Hva er veggedyr redde for? Hvordan bli kvitt dem?

Innholdsfortegnelse:

Hva er veggedyr redde for? Hvordan bli kvitt dem?
Hva er veggedyr redde for? Hvordan bli kvitt dem?

Video: Hva er veggedyr redde for? Hvordan bli kvitt dem?

Video: Hva er veggedyr redde for? Hvordan bli kvitt dem?
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, April
Anonim

Husdyr eller veggedyr er farlige og ubehagelige naboer. Utseendet deres i huset er helt uavhengig av rensligheten eller livsstilen til beboerne. Bare noen få larver av dette insektet som kom inn i en leilighet på pelsen til et kjæledyr eller på kjøpte møbler, er nok til at en koloni med flått kan slå seg fast ved siden av en person. Irritasjon, rødhet, karakteristiske spor av insektbitt på huden til innbyggerne i huset er det første tegnet på dette farlige nabolaget. Og også den tunge råtne lukten av bringebær, små blodflekker og svarte prikker på sengetøy og møbler, hvite egg som ligner riskorn i bortgjemte hjørner av rommet - alt dette kan være et tegn på at en av de mest uforgjengelige parasitttypene lever i huset - husdyr. Hvordan fjerne disse ubudne gjestene? Finnes det desinfeksjonsmidler som er trygge for mennesker og kjæledyr?Hva er veggedyr redde for, og hvilke metoder for å håndtere disse insektene er bare bortkastet penger og tid?

hva er husdyr redde for
hva er husdyr redde for

Hvor finnes husdyr veggedyr og hvorfor er de så farlige?

Det optimale habitatet for veggedyr er et mørkt, tørt sted og jevnt varmt romtemperatur. Under slike forhold øker familien til disse blodsugende insektene raskt. Veggedyr kan slå seg ned på et hvilket som helst passende sted, men de foretrekker å bo i madrasser, sofaer, stoler, sengetøy eller dyrehus – uansett hvor det er tilgang til hovedkilden til mat – blodet til en person eller et kjæledyr.

hva er husdyr redde for
hva er husdyr redde for

Bittene til disse insektene er smertefrie, men veldig farlige. I tillegg til å forårsake en allergisk reaksjon og hudirritasjon, bærer veggedyr på ulike sykdommer. En forvokst familie av slike parasitter kan forårsake astmaanfall, håpløst ødelegge møbler, tapeter og husholdningsartikler. Derfor, jo før du begynner å slåss med slike naboer, jo bedre. Den mest effektive måten er selvfølgelig å henvende seg til profesjonelle utryddere. Spesielt hvis en koloni av veggedyr har startet opp i flere naboleiligheter: i dette tilfellet bør hele det infiserte området behandles. Hvis det av en eller annen grunn er umulig å invitere ansatte i SES eller et selskap som spesialiserer seg på ødeleggelse av flått, kan du bruke noe for desinfestering som husdyr er redd for: folkemedisiner eller spesielle kjemikalier frabutikk.

Kjemisk metode: hvordan velge insektmidler?

Når du velger kjemiske plantevernmidler, er det best å bruke råd fra en profesjonell utrydder eller en erfaren konsulent. Bruk middel for veggedyr bør være i henhold til vedlagte instruksjoner, nøye observere doseringen. Brudd på skadedyrbekjempelsesteknologi kan føre til katastrofale konsekvenser. Som mange parasittiske insekter, er veggedyr svært motstandsdyktige og har evnen til å tilpasse seg kjemikalier. Feilene og larvene deres som har overlevd en eller to skadedyrbekjempelse, blir vant til komponentene i stoffet som brukes. Dette gjør videre bruk av denne gruppen insektmidler ubrukelig, og lar også veggedyrkolonien vokse raskt.

Midler for destruksjon av veggedyr kan produseres i ulike former: i form av pulver, spray, pinner, flytende løsninger. Oftest anbefales kjemikalier for fremstilling av vandige løsninger for kampen: karbofos, klorofos, mikrofos og andre. Mange gode anmeldelser ble samlet inn av Pyrethrum-pulveret tørr insektmiddel, som påføres overflater i tørr form, samt Tetrix-importert flytende insektmiddel. I dag finnes det et stort utvalg medikamenter i form av spray, deres største fordel er at insektmiddelet nesten ikke kommer på klær eller hud ved spraying.

Det er viktig å ta vare på verneutstyr selv sammen med insektmidler: hansker, briller, vanntett (oljeklut) forkle.

Hva er husdyr redde for?
Hva er husdyr redde for?

Trinnvis behandlingkjemikalier

Uavhengig av hvilket insektmiddel som er valgt, er det generelle regler for behandling, hvoretter husdyrene forlater huset for alltid. Hvordan fjerne disse insektene hjemme med insektmidler?

  • Før du starter behandlingen, er det viktig å forberede hjemmet for å beskytte mennesker og kjæledyr mot skadelige virkninger av insektmiddelkomponenter: pakk servise, klær og personlige hygieneartikler i film, etter å ha sjekket fraværet av insekter eller deres larver.. Det samme gjelder barneting.
  • Fortynn kjemikaliet om nødvendig. Behandle alle overflater i huset forsiktig, og ikke bare steder der veggedyr samler seg.
  • Hvis mulig er det bedre å ikke være i huset en dag etter behandling.
  • Ikke glem at hvert insektmiddel har forskjellig virketid. I løpet av denne tiden er det umulig å ventilere og utføre våtrengjøring.
  • For å fullføre behandlingen med kjemikalier er det nødvendig å rengjøre og ventilere grundig. Du må skylle alle overflater, slå ut eller støvsuge tepper og møbler godt. Det er viktig å minimere sannsynligheten for at veggedyregg forblir i leiligheten, så det er bedre å rense alle gjenstander som kan tjene som en "cache" for larvene: puter, tepper, myke leker, pels, syntetiske winterizers, etc. Hvis det er mulig, er det best å erstatte gjenstander som kjæledyrsengetøy, møbeltrekk, filtre og støvsugerposer med nye. Sengetøy, tekstiler, håndklær bør vaskes på 90°C ellerkok.
Hvilken lukt er veggedyr redd for?
Hvilken lukt er veggedyr redd for?

Folkemåter

De såk alte folkemetodene for destruksjon av veggedyr er ikke like raske og effektive som kjemisk behandling, og for det meste er de forebyggende. Men de kan også hjelpe i kampen mot en slik fiende som veggedyr. Hva er disse insektene redde for?

  • For høye eller for lave temperaturer.
  • Sterk lukt av visse stoffer eller visse planter.

Hvordan bruke til ikke-kjemisk skadedyrbekjempelse hva veggedyr er redd for?

veggedyr hvordan fjerne hjemme
veggedyr hvordan fjerne hjemme

Temperaturmetode

Temperatursvingninger, for varm luft eller frost er forhold som husdyr ikke tåler. Hva er disse insektene redde for? +20…+30°C regnes som den ideelle temperaturen for rask vekst av en koloni med husdyr. Eventuelle langsiktige avvik fra dette nivået gjør at feilene føles ukomfortable og bremser reproduksjonen. Men for å ødelegge eller tvinge parasitter til å migrere, er det nødvendig å lage en temperatur for dem enten under -20°C eller over 35-40°C i flere dager. Hvordan kan dette brukes hjemme?

  • For kampen mot veggedyr med lave temperaturer er vinterfrostvær perfekt. Det er nok til å kjøle ned leiligheten, og la alle vinduene stå åpne i minst to eller tre dager.
  • Å heve lufttemperaturen til et nivå som er ubehagelig for veggedyr er ikke lett hjemme. På denne måten er det lettere å håndteremadrasser, tepper, puter og andre ting, stek dem i solen i varmt, rolig vær. Damping, koking er også mulig.

Lukter mot parasitter

Det har lenge vært kjent at veggedyr ikke tåler sterk sterk lukt. Stoffer og urter som utstråler lyse vedvarende aromaer har en forebyggende effekt og bidrar til å forhindre gjensetting av veggedyr etter skadedyrbekjempelse. Hvilken lukt er veggedyr redd for?

  • Bordeddik.
  • acetone.
  • Parfyme med sterk duft.
  • Ammoniakk.
  • Metal.
  • parafin.
  • Terpentine.

For bruk av alle disse stoffene gjelder en generell regel: bare en tykk konsentrert lukt kan påvirke veggedyr. Derfor vil behandlingen med luktstoffer måtte utføres regelmessig.

hjemmefeil hvordan fjernes
hjemmefeil hvordan fjernes

Det er umiddelbart verdt å merke seg at alle de ovennevnte stoffene, i motsetning til insektmidler, ikke ødelegger husdyr. Imidlertid kan den skarpe lukten (noe som veggedyr frykter) skremme bort blodsugende parasitter og tvinge insekter til å bytte bosted.

Urter: hvilke planter frastøter insekter, hvordan bruker du urtepreparater

Det faktum at husdyr er redde for den sterke lukten av urter og blomster har vært kjent for folk i mer enn ett århundre. De eteriske aromaene til visse planter sprer seg rundt i huset på steder der parasitter samler seg, fungerer som et kraftig avstøtende middel for disse insektene. Du kan bruke både urter høstet uavhengig, ogkjøpt på apoteket. For å bekjempe husholdningsparasitter kan du bruke følgende urtepreparater:

  • Kamille. Påført tørket.
  • malurt. Det mest anbef alte urtemiddelet for veggedyr. Frisk urt er best, men tørket malurt gjør det også.
  • Valerian (apotekstinktur).
  • Ledum (tørket og hakket).
  • En blanding av calamus og reinfann. Friske eller tørkede urter brukes i knust form. Det eneste negative med dette alternativet er at aromaen av reinfann kan forårsake en sterk reaksjon hos en person eller kjæledyrene hans, så du bør ikke glemme daglig lufting.
hva er veggedyr redd for hjemmemedisinske rettsmidler
hva er veggedyr redd for hjemmemedisinske rettsmidler

Belysning: Er veggedyr redd for sterkt lys?

Det er en utbredt oppfatning at veggedyr ikke bare er redd for sterk lukt, men også for sterkt lys. Men profesjonelle utryddere hevder at kampen mot disse insektene ved hjelp av lys er ineffektiv, om ikke rett og slett ubrukelig. Å sove med elektrisk lys på, løfte madrasser og sengetøy, disse tiltakene vil bare tvinge veggedyrkolonien til å søke en mer tilbaketrukket plass i leiligheten.

Ubrukelige måter: hva er veggedyr ikke redd for?

Å prøve å skremme vekk veggedyr med skarpt lys er ikke den eneste ubrukelige måten å bli kvitt disse parasittene på. Hva hjelper ikke med veggedyr?

  • De magnetiske, ultralydsbekjempende insekter og skadedyr som er mye annonsert i dag, er ikke i det hele tatt det husdyrene er redde for. I praksis fungerer ikke gadgets på dem. Omdette blir ofte fort alt på nettfora av folk som prøvde å kvitte seg med veggedyr i hjemmene sine på denne måten.
  • Desinfeksjonsløsninger: såpe og brus, klorid, s altvann.
  • Bli kvitt møbler eller madrass. Rådet om å bare kaste en sofa eller madrass infisert med veggedyr er ubrukelig, ettersom insekter lever og legger larvene sine i alle bortgjemte hjørner av hjemmet. Uten ekstra skadedyrbekjempelse vil veggedyr veldig raskt starte opp på soveromsmøbler som er kjøpt for å erstatte kasserte.

Anbefalt: