Eksklusiv gjør-det-selv-innredning: det grunnleggende innen møbelmaling

Innholdsfortegnelse:

Eksklusiv gjør-det-selv-innredning: det grunnleggende innen møbelmaling
Eksklusiv gjør-det-selv-innredning: det grunnleggende innen møbelmaling
Anonim

Vil du lage en unik interiørdekor med egne hender? Lær møbelmaling tips. Dette blir en overraskende vakker og samtidig funksjonell dekorasjon til kjøkkenet eller stuen.

Hvor skal jeg begynne?

Nylig har etterspørselen etter alle håndlagde varer økt betydelig. Dette gjelder også møbler. Enhver forfatters ting er eksklusiv og er ganske dyr. Hvis du har ledig tid og et ønske om å lage et kunstverk med egne hender, bør du mestre teknikken for å male møbler. Ved å velge en enkelt stil eller et spesifikt plot, kan du lage et helt sett. Og hvis du legger det til med de samme elementene i dekorasjonen av vegger, tak, vil du få et menneskeskapt boareal med fantastisk skjønnhet, som alle dine slektninger og venner vil misunne.

møbelmaling
møbelmaling

Materialer brukt

Hvis du ikke har peiling på å male møbler i det hele tatt og aldri har holdt en pensel i hendene, bør du først beherske decoupage-teknikken, som bruker ferdige bilder som skal påføres en forberedt overflate. Bare noen elementer kan fullføres manuelt, og sjablonger brukes ofte,gjør jobben mye enklere.

Det andre alternativet er å male møbler med akrylmaling. Det krever mye tid, krefter og tålmodighet, men resultatet er verdt det. Som en første opplevelse er det bedre å ta en liten gjenstand: en krakk, en stol. Du kan gjøre en vanlig trekasse til en flott kiste for sko eller andre ting. Det er verdt å merke seg at møblene du skal male skal være laget av naturlig tre, ikke bruk erstatninger. Du lager en eksklusiv som skal se luksuriøs ut.

møbelmaling med akrylmaling
møbelmaling med akrylmaling

Du trenger akrylmaling. De skaper en vanntett overflate og er flotte for tre. De selges i sett eller individuelle rør. Du kan bare kjøpe de nyanser som er nyttige for deg i pakken med det nødvendige volumet. Det er bedre å kjøpe børster syntetiske eller med blandet haug. Til og med spesi altyper designet for akryl produseres nå. Det er bedre å ikke bruke naturlige, da de kan henge sammen og forringes, spesielt for nybegynnere. Børster bør være både brede, utformet for å fylle store områder av bakgrunnen, og tynne, brukes til å utarbeide små detaljer.

Du kan også trenge en spesiell grunning for å behandle overflaten før maling, men dette laget er ikke alltid gjort. Hvis du bestemmer deg for å skape effekten av sprekker, alder overflaten, må du kjøpe flere forbindelser spesielt designet for dette formålet. Det er også improviserte midler som lar deg oppnå lignendeeffekter: PVA lim, lakk, gelatin, eggehvite. For å lage iriserende, perlemordeler eller en teksturert overflateeffekt, vil det også være nødvendig med spesielle blandinger. Til å begynne med kan du prøve å male det vanlige uten ekstra dekorasjoner.

Eksklusivt for babyrom

Svært ofte prøver unge mødre å gjøre noe spesielt for babyen deres, inkludert i det indre av soverommet eller lekerommet. Å male barnemøbler var populært tilbake i sovjettiden. Det var ofte mulig å se pene bord og stoler i førskoleinstitusjoner, laget under Khokhloma. De er fortsatt på salg og etterspurt.

maling av barnemøbler
maling av barnemøbler

Så du kan lage et håndlaget sett også. Hvis barnet allerede er gammelt nok til å male med maling, kan du gjøre dette til en prosess med felles kreativitet.

Plottene til barneeventyr er perfekte her. På jenterommet vil håndlagde møbler i stil med et prinsesse-slott se veldig søte ut.

provinsiell stil

Hvis du bestemmer deg for å lage et eksklusivt dekorativt element til kjøkkenet, soverommet eller stuen, velg den franske versjonen av landstilen. Den kombinerer prakten til sørlandsk natur og havet. Møbelmaling i Provence-stil innebærer bruk av visse toner og mønstre. Fargen kan være som følger:

møbelmaling i Provence-stil
møbelmaling i Provence-stil
  • white;
  • krem;
  • lysegrønn;
  • lavendel;
  • brown;
  • skygge av lyst tre.

Maleri i denne stilenmøbelgjenstander som skjenker, kommoder, bokhyller, skap med mesaniner og skuffer, benker, benker, bord og skap, massive spisebord. Valget er stort nok. Fasader er vanligvis dekorert med blomstermønstre. Et karakteristisk trekk ved møbelmaling i Provence-stil er kunstig aldring, som oppnår effekten av sprekker, flisete biter av malingslaget. Alt dette er fullt mulig å gjøre på egen hånd, ved å kombinere flere forskjellige teknikker.

Så du har lært om de store mulighetene for å håndmale møbler med akrylmaling. Velg stilen som passer deg og forvandle et vanlig trebord, stol eller krakk til et kunstverk.

Anbefalt: