Vanntetting av vannrett fundament: funksjoner, anmeldelser, installasjonsteknologi

Innholdsfortegnelse:

Vanntetting av vannrett fundament: funksjoner, anmeldelser, installasjonsteknologi
Vanntetting av vannrett fundament: funksjoner, anmeldelser, installasjonsteknologi

Video: Vanntetting av vannrett fundament: funksjoner, anmeldelser, installasjonsteknologi

Video: Vanntetting av vannrett fundament: funksjoner, anmeldelser, installasjonsteknologi
Video: Как сделать фундамент, бетонные полы и крыльцо своими руками 2024, April
Anonim

Enhver bygningskonstruksjon krever beskyttelse mot de negative effektene av fuktighet. For å hindre at vann stiger fra fundamentet oppover veggen, utføres horisontal vanntetting under konstruksjonen av konstruksjoner. Samtidig er stiftelsen pålitelig beskyttet.

Funksjoner ved horisontal vanntetting

vanntetting av vannrett fundament
vanntetting av vannrett fundament

Fra navnet er det tydelig at basebeskyttelsessystemet involverer støt på horisontalplanet. Hvis alt er gjort riktig, vil den opprettede barrieren ikke tillate grunnvann å stige opp. Spesielt beskyttelse er nødvendig hvis grunnvannstanden er en meter eller mindre fra bunnen av fundamentet.

For å beskytte underlaget mot fukt, bør kjelleren være vanntett, og dette må gjøres under bygging, som ved en fungerende konstruksjon, dette arbeidetvil være vanskeligere. Det beskrevne arbeidet utføres i henhold til SNiP. Horisontal vanntetting av fundamentet må overholde SNiP 31-02. I henhold til disse reglene kan membranmaterialer ikke brukes til beskyttelse. Det vanntette laget må være kontinuerlig gjennom hele basen.

Hvis grunnvannstanden er høy nok, bør leggingen av beskyttelsen utføres en meter fra underlaget. Primær beskyttelse, som også kalles antifiltrering, utføres på stadiet med fundamentforsterkning. Det innebærer tilsetning av betongkomposisjoner.

Om sekundær vanntetting

vanntetting av vannrett fundament
vanntetting av vannrett fundament

Sekundær horisontal beskyttelse legges på underlaget under første ledd. Dette lar deg beskytte trevegger mot kapillær fuktighet. Slikt arbeid bør utføres etter modningen av fundamentet, de må utføres før du legger byggematerialet. Horisontal vanntetting av fundamentet innebærer vanligvis bruk av rullebeskyttelse som takmateriale eller annet bitumenbasert materiale.

Tilbakemelding om beskyttelsesmetoder for horisontal fundament

horisontal vanntetting av vegger fra fundamentet
horisontal vanntetting av vegger fra fundamentet

Arbeidet beskrevet i artikkelen kan utføres ved hjelp av en av de eksisterende teknologiene. Vanntettingsplater brukes for eksempel ofte for å beskytte trehus, men det kan også være en ideell løsning for å isolere underlaget for enhver konstruksjon.

Forbrukerne understreker at du til dette kan bruke det vanlige takmaterialet, limt påbituminøs mastikk. Det er ikke tilrådelig å bruke takmateriale separat, fordi mastikken kan forbedre kvaliteten på laget og øke styrken. Liming av horisontal vanntetting av fundamentet er legging av materiale med en overlapping i to lag. I følge hjemmemestere lar dette deg få en mer pålitelig dekning.

På den påførte mastikken, hvis tykkelse er 1 mm, legges det takplater, alle sømmer skal være godt tette. Belegg vanntetting innebærer bruk av polymere materialer, sprayede stoffer etter type:

  • flytende gummi;
  • bituminøs mastikk;
  • gummi.

Et av disse alternativene påføres på et horisont alt plan og fordeles over overflaten. Laget vil utføre fuktavvisende funksjoner og skape en sterk elastisk og tynn film. Etter polymerisering vil materialet ifølge mesterne være blottet for kapillærer og porer der fuktighet kan trenge inn.

En vanntettingsanordning med vannrett fundament kan innebære bruk av gjennomtrengende materialer. Designet, som hjemmehåndverkere understreker, er behandlet med en spesiell primer som kan sprayes. Molekyler trenger inn og fyller porene. Som et resultat er det mulig å oppnå et ugjennomtrengelig, pålitelig belegg som festes på innsiden.

Teknologi for montering av takmateriale

fundament vanntetting horisontal liming
fundament vanntetting horisontal liming

Hvis du bestemmer deg for å bruke takmateriale for horisontal beskyttelse av basen, vil det med dens hjelp være mulig å lage en enkelt ugjennomtrengelig i ett stykkebelegg. På første trinn merkes og avgrenses grunnmurene. En avrettingsmasse kan lages av sementmørtel.

Den herdede sammensetningen er dekket med bituminøs mastikk. Takmaterialeplater dekkes med mastikk og legges på fundamentet slik at materialet dekker overflaten og dens sider. Horisontal vanntetting av fundamentet på neste trinn innebærer utjevning av lerretene med trelameller. Limlaget skal være jevnt fordelt over området, det er viktig å utelukke tomrom.

Teknologi for limt vanntetting

vanntettingsmaterialer for horisont alt fundament
vanntettingsmaterialer for horisont alt fundament

Denne teknikken innebærer installasjon av en avrettingsmasse. Den er laget av en sement-sandmørtel, som fyllstoffer tilsettes for å øke vannmotstanden til strukturen. I dette tilfellet er hovedmaterialet fortsatt valset bitumen eller polymerplater med økt mekanisk styrke.

Horisontal vanntetting av fundamentet i det første trinnet er ledsaget av utjevning av basen med en avrettingsmasse, løsningen som er tilberedt med tilsetning av tilsetningsstoffer. De er nødvendige for å øke betongens motstand mot fuktinntrengning. Etter at avrettingsmassen har tørket, dekkes overflaten med en bituminøs eller vannbasert primer, med en pensel eller rull.

Primeren bør stå til den tørker i flere timer, deretter anbefales det å begynne å påføre polymer eller bituminøs mastikk. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot strukturelle elementer i henhold til typen sømmer og hjørner der det kan stagnerekondensat. Horisontal vanntetting av fundamentet ved hjelp av denne teknologien kan innebære påføring av et klebelag i form av mastikk, det er ikke nødvendig å tørke det.

Arbeidsmetodikk

horisontal fundament vanntetting snip
horisontal fundament vanntetting snip

Videre, som i metoden ovenfor, legges takmaterialet. Når du limer vanntetting, legges det rullede materialet på den tørkede mastikken og strykes deretter med en rulle. Sammensmeltet vanntetting utføres ved hjelp av en propan lommelykt. Den lar deg varme rullen og rulle den ut på overflaten ved å trykke den til bunnen.

Rullevanntetting kan legges i 3 lag. Det er viktig å sikre at lerretene til det øvre laget ikke krysser sømmene til det nedre. Bredden på vanntettingen skal være slik at den overlapper kontakten mellom veggene og fundamentet. Hvis det er nødvendig å vanntette basen av bygningen med en kjeller, legges laget under fundamentet, det må plasseres over det blinde området og på stedet der kjelleren slutter. I bygg uten kjeller er det kun fundamentet som kan vanntettes fra veggene.

Penetrerende vanntetting

fundament horisontal vanntetting enhet
fundament horisontal vanntetting enhet

Denne typen vanntetting utføres ved bruk av sementmørtel, som tilsettes modifiseringsmidler. Sistnevnte er kjemisk aktive forbindelser. Ved kontakt med betong krystalliserer de og danner et vanntett hardt overflatelag som er motstandsdyktig mot erosjon og kjemikalier.

Så horisont altvanntetting av vegger fra fundamentet er ganske billig, men veldig effektiv, men krever forberedende arbeid. Grunnflaten bør rengjøres fra et hardt lag, fjern smuss og støv, spor av maling og rust, samt vanntettingsrester. Ved hjelp av s altsyre avfettes fundamentet. Det er viktig å sørge for at overflaten er sterk nok og har åpne porer.

Hvis det er utstikkende armeringselementer, må de rengjøres til en metallisk glans. Sømmer, sprekker og skjøter må broderes og rengjøres. Løsningen blandes med vann, fyllstoff og modifiseringsmidler, og får deretter modnes. Overflaten på fundamentet er fuktet med vann, men du bør ikke være nidkjær.

Teknologianbefalinger

Påføringen av sementmørtel utføres med en slikkepott, sammensetningen fordeles og tørkes i flere dager. I dette tilfellet kan ikke overflaten belastes. Før du utfører det beskrevne arbeidet, er det viktig å velge materialer. Horisontal vanntetting av fundamentet, for eksempel, kan også utføres ved bruk av spesielle løsninger basert på polymere to-komponent tilsetningsstoffer. Slike penetrerende forbindelser har lav viskositet, derfor trenger de inn i betongen og fyller kapillærene. I kontakt med herderen skaper denne vanntettingen et vanntett lag. Sprayet gjennomtrengende vanntetting kombineres vanligvis med vertikal.

Injeksjonsvanntetting

Denne metoden for vanntetting er basert på metning av betong gjennom borede hull. Inntrengningsdybdekan være lik 0,5 m. Når materialet kommer i kontakt med fuktighet i fundamentet, begynner løsningen å svelle og lukker porene fullstendig, unntatt kapillær sug av fuktighet fra jorda. Hvis du skal utføre den horisontale vanntettingen av fundamentet på denne måten, må veggene i underlaget rengjøres for restene av den gamle vanntettingen og forurensning.

Hull bør plasseres i en slik avstand at det dannes et vanntett lag i fundamentet. Boring bør utføres til en dybde som er noe større enn bredden på fundamentet. Hullene skal være i en liten vinkel. De inneholder dyser som er nødvendige for å tilføre og distribuere løsningen. Dette vil kreve lavtrykkspumper som blander polymergelen med herderen før de introduseres i strukturens tykkelse. Etter at sammensetningen har herdet og svellet fra fuktighet, dannes det et vanntett lag.

Vertikal base vanntetting

Vertikal og horisontal vanntetting av fundament brukes ofte i kombinasjon. Den første av de nevnte metodene innebærer å påføre mastikk på den rensede og tørkede overflaten av basen. Det er viktig å utelukke tilstedeværelse av støv og sand, da de vil forstyrre god kontakt.

Rengjøring kan gjøres med støvsuger, børste eller bilvasker. Tørking kan gjøres på en naturlig måte - under solen eller ved hjelp av tekniske apparater, nemlig:

  • glødepærer;
  • elektrisk varmeapparat;
  • varmepistoler.

Etter tørkingbetong behandles med en primer, som vil sikre binding av fine støvpartikler og styrke overflaten. Primeren forbereder grunnlaget for bearbeiding med mastikk. Påføringen bør utføres på en flat overflate, slik at hulrommene er foreløpig forseglet, og fremspringene blir slått av.

Konklusjon

Horisontal vanntetting av fundament med takmateriale er det vanligste, men i dag finnes det mange andre måter å beskytte fundamentet til bygninger og konstruksjoner på. Blant annet bør liming, belegg og penetrering skilles

Anbefalt: