Lydisolering i leiligheten med egne hender. Teknologi, beskrivelse, anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Lydisolering i leiligheten med egne hender. Teknologi, beskrivelse, anmeldelser
Lydisolering i leiligheten med egne hender. Teknologi, beskrivelse, anmeldelser

Video: Lydisolering i leiligheten med egne hender. Teknologi, beskrivelse, anmeldelser

Video: Lydisolering i leiligheten med egne hender. Teknologi, beskrivelse, anmeldelser
Video: Life hacks til lejlighed renovering. Nyttige tips.#2 2024, Kan
Anonim

Livskvaliteten i en leilighet avhenger i stor grad av hvor støyende naboene dine er. Hvis du vil takle den lydde situasjonen, bør du lydisolere rommene for å bli kvitt unødvendige plagsomme lyder.

Lydisolering i taket

lydisolering i leiligheten
lydisolering i leiligheten

Lydisolering i en leilighet kan gjøres på flere måter. Blant dem kan arbeid på takene skilles. I dette tilfellet kan lydisolerende plater, undertak og varmeisolerende komposisjoner brukes. De vanligste teknologiene er liming av overflaten med skum og puss. Men som praksis viser, kan denne metoden ikke kalles den mest effektive. Polyetylenskum, skumpropylen og kork er ikke i stand til å holde på overflødig støy tilstrekkelig. Nedhengte tak kombineres ganske ofte med lydabsorberende plater, sistnevnte festes til bunnen av taket, men dette krever en imponerende høyde på veggene i rommet. Et høyt nivå av lydabsorpsjon oppnås ved å bruke flytende lyd ogtermiske isolasjonsforbindelser. Slike materialer er i stand til å beskytte overflaten mot forekomsten av kuldebroer, fuktighet og takle lydretensjon. Når det gjelder absorberende og varmeisolasjonsegenskaper, tilsvarer et millimeterlag av en slik sammensetning en murstein plassert i lengden.

Teknologi for lydisolering av gipsplatertak

lydisolering av taket i leiligheten vurderinger
lydisolering av taket i leiligheten vurderinger

Lydisolering av taket i en leilighet, hvis vurderinger ofte er de mest positive, kan gjøres ved hjelp av sivfliser, polyuretanskumblokker, vann eller skumglass. Denne metoden for lydisolering er den vanligste blant leilighetseiere som har bestemt seg for å utføre reparasjoner på egen hånd. Gipsplater legges på toppen av lydisoleringsmaterialet; for dette trenger ikke mesteren å ha profesjonelle byggeferdigheter. Hvis du er spesielt opptatt av helsen til dine kjære, bør du velge miljøvennlige materialer når du utfører arbeid, inkludert kork og kokosfiber.

Hvis taket er lydisolert i en leilighet, som du må lese anmeldelser av på forhånd, bør du følge en viss teknologi. Dermed vil prosessen med å utføre arbeidet innebære markering for riktig plassering av rammen, mens du bruker et bygningsnivå som vil tillate merking langs omkretsen av veggene. På neste trinn festes spesielle braketter til takflaten, som systemet er festet tilramme. Avstanden mellom dataelementene i systemet kan variere fra 0,6 til 1 meter. Den endelige figuren vil avhenge av antall ark med gips, deres dimensjoner og type konstruksjon. Når du lydisolerer taket i en leilighet med egne hender, brukes et spesielt lim. Ved hjelp av denne sammensetningen må en membran limes til taket. Installasjonen av rammen innebærer å sikre en avstand mellom elementene på 50-60 centimeter, noe som er sant med vinkelrett legging. Ved parallell legging reduseres dette trinnet til 40 centimeter. Et lydisolerende materiale er festet mellom profilene til rammen og overflaten av membranen. Gjør-det-selv lydisolering av taket i leiligheten sørger for å feste gipsplatepanelet til profilen til rammesystemet. På de stedene hvor tilkoblingen skal gjøres, legges en lydforsterkende stripe. For å utelukke muligheten for sprekkdannelse av monteringsskjøtene, er det nødvendig å installere endedelene av gipsplatene på stedet hvor profilene er plassert. De resulterende skjøtene mellom gipsplater må forsegles med fuktbestandig mastikk eller gips.

Omtaler om lydisolering med undertak

lydisolerende vegger i leiligheten fra naboer
lydisolerende vegger i leiligheten fra naboer

Når lydisolering utføres i en leilighet, anbefales absolutt anmeldelser av hjemmehåndverkere og spesialister å lese allerede før arbeidsstart. Derfor hevder fagfolk at akustiske undertak er spesielt designet for å absorbere støy. Slike systemer er dyktigeskjule ujevnhetene i den grove basen og ha et estetisk utseende, som er veldig populært blant eierne av sine egne hjem.

Arbeidsmetodikk

gjør-det-selv lydisolering av taket i leiligheten
gjør-det-selv lydisolering av taket i leiligheten

Før du gjør lydisolering i en leilighet ved hjelp av teknologien for montering av akustikktak, må du bli mer kjent med arbeidsprosessen. Denne teknologien er ikke for komplisert, og det er grunnen til at selv en uerfaren mester vil være i stand til å håndtere arbeidet. Til å begynne med, som i prosedyren ovenfor, utføres markering. Strukturen installeres ved hjelp av kleshengere og skinner. De resulterende cellene er beregnet på å legge lydisolerte plater; de er laget av fuktbestandig og brannsikkert materiale som kan absorbere lyd i rommet og redusere ekko. Lignende produkter er laget av mineralull eller glassfiber.

Anmeldelser av lydisoleringsteknologien til undertaket

lydisolering i leilighetsanmeldelser
lydisolering i leilighetsanmeldelser

Lydisolering i en leilighet kan også gjøres innen strekktak, som er svært vanlig blant forbrukere i dag. Materialet festes med lim eller skruer til bunntaket. For å gjøre dette, bruk akustiske plater. Etter det er strukturen til strekktaket festet til taket med en retrett på 10 centimeter fra lydisoleringsmaterialet. Videre, ifølge eksperter, blir det elektriske ledningssystemet utstyrt. På neste trinn strekker mesterne lerretet, som før de utfører arbeidhviler en dag i rommet der arbeidet skal utføres.

lydisolering i gulvområdet

lydisolering av veggene i leiligheten med egne hender
lydisolering av veggene i leiligheten med egne hender

Ikke mindre effektiv måte for lydabsorpsjon er enheten til det såk alte flytende gulvet. Denne teknologien kan brukes i tilfelle av etablerte relasjoner med naboer ovenfra. Dette vil tillate deg å få en fantastisk lydabsorberende effekt. Granulert polystyrenskum vil helles på gulvet, og deretter legges teknisk kork eller glassfiber. På det isolasjonssjiktet som er utstyrt med dette, bør det helles et lag med betong, som vil bli en avrettingsmasse. Hovedetasjen legges på denne flaten. Hvis isolasjonen skal legges under gulvbelegget, vil ikke lydisolasjonen være så effektiv. Hvis du ønsker at lydisolasjonen i leiligheten skal bli mer forbedret, så er det på gulvet i den øvre leiligheten nødvendig å legge elastiske underlag som demper støy. Som dem kan du bruke rullede underlag fra en polyetylenbase, som erstattes av en teknisk kork. Forbindelser basert på glassfiber eller polymerfibre gjør en ganske god jobb med støydemping.

Vegglydisoleringsteknologi

hvordan lydisolere en leilighet
hvordan lydisolere en leilighet

Lydisolering i leiligheten kan utføres i området rundt veggene. For å gjøre dette, forberede en kasse fra en metallprofil. Før start brukes en guideprofil. På stedet der profilen er festet til veggen, må du fikse lydisoleringsbåndet, takket være det vil detforbedret lydisolering. Profilen festes til gulvet, og deretter til taket. I sluttfasen må den festes til veggene. På de stedene der profilene er sammenkoblet, må du feste dem med selvskruende skruer. Den samme algoritmen brukes i utarbeidelsen av stativprofilen. Installasjonen utføres i en fast styreprofil i en avstand på 600 millimeter. Denne verdien er standard, men ellers må du bli veiledet av dimensjonene til det kjøpte lydisoleringsmaterialet. Lydisolering av veggene i leiligheten fra naboene bør utføres etter å ha kontrollert jevnheten til plasseringen av rammesystemet. Du må utføre disse arbeidene ved hjelp av et lodd eller vannrett. Neste trinn vil være den endelige fikseringen av stativet og styreprofilen med selvskruende skruer. Overflaten på profilene bør limes over med en lydisolert tape, som vil utelukke tap av lydisolerende egenskaper ved grensesnittet mellom gipsplatene og rammen.

Nyansene i arbeidet

Lydisolering av veggene i leiligheten fra naboene innebærer å fylle det dannede rommet i rammesystemet med valgt lydisoleringsmateriale i neste trinn. Oftest brukes steinull i forbindelse med gips. Arbeid krever bruk av personlig verneutstyr, nemlig hansker og åndedrettsvern. Hvis du ønsker det, kan du foretrekke det materialet som etter din mening passer best.

Sluttverk

Nå kan mesteren begynne å fikse gipsplater. For å gjøre dette kan du bruke selvskruende skruer ellerskruer, hvis lengde er 2,5 centimeter. Vi bør ikke glemme at skjøtene på arkene må være godt forseglet med kitt. De resulterende gapene mellom overflatene i rommet og foringsrøret bør fylles med en elastisk tetningsmasse.

På dette kan vi anta at lydisoleringen av veggene i leiligheten med egne hender er fullført. Du kan begynne å fullføre arbeidet. Disse kan innebære grunning eller etterbehandling med det valgte materialet.

Konklusjon

Oftest er lydisoleringen av en dør i en leilighet laget med skum. Dette materialet viser sine beste egenskaper under drift, det viktigste er å vite at installasjonen må utføres ved hjelp av en teknologi som eliminerer dannelsen av sømmer med overdreven tykkelse.

Anbefalt: