Bør jeg bruke rekkeklemmer for elektriske ledninger?

Innholdsfortegnelse:

Bør jeg bruke rekkeklemmer for elektriske ledninger?
Bør jeg bruke rekkeklemmer for elektriske ledninger?

Video: Bør jeg bruke rekkeklemmer for elektriske ledninger?

Video: Bør jeg bruke rekkeklemmer for elektriske ledninger?
Video: Terminal Blocks Explained 2024, April
Anonim

Når man bygger et hus, oppstår før eller siden spørsmålet om hvordan ledningene skal legges. Og hvis det ikke kan være noen problemer med valget av tykkelsen på kobbertråden, så er det på stedene for tilkoblingen det motsatte. Tross alt er det usikkert å bruke den gamle metoden for vridning og rett og slett urimelig. Men hvordan være da? Lodding og sveising er et praktisk alternativ, men veldig arbeidskrevende. Og hvis arealet av huset er mer enn 60 kvadratmeter, kan du lodde kablene i en hel uke. Hva er veien ut av situasjonen? Den mest praktiske og mest praktiske måten å koble ledninger på i dag er å bruke rekkeklemmer. Vi skal snakke om dem i dag.

rekkeklemmer for elektriske ledninger
rekkeklemmer for elektriske ledninger

Enhet og fordeler

Ved sin utforming er rekkeklemmer for elektriske ledninger (inkludert Wago) en liten plate med spesialformede hull,som har en låse- eller klemanordning. Dermed kan kabelen bevege seg i den i bare én retning - inne i enheten, mens den bøyer platen under foroverslaget. I motsatt retning kan en slik ledning ikke trekkes ut, noe som forklarer påliteligheten til bruken. Ifølge elektrikere har moderne rekkeklemmer for elektriske ledninger en veldig riktig design, som et resultat av at de kan brukes både i hverdagen og i industrien. Dette er deres største fordel i forhold til skrueterminaler.

rekkeklemmer for elektriske ledninger
rekkeklemmer for elektriske ledninger

Dette er imidlertid ikke alle fordelene med denne enheten. I tillegg til påliteligheten til festene, er rekkeklemmer for elektriske ledninger enkle og raske å installere. Installasjonen deres gjøres i løpet av sekunder, mens lodding krever lange ventetider for enheten å varme opp, stor forsiktighet og nøyaktighet av arbeidet generelt. Takket være bruken av terminalklemmer er installasjonen, eller rettere sagt, tilkoblingen av ledninger, den raskeste og enkleste sammenlignet med de gamle metodene og metodene som ble brukt tilbake i USSR. Selvfølgelig er sikkerhetsnivået til enheter som rekkeklemmer for elektriske ledninger på det høyeste nivået.

rekkeklemmer for elektrisk ledningspris
rekkeklemmer for elektrisk ledningspris

Tilkoblingsprinsipp

Dette verktøyet fungerer veldig enkelt: en forhåndsstripet kabel settes inn i hullet og presses deretter med en liten fjær. Alt på denne ledningsinstallasjonen er fullført. Faktisk forenkler og fremskynder denne utformingen prosessen med å legge kabler i huset.

Allsidighet

wago ledningsklemmer
wago ledningsklemmer

En annen viktig egenskap ved rekkeklemmene er deres allsidighet, som består i muligheten for å koble sammen flere ledninger på en gang, bestående av forskjellige metallegeringer. For eksempel kan rekkeklemmer for elektriske ledninger koble kobber- og aluminiumtråd til hverandre. I dette tilfellet vil den nåværende bærekapasiteten til enheten forbli på standardnivået, uten tap. Sveising og lodding kan absolutt ikke skryte av en slik funksjon. Det skal også bemerkes at terminalblokker for elektriske ledninger er presentert på det russiske markedet, i stand til å koble til opptil 8-10 kabler samtidig. På importerte enheter er det mulig å ringe den ledende ledningen ved hjelp av en spesiell enhet.

Hvor mye koster ledningsterminaler?

Prisen på slike enheter varierer fra 12 til 40 rubler per enhet.

Anbefalt: