halvdel av april, og det er viktig å være i god tid før knoppbrudd. Utdypingen av planten er uakseptabel, fordi den kan forårsake dens død. Når du planter i et hull, som norm alt skal være ca 1 meter dypt og 60-70 cm i diameter, må du ikke fylle på fersk gjødsel, da det kan gi brannskader på røttene.

duchesse pære
duchesse pære

Når jorda er dårlig, bør fruktbar jord helles i plantegropene, ogdette må gjøres på forhånd, om høsten. Det er bedre å forbedre jorda med en blanding av fruktbar jord, torv og kompost (2-3 bøtter per grop). Fra denne blandingen er det nødvendig å danne en kjegle for å fordele røttene til frøplanten. Selv det fremtidige treet vil trenge en anti-vindstøtte, så du må drive en stake dypt ned i bakken og binde plantestammen til den. For å unngå skade på stammen er det bedre å lage et strømpebånd i form av en åttefigur.

En viktig faktor i plantestell er mulching, som beskytter jorda mot temperaturendringer. For pærer er det å foretrekke å bruke gjødsel, humus, gress og ugress som mulch. Denne operasjonen anbefales å utføres om høsten, før starten på en nedgang i temperaturer, som Duchesse-pæren kan dø av.

Beskrivelse av trepleiefunksjoner

For å redde planten fra frost og gjennomtrengende vintervind, må den tildekkes for vinteren. For å gjøre dette må den nedre delen av bagasjerommet pakkes inn med avispapir eller bomullsklut. Den beste naturlige beskyttelsen av plantens rotsystem mot kulde er snøfall; det må varmes opp rundt frøplanten så mye som mulig. Modne trær trenger beskyttelse mot harer; for å gjøre dette, rundt hver pære, må du lage små gjerder eller omslutte området helt med trær.

duchesse variasjon
duchesse variasjon

Beskjæring av planten gjøres om våren. I det første året av planting er det nødvendig å forkorte sidegrenene over knoppene med en fjerdedel - den sentrale delen av stammen, dette vil føre til at treet vokser ikke bare oppover, men også til sidene.

På den andreet år forkortes den sentrale delen med 20-25 cm, og fra sidegrenene, som må beskjæres med 5-8 cm, dannes en avkortet kjegle (de nedre grenene er lengre enn de øvre).

Regler for planteernæring

Pære, som enhver plante, må mates. Det kan hende at den ikke produseres det første året ettersom landingsgropen har blitt forbedret.

Hoveddelen av gjødsel skal påføres i høstperioden, og organisk gjødsel - en gang hvert 3. år (5-8 kg pr. 1 m22), mineralsk gjødsel - årlig (per 1 m 2 - 20-30 g kaliumklorid, 20-25 g salpeter, 20-25 g superfosfat). Toppdressing påføres sirkulære hull gravd rundt planten til en dybde på 15-20 cm.

skadedyrkontroll

For å beskytte mot skurv som påvirker blader og frukter, er trær nødvendig under knoppbrudd og etter blomstring, behandles med 1 % Bordeaux-væske eller 0,5 % kobberoksykloridløsning. Gamle blader anbefales å brennes (siden de er en direkte kilde til skurvspredning), og bakken rundt omkretsen av treet bør behandles med en 0,3 % nitrafenløsning.

Kampen mot sugeriet, som går i dvale i fruktknopper og nedfallne blader og legger egg der, består i å behandle treet (før knoppbrudd) med legemidler som Karbofos (90 g per 10 liter vann) eller Oleocuprit.. Du kan kvitte deg med larvene til sugeren med organofosfor insektmidler.

hertuginne vinter
hertuginne vinter

Duchess pære, anmeldelser fra amatørgartnere som er ekstremt positive, anbefales for planting i ethvert hjørne av hagen; upretensiøsitet idyrking, god smak, god transportbarhet og lang holdbarhet gjør denne frukten etterspurt blant et bredt spekter av forbrukere.

Anbefalt: