Panoramabalkong: design, fordeler og ulemper, isolasjon

Innholdsfortegnelse:

Panoramabalkong: design, fordeler og ulemper, isolasjon
Panoramabalkong: design, fordeler og ulemper, isolasjon

Video: Panoramabalkong: design, fordeler og ulemper, isolasjon

Video: Panoramabalkong: design, fordeler og ulemper, isolasjon
Video: Could connecting existing balconies prevent loneliness? | Architecture | Dezeen 2024, April
Anonim

Når et pittoresk hav eller fjellandskap åpner seg fra vinduene, nattlysene i en støyende by, en stille park, er det urimelig å skjule denne luksuriøse skjønnheten bak tunge gardiner. I tillegg er det panoramavinduer som gjør leiligheten dyrere, mer respektabel. Men ikke i alle tilfeller blir dette alternativet fordelaktig. Først må du forstå designfunksjonene og hvilke balkonger som kan gjøres panoramiske.

I hvilke tilfeller passer panoramavinduer på balkongen?

Eksperter anser panoramabalkongen i Khrusjtsjov som den mest vellykkede, den vil også være hensiktsmessig på smale, langstrakte loggiaer - dette vil gi plass til interiøret og bli en betydelig lyskilde, fra utsiden vil denne designen ikke se klumpete og tunge ut. Store og brede loggiaer er hensiktsmessige å bli innglasset fra gulv til tak når de vender mot nord eller nordøst, siden rom ofte mangler naturlig sollys.

I alle fall krever en panoramabalkong montering av en dobbel plastprofil, siden aluminium ikke holder på varmen like effektivt som dobbelt termisk isolertdoble vinduer.

balkong med panoramautsikt
balkong med panoramautsikt

Når er det bedre å gi opp store vinduer på balkongen?

Psykologer sier at noen mennesker føler seg mer sårbare når hele rommet er åpent for nysgjerrige øyne. Derfor er en panoramabalkong ikke egnet hvis den ligger i tilknytning til soverommet, det mest intime rommet i leiligheten.

Sør- eller sørvestsiden er også en kontraindikasjon - om sommeren vil balkongen bli veldig varm, og fylle det tilstøtende rommet med varmluft. Under slike afrikanske forhold vil det være vanskelig å plante den med potteblomster, det er verdt å vurdere kostnadene for strøm for å kjøle et overopphetet rom.

En stor risiko er å installere en panoramabalkong der det ofte blåser sterk vind. I det minste er det nødvendig å nøye beregne alle installasjonsparametrene ved hjelp av fagfolk og utføre alt nødvendig forberedende arbeid.

Det må også huskes at det ikke er installert panoramabalkong i leiligheter der tak er lavere enn 2,8 meter.

Hva annet må du huske på?

Det viktigste er å finne en designer som vet hvordan man jobber med panoramavinduer og har solid erfaring, det er få av dem, så arbeidet hans vil koste mye.

Ikke mindre viktig er riktig juridisk registrering av installasjonen av et slikt design: i HOA kan du få tillatelse til å kombinere en balkong og et rom. Men byarkitekter kan nekte panoramainnglassing av balkongen.

Utstyret til balkongen med gulvkonvektor vil kreve en betydelig utgift for å forhindreutseendet til kondens. Vedlikehold av glassplater er vanskelig fordi de oftest er plassert i de øvre etasjene, og det er nesten umulig å nå vanskelig tilgjengelige steder fra utsiden, i så fall vil det være nødvendig med tjenester fra industrielle klatrere, noe som heller ikke er billig..

Det er nødvendig å vurdere spørsmålet om sikkerhet, spesielt hvis panoramabalkongen er i et privat hus eller i de nedre etasjene. For å hindre kriminelle i å komme inn i hjemmet, må glasset være forsterket, laminert eller dekket med en spesiell metallisert film.

Den nederste raden med doble vinduer bør også dekkes med tonet eller reflekterende film for å bevare privatlivet ditt og hindre fremmede i å se hva som skjer på balkongen og i rommet.

Velg energisparende glass - i vinterkulden vil det holde varmen inne, toning vil beskytte deg mot irriterende sterkt sollys. Elektrokromatisk glass lar deg justere nivået av gjennomsiktighet etter behov.

Siden selve de doble vinduene, rammene, hele installasjonen som helhet er tung, er det nødvendig å først forsterke balkongplaten, spesielt når det gjelder stalinistiske eller Khrusjtsjov-hus.

Rammeløse glass ser spesielt fantastisk ut, lette og diskré, doble vinduer er forbundet med et silikonlag, men i dette tilfellet må du forutse muligheten for å lufte rommet.

vinduer til balkong
vinduer til balkong

Fordeler og ulemper

På bildet ser panoramabalkongen fantastisk ut, men det er verdt å bli kjent med ekspertenes mening, så vel somles anmeldelsene til de som allerede har installert panoramabalkonger. Fordeler og ulemper ligger ikke alltid på overflaten.

Hvor bra er dette alternativet?

Panoramavinduer tilfører luksus og respektabilitet til det generelle utseendet, erklærer eieren umiddelbart som en respektabel person. Gjester vil bli imponert over denne balkongen.

Moderne teknologier lar enorme vinduer matche sine klassiske motstykker verken i pålitelighet eller høy kvalitet.

Selv et lite rom vil bli mye romsligere, lysere, fylt med naturlig lys, spesielt hvis rammeløse glass er valgt.

Brillene gir ikke etter for slag, sprekker ikke, knuses ikke eller vrides ut, noe som sikrer freden til eierne av hjemmet - ubudne gjester kan ikke komme gjennom det forsterkede herdede glasset med anti-vandal belegg.

Du kan nyte den vakre utsikten så mye du vil med en kopp te eller kaffe, du kan utstyre kontoret eller spisestuen - det er mange alternativer.

panoramisk balkongdesign
panoramisk balkongdesign

fallgruver

En overflod av ultrafiolett stråling kan skade interiørdekorasjonen betydelig eller møbler, toning eller blendingsgardiner vil løse dette problemet.

Varmetap kan være betydelig, og kondens vil føre til fukt og muggvekst dersom arbeidet er dårlig utført, gulvet ikke var isolert nok, eller det ble valgt en rammeløs type innglassing i kombinasjon med aluminiumsprofil.

Hele glassplaten tillater ikke ventilasjon av rommet, dessuten kan den ikke vaskes fra utsiden.

Det er umulig å ikke merke seg de høye kostnadene - den nedre grensen er på nivået 7 - 9 tusen rubler. per kvadratmeter avhenger den øvre linjen av mulighetene og ønsker.

panorama balkong dekorasjon
panorama balkong dekorasjon

Minimer varmetapet

Her er noen tips om hvordan du isolerer en panoramabalkong.

Fordi den nedre delen av brystningen er en forlengelse av vinduet, må du ta varmen på alvor. På installasjonsstadiet er det nødvendig å nøye forsegle alle hullene mellom rammen og de doble vinduene; fugemasse eller monteringsskum er egnet for dette formålet. Fra innsiden jobbes det med termo- og vanntetting. Penofol er dekket med et lag med isolasjon, noe som forlenger levetiden til isolasjonsmaterialet. Sømmer er behandlet med aluminiumstape. Det skal ikke være ujevne fuger eller glipper på utsiden, ellers vil det skape store vanskeligheter ved bruk av balkongen i kaldt vær.

Panoramabalkong dikterer sine egne krav til oppvarming. Batterier og radiatorer kan ikke installeres her, så gulvvarme er den mest optimale løsningen. Infrarød film, som brukes til gulvisolering, egner seg også til vegg- og takisolering.

Disse enkle triksene vil gi varme på panoramabalkongen som et resultat.

hvordan isolere en panoramabalkong
hvordan isolere en panoramabalkong

For å glede øyet

Det er hyggelig å nyte den fantastiske utsikten igjen og igjen, og forlate panoramabalkongen. Designet kan være hva du vil - du kan installere en smal vinduskarm hvis tilstedeværelsen er viktig og gir ekstra bekvemmelighet. Vanligvis er det ikke synlig på bildet, men som oftest er det til stede.

Utenfor kan balkongen dekkes med klappplater eller dekkes med dekorative gips, innvendig er utsmykningen av panoramabalkongen diktert av husets generelle utforming. Du kan gjøre rommet koselig og komfortabelt ved å male veggene, tapetsere, gips gir et snev av raffinement - alt avhenger av ønskene til eierne av balkongen og deres økonomiske evner. En spesiell atmosfære skapes av blomster i blomsterpotter, et lite bord for rolige teselskaper eller sammenkomster over en kopp kaffe, et glass vin.

panoramabalkong i Khrusjtsjov
panoramabalkong i Khrusjtsjov

oppsummering

Dersom det likevel blir bestemt at det skal være en panoramabalkong, bør du lese anmeldelsene til de som allerede har montert slike innglassinger, og de som er med på monteringen deres. Men du må huske at i dette tilfellet er meninger subjektive, så vurderingene kan være forskjellige, men du kan finne et rasjonelt korn i anmeldelsene.

Før arbeidet påbegynnes, er det nødvendig å lovlig løse alle problemer med tillatelser i HOA og byarkitekter.

Betro en panoramabalkong kun til pålitelige fagfolk, for ikke å bli irritert over penger som kastes for vinden, for ikke å fryse om vinteren og for ikke å syte bort i varmen om sommeren. På stadiet for å bestemme prisen er det også verdt å vite på forhånd hva som er inkludert i prisen (demontering, rengjøring osv.).

panoramabalkonger fordeler og ulemper
panoramabalkonger fordeler og ulemper

Å opprettholde renslighet på panoramabalkongen vil kreve spesiell innsats og økonomiske kostnader.

For den psykologiske komforten til alle husstandsmedlemmer er det verdt å finne ut på forhånd omsom er redd for høyder, er det noe ubehag ved å være nær naturen.

Anbefalt: