Profiler for gips. Dimensjoner for gipsprofiler

Innholdsfortegnelse:

Profiler for gips. Dimensjoner for gipsprofiler
Profiler for gips. Dimensjoner for gipsprofiler

Video: Profiler for gips. Dimensjoner for gipsprofiler

Video: Profiler for gips. Dimensjoner for gipsprofiler
Video: Byg en gipsvæg #7 - Fastgørelse af profiler 2024, April
Anonim

Profil er en lekt laget av kaldvalset galvanisert metall. Med dens hjelp kan du designe en ramme av enhver kompleksitet. Den moderne byggeindustrien bruker vinyl- og metallprofiler for gips. Dimensjoner og materialer passer for alle monteringskonstruksjoner. Før du starter arbeidet, bør du kjenne til alle typer profiler som brukes i konstruksjonen.

gipsprofiler dimensjoner
gipsprofiler dimensjoner

Profiltyper

Føreren (k alt UD) installeres rundt hele omkretsen av rommet (hvis det er et tak) eller på gulvet, taket og parallelle vegger (hvis det er en vegg). Den brukes til å lage planet til den fremtidige rammen. Styreprofilen for gips, hvis dimensjoner er veldig praktiske i designdesign, kan være av forskjellig kvalitet. Styrken avhenger av tykkelsen på materialet som produseres. Det brukes tykkere stål i takene. tynt metallproduktbrukes til veggkledning.

Bearing (angitt av SD) er en støtteprofil for gips. Dens dimensjoner (tykkelse og lengde) er forskjellige, som i guidene. Jo tynnere stål, jo flere festemidler er installert. Beregnet for den endelige ferdigstillelsen av designet. Ansvarlig for påliteligheten og stivheten til rammen. Tar all belastning, så den må være laget av godt galvanisert materiale. Festes ved å settes inn i føringen (UD). Det er beregnet slik at det siste arket med gips ender i midten av profilen. De viktigste valgkriteriene er bredden og høyden på skilleveggen. Den skrus fra hver kant med små selvskruende skruer ("lopper").

gipsprofiltyper dimensjoner
gipsprofiltyper dimensjoner

I tillegg til de to viktigste, brukes også andre typer gipsprofiler. Størrelsene deres er veldig like, men funksjonene er forskjellige fra hverandre:

  1. Hjørneprofil (PU) - designet for å forsterke de ytre hjørnene. Montert på gipsunderlag med sparkel. Det kalles også et perforert hjørne. Den brukes i vindus- eller dørskråninger, utvendige hjørner av vegger og bokser. Den fungerer som et fyrtårn på veggene. Med dens hjelp kommer hjørnet av veggen jevnt og skarpt ut.
  2. Fyrtårn (PM) - hvis veggene er veldig skjeve, settes spesielle beacons på gipspussen, så kastes sparkel mellom dem og trekkes opp av regelen.
  3. Takguide – har samme funksjoner som en vanlig profil, men den er mye sterkere. Laget spesielt for takrammer.

Vinylprofiler

Gipsplateprofiler, som kommer i forskjellige størrelser, passer for ethvert behov til brukeren. For å fullføre installasjonen av strukturer med høy kvalitet, er det verdt å bruke vinylprofiler, hvis overflate er lett å behandle. De er beregnet for ende, utvendige hjørner og ikke-standard vegger. De beskytter mot fuktighet, gir fullstendighet til kantene og kobler strukturen til vindusblokker og dører. Det finnes flere typer:

  1. Arched (PA) er en bøyd buet profil. Brukes i krumlinjede gipskonstruksjoner. Fleksibilitetsradius - 500 mm. Spesielt egnet for etterbehandling av søyler.
  2. J-profil er veldig vanlig. Laget av hard vinyl. Den brukes til å dekorere kanten av gips og er lett å sette på den. Maler godt.
  3. Kabelprofil er et spesialdesignet element. Brukes til å installere fiberoptisk kabel. En myk ledning er satt inn inni slik at det ikke kommer kitt på den.
  4. The Semi-Round Corner Marker er et verktøy av høy kvalitet som skaper jevne, vakre hjørner.
  5. Rotate - tjener til å sikre jevn kabelensartethet.
gipsføringsprofildimensjoner
gipsføringsprofildimensjoner

Profildimensjoner

For hver designidé kan du velge riktig profil for gips. Dimensjonene er utformet slik at ved montering av strukturen ikke kastes mange ekstra deler.

Veiledningsstørrelser

profil

lengde, mm width, mm tykkelse, mm
UD 27 2500, 3000, 4000 27 0, 37
UD 50 2500, 3000, 4000 50 0, 42

Ved hjelp av et stort utvalg av ulike dimensjoner er det mulig å velge bredde og lengde på elementet.

Carrier dimensjoner

profil lengde, mm tykkelse, mm størrelse, mm
SD 60 3000, 4000 0, 42 60x25
CB 50 3000, 4000 0, 42 50x50
CB 75 3000, 4000 0, 42 50x75
CB 100 3000, 4000 0, 42 50x100

Ekstra feste

Noen ganger får byggherrer problemer når de fester gipsprofiler. Dimensjonene deres kan være mindre enn den nødvendige designen. Derfor er bruk av ekstra festemidler nødvendig.

  1. En profilkobling er en feste som kobler to bæreskinner til hverandre. Den settes inn i endene av to sammenkoblede elementer og festes med to "lopper" for metall på hver side.
  2. Hengere - kommer med ankerklemme og rett. Dette er en metallplate som enkelt kan bøyes til en "U"-form og fester profilen til taket.
  3. Crab - en feste for montering av hoppere plassert mellom skinnene.
metallprofiler for gipsdimensjoner
metallprofiler for gipsdimensjoner

Installasjonsverktøy

Når du arbeider med en profil, bør du ha noen verktøy:

  • metallsaks - de klipper eller klipper av skinnen;
  • roulette - brukes til målinger;
  • kutter - gjennomborer hull i rammedetaljer;
  • markør eller blyant - tildeler skjærelinjer;
  • skrepprofil - tang for liming.

Installasjon og feste

En viktig faktor er riktig montering og festing av strukturen. Først blir nivået slått av med en polstringssnor: for toppen - horisont alt og for veggene - vertik alt. Skinnene frilegges og festes til veggen med en dyvel-spiker (størrelse 6x40 mm eller 6x60 mm).

gipsprofildimensjoner
gipsprofildimensjoner

Carrier LED er montert i UD. Deretter fordeles gipsprofiler horisont alt. Trinnstørrelsene er 40 cm, men det bør tas i betraktning at platens bakdel skal være midt på skinnen. Forsterkede suspensjoner er festet til taket langs vertikale linjer i form av bokstaven "P" med "bøk" dybler. Horisontale metallskinner SD settes etter nivå ogfestet til platene med "lopper".

Etter at alt arbeid med strukturen til rammen er fullført, skrus plater på gipsprofiler. Dimensjonene til metallskruene som fester materialet er 25 mm eller 35 mm. Trinnstørrelse - 15 cm.

Anbefalt: