Dørpakning i gummi for dører: spesifikasjoner, bilder

Innholdsfortegnelse:

Dørpakning i gummi for dører: spesifikasjoner, bilder
Dørpakning i gummi for dører: spesifikasjoner, bilder

Video: Dørpakning i gummi for dører: spesifikasjoner, bilder

Video: Dørpakning i gummi for dører: spesifikasjoner, bilder
Video: Door seal improvement #delorean #backtothefuture #upgrade #carshorts #timetravel #mechanical #auto 2024, April
Anonim

Hvis det plutselig dukket opp en følelse av trekk i et hus eller en leilighet eller en gate eller en veranda lukter det, tyder dette på at døren har sluttet å lukke tett. Du kan løse dette problemet på egen hånd ved å kjøpe dørpakninger.

Inngangsdører frustrerer ofte eierne ved ikke å takle hovedoppgaven deres – å holde varmen i rommet. Dører kan fylles med isolasjon fra innsiden, men hvis de ikke sitter tett mot dørkarmen, er de ineffektive og spiller en minimal rolle for å opprettholde det indre mikroklimaet.

Hva forseglinger er for

Dørpakning for dører brukes for tetthet og tetthet av inngangsåpningen når dørene er lukket. For hver dør må tetningen ses etter personlig. En tykk forsegling vil ikke tillate at låsen lukkes norm alt, og en tynn forsegling vil ikke redde rommet fra trekk og ekstern støy, siden dørene ikke vil passe tett mot karmen. Den er limt rundt hele omkretsen av dører og bytte.

dørpakning for dører
dørpakning for dører

Tetting for dører og dens varianter

Tetninger produseres av mange selskaper av materialer av høy kvalitet og ikke særlig høy kvalitet. Hver av dem har sin egenSpesifikasjoner:

  • Produksjonsmateriale - gummi, skumgummi, silikon, plast og annet.
  • Produkttype - døråpningstetningen kan være solid, laget av ett materiale eller presset mot en metallstang.
  • Monteringsmetode - noen er selvklebende, mens andre festes med skruer eller selvskruende skruer. Sistnevnte type plasseres kun på inngangsdører av tre.

Oftest brukes selvklebende tetninger til metalldører, som kan kjøpes i form av tape. Seks meter selvklebende tetningsmasse er nok for én standard døråpning.

dørpakning
dørpakning

Hvordan velge en forsegler

Tetningen for dører er selvklebende, type og type velges avhengig av bredden på åpningen i døråpningen. For et gap i dører med en bredde på 1-4 mm, brukes en rektangulær PVC- eller skumgummitetning. For inngangsdører i metall er det imidlertid bedre å bruke gummipakninger i form av forskjellige latinske bokstaver. De er mer pålitelige og holdbare, og er også designet for å tette hull med en bredde på 1 til 7 mm.

Gummitetning for dører kan være av følgende typer:

  1. C-løkke eller K-løkke. Brukes til å lukke hull på opptil tre millimeter.
  2. P-kontur og V-kontur. Brukes til å dekke sprekker i størrelser fra tre til fem millimeter.
  3. O-profil eller D-profil. Slike tetninger installeres hvis avstandene mellom karmen og dørene er omtrent syv millimeter.

Dørpakning for dører tilgjengelig i forskjellige fargergamma, slik at du kan velge den for fargen på døren. De vanligste fargene for ytterdører er sort, hvit og brun. De fleste eksperter understreker imidlertid at fargestoffene som brukes i tetningsmidler for gateinngangsdører, når de utsettes for miljøet, reduserer kvaliteten på et gummiprodukt. Derfor anbefaler eksperter å sette en svart forsegling på slike dører, i ekstreme tilfeller en brun forsegling.

dørpakning i gummi
dørpakning i gummi

Hovedkrav for tetningsmateriale

Hovedparameteren for godt installerte dører er deres tetthet. Det er denne eiendommen kjøpere bør ta hensyn til. Inngangsdøren skal beskytte rommet mot varmelekkasje, kald og fuktig luft som siver, støv og støy fra gaten inn i huset og penetrering av gate- eller innkjørsel-"aromaer" inn i boligen. Dessuten må døren lukkes forsvarlig. Alle disse egenskapene avhenger av kvaliteten på dørpakningen på dørkonstruksjonen. Derfor må alle typer gummipakninger ha en hensiktsmessig standard for ugjennomtrengelighet for fukt og luft, og også ha god elastisitet ved lukking av døren.

Gummitetning for dører skal ikke miste sin elastisitet når temperaturen synker eller henger etter overflaten. Under alle værforhold må den beholde sine egenskaper og kvaliteter for å isolere og tette døråpningen.

selvklebende dørpakning
selvklebende dørpakning

Selvklebende dørpakning. Materialinstallasjon

På moderneFor metall- og plastdører installerer produsenter en spesiell forsegling som kan vare fra flere måneder til flere år, avhengig av kostnaden for dørbladet: jo dyrere døren er, jo bedre tetningen. Billige ytterdører har plastpakninger av lav kvalitet som snart slites ut.

Det er ikke vanskelig å installere en selvklebende dørtetning for dører på egen hånd - det er viktig å velge riktig tykkelse på materialet og dets profil. For å gjøre dette kan du bruke metoden som ble brukt av våre fedre og bestefedre: pakk et stykke plasticine i polyetylen, legg det i et spor og lukk døren tett. Etter å ha åpnet døren, vil den omtrentlige tykkelsen på den fremtidige forseglingen oppnås med døråpningen lukket.

dørpakning
dørpakning

Materialinstallasjonstips

Dørpakningen for dører festes ganske enkelt: før du installerer materialet, er det nødvendig å avfette festepunktet, deretter fjernes beskyttelsesfilmen gradvis fra materialet fra den klebrige siden og presses tett mot dørfolden. Noen produsenter sparer på lim for en klebrig overflate, og en slik tetningsmasse begynner snart å henge bak døren. For å rette opp i denne situasjonen kan du bruke hurtigtørkende lim, for eksempel "Moment" eller "Second".

dørpakninger
dørpakninger

Konklusjon

Opsummering av alt det ovennevnte, kommer vi til den konklusjon at en dørtetning er verktøyet som kan redde et hus eller en leilighet fra utvendig penetreringfremmede lyder, lukter og trekk. Dette gjelder spesielt for billige dører, som ofte selges uten tetning eller hvor det er et billig tetningsmateriale som raskt blir ubrukelig.

Selene er forskjellige i kvalitet og utseende. Hver av dem er designet for å lukke dørgap med forskjellige bredder. Derfor, før du installerer tetningen, bør du bestemme profilen, slik at du ikke senere trenger å installere den på nytt.

Tetninger kommer i forskjellige materialer: gummi, skumgummi, plast og så videre. De vanligste er gummi, da de er mer holdbare, bedre og mer pålitelige. De er enkle å installere på dører og dørkarmer og like enkle å fjerne. Det viktigste å huske: før du installerer materialet, er det nødvendig å fjerne rusk, støv og avfette overflaten der forseglingen skal limes med et løsemiddel eller alkohol. Ellers vil den garantert flasse av under drift, og du må kjøpe en ny.

Eksperter fraråder også å jage fargede fugemasser, fordi på grunn av fargepigmentet tilsatt materialet, mister det sine kvaliteter under påvirkning av værforhold.

Anbefalt: