Hvilken madrass er bedre - fjær eller fjærløs? Anmeldelser og bilder

Innholdsfortegnelse:

Hvilken madrass er bedre - fjær eller fjærløs? Anmeldelser og bilder
Hvilken madrass er bedre - fjær eller fjærløs? Anmeldelser og bilder

Video: Hvilken madrass er bedre - fjær eller fjærløs? Anmeldelser og bilder

Video: Hvilken madrass er bedre - fjær eller fjærløs? Anmeldelser og bilder
Video: ЛУЧШИЕ ТУРИСТИЧЕСКИЕ ПРИЦЕПЫ И МИНИКАМПЕРЫ 2021 ГОДА 2024, April
Anonim

En lang rekke produkter har dukket opp på sengetøymarkedet. Kvaliteten på søvn og helse avhenger av deres valg. En spesiell rolle er gitt til madrasser, fordi støtten til ryggraden og posisjonen til kroppen under hvile avhenger av kvaliteten. Derfor bør valget av dette produktet tilnærmes med omtanke, under hensyntagen til nyansene til hver og egenskapene. Ofte er forbrukere bekymret for hovedspørsmålet: hvilken madrass er bedre - fjær eller fjærløs. Men det er umulig å svare entydig på det, fordi hver type har sine egne fordeler, egenskaper og ulemper.

Ortopedisk madrass
Ortopedisk madrass

Hovedkjennetegn ved en kvalitetsmadrass

Uavhengig av type, må enhver madrass oppfylle følgende spesifikasjoner:

  1. Passelig størrelse. Den optimale størrelsen forfor en enkeltseng er 80 cm, for en dobbeltseng - 140 cm.
  2. Hypoallergenisk. Det er viktig at alle materialer som brukes er trygge for helsen og ikke forårsaker allergiske reaksjoner. Alt dette er individuelt, fordi saueullbelegget er veldig varmt, men for noen kan det forårsake rødhet i huden.
  3. Sikkerhet. Ikke kjøp et billig produkt fra en ukjent produsent. Det er vanskelig å vite nøyaktig hva innendørsenheten består av. Det handler ikke engang om hvilken madrass som er bedre - fjær eller fjærløs, men om dens fullstendige sikkerhet. Hvis basen har en vedvarende kjemisk lukt, bør du avstå fra å kjøpe.
  4. Hygiene. Alle materialer som brukes må være pustende. Ellers kan produktet bli en kilde til insektspredning.
  5. Personlig komfort. I dette tilfellet er det verdt å vurdere individuelle egenskaper ved helse og alder. For eksempel bør eldre velge en madrass med middels fasthet, personer som lider av korsryggsmerter bør velge en myk, og de med problemer i øvre del av ryggen bør velge en hard.

Alle disse parameterne er grunnleggende. Deretter vil vi finne ut hvilken madrass som er bedre - fjær eller fjærløs, for dette sammenligner vi egenskapene deres og identifiserer de viktigste fordelene og ulempene.

Hvilken madrass er bedre fjær eller fjærløs
Hvilken madrass er bedre fjær eller fjærløs

Kategorier av springmadrasser

Alle produkter basert på fjærer er delt inn i to kategorier:

  • med klassiske fjærer arrangert i form av en avhengig side av typen "bonnel";
  • med fjærer, hver plassert i et eget etui oghelt uavhengig av hverandre.

La oss se på hver kategori mer detaljert.

madrass med "bonnel"-blokk

I et produkt av denne typen er fjærene ordnet på en klassisk måte, tett forbundet med hverandre. Dessverre kan budsjettstempler raskt miste formen, deformeres og det kommer et knirk.

Kjøpere tiltrekkes imidlertid ofte av prisen og muligheten til å skifte madrass ofte. Slike modeller anses allerede som foreldet, men er populære blant visse grupper av befolkningen. I tillegg vil en slik seng være et godt alternativ for et landsted eller et landsted.

Produsenter prøver å forbedre den klassiske blokken, på salg kan du finne harde madrasser av ganske god kvalitet. I dette tilfellet er de komplettert med andre materialer, oftest med filtpolstring eller kokosnøtt. Ut fra forbrukernes anmeldelser gjør denne tilnærmingen madrassen komfortabel og holdbar.

Uavhengig fjærblokk

Madrasser av denne typen består av mange individuelle fjærer av redusert størrelse, som hver ligger i en egen pose. I dette tilfellet forsvinner ringvirkningen helt når partneren beveger seg.

Komforten til en slik seng avhenger imidlertid helt av antall fjærer. Jo flere av dem, jo jevnere fordeles belastningen. Madrasser anses som ganske komfortable, der det er minst 256 fjærer per kvadratmeter. Modeller med 512 deler utmerker seg ved høy komfort. Eliteprøver kan kalles produkter, hvor det er fra 1000 til 2000 små fjærer.

Skalhusk at madrasser kan ha sider med ulik fasthet. Uansett anbefales det å snu produktet regelmessig for å opprettholde ytelsen i lang tid.

Uavhengig fjærblokk
Uavhengig fjærblokk

Fordeler med uavhengig blokk

For å forstå hvilken madrass som er best - fjær eller fjærløs, er det verdt å forstå fordelene med hver av dem. Hvis vi vurderer en uavhengig fjærblokk, så er hovedfordelene følgende:

  1. Disse madrassene anbefales av leger fordi de anses som ortopediske. Faktum er at belastningen er jevnt fordelt og ryggraden får optimal støtte. Hvis det er problemer med ryggen, bør fjær alternativet vurderes, men stivheten avhenger av plasseringen av smerten. Det myke alternativet er å foretrekke for krenkelser i korsryggen, det harde bør velges hvis skulderbeltet lider.
  2. Madrassen på en uavhengig blokk har ikke et karakteristisk knirk. Tross alt er alle fjærene skilt fra hverandre og beskyttet av en tett pose, slik at de ikke gnis mot hverandre.

Det kan konkluderes med at hvis du velger fjær alternativet, bør du kun vurdere en uavhengig fjærblokk. Med en klassisk base passer produktene som et midlertidig alternativ eller i et landsted.

Madrass på en uavhengig fjærblokk
Madrass på en uavhengig fjærblokk

Ulemper med springmadrass

Når du bestemmer deg for hvilken ortopedisk madrass som er bedre - fjær eller fjærløs, må du være oppmerksom på ulempene ved det første alternativet. Ja bramodellene er veldig dyre. Noen ganger er kostnadene litt høyere enn for den fjærløse versjonen. Men den økte prisen er begrunnet med en ganske anstendig levetid.

Det er også nødvendig å forstå at slike produkter er svært følsomme for plutselige belastninger. Hvis du følger alle driftsreglene, måles bruksperioden med mer enn ett dusin år. Men under hopp går alle egenskaper veldig tapt. Derfor, når du bestemmer hvilken madrass som er bedre for et barn - fjær eller fjærløs, er det bedre å stoppe ved det siste alternativet. Dette skyldes at barn ofte liker å hoppe på sengen, og fjærene tåler ikke en slik belastning.

Hvordan velge en fjærmadrass

Hvis tidligere madrasser hovedsakelig besto av et trekk og en fjærblokk, supplerer produsentene dem nå med andre elementer. En viktig komponent er fyllstoffet. Komforten og egenskapene til produktet avhenger av dets sammensetning og kvalitet.

Kokosfiber regnes som det beste fyllstoffet. Den brukes for å gi madrassen stivhet og elastisitet. Det er viktig at kokosen ikke råtner og samtidig er veldig slitesterk. Materialet er pustende og lar ikke produktet bli fuktig.

Hvis du trenger et mykere alternativ, bør du velge latex. Den er veldig elastisk, i stand til å tilpasse seg formen på kroppen og demper partnerens bevegelser perfekt. Materialet er i stand til å gi den største komforten og mykheten.

Det skal huskes at overvektige er bedre å velge en hard madrass. I dette tilfellet er det garantert at soveplassen ikke vil skli. Hvis en madrass er kjøpt for folk med liten vekt, så er det verdt detvurder myke alternativer.

Vårløse modeller

For å forstå hvilken madrass som er bedre - fjær eller fjærløs, er det bedre å studere anmeldelser om hver av dem. Hvis fjærprodukter er beskrevet ovenfor, vil vi videre studere egenskapene til modeller uten fjærer.

Slike senger er laget av en rekke materialer. I dette tilfellet er elastisitet gitt av kombinasjonen og antall lag. Produktkategorien avhenger av hvor mange lag det er i madrassen og i hvilken rekkefølge de er plassert. De kommer i harde, myke og middels fasthet.

Hvilken madrass er bedre - fjær eller fjærløs? Anmeldelser viser at alt handler om fyllstoffet. Den mest populære er lateks. Den er helt naturlig, myk og slitesterk. For folk med stor hudfarge er det imidlertid verdt å velge et produkt som er mer stivt. Selvfølgelig er lateks sjelden funnet alene. Oftest er det supplert med kokosnøtt. Hvis den er plassert i den øvre delen, så er madrassen hard, hvis den i den nedre delen er halvstiv.

lateks madrass
lateks madrass

Ofte stiller unge foreldre spørsmålet om hvilken madrass som er bedre å ta - fjær eller fjærløs. Hvis du trenger en seng for en barneseng, vil det siste alternativet være det beste valget. For de minste anbefales det å bruke et produkt laget utelukkende av kokos. Den blir tøff, elastisk, pustende og er helt ikke redd for fuktighet.

Moderne teknologier står ikke stille. Teknologiske nyheter laget av memorifome dukket opp på salg. Materialet har en minneeffekt, så det er ideelttilpasser seg kroppens konturer og gjenoppretter formen umiddelbart.

Spørsmålet dukker ofte opp, hvilken madrass er bedre å kjøpe - fjær- eller fjærløs. Hvis produktet er valgt for barn, er det bedre å foretrekke en analog av lateks, men mer budsjettmessig. Slike modeller er laget av polyuretanskum og holder formen godt, samtidig som de har elastisitet og mykhet. Det er verdt å merke seg at slike produkter ikke egner seg for voksne som trenger støtte for ryggraden, fordi de ikke er ortopediske.

Fordeler med den fjærløse blokken

For å forstå hvilken madrass som er bedre - fjær eller fjærløs, er fordelene med sistnevnte verdt å vurdere, de er ganske overbevisende:

  • Produktet er slitesterkt. På grunn av at fjærblokka er helt fraværende her, er det ingenting å bryte her. Levetiden er beregnet opp til 15 år.
  • madrasser er stille. Hvis i den avhengige blokken fjærene til slutt begynner å gni mot hverandre og knirke, er denne muligheten utelukket i de fjærløse.
  • Ortopediske egenskaper. En høykvalitets madrass laget av lateks eller memorithoma tilpasser seg perfekt til kroppens egenskaper, støtter vekten til en person og har betydelig elastisitet. Men når du bestemmer deg for hvilken madrass som er bedre å velge - fjær eller fjærløs, er det verdt å vurdere vekten på svillene og forskjellen i bygningen til partnerne. Hvis det er betydelig, vil det fjærløse alternativet ikke kunne kompensere for dette, det er bedre å vurdere en uavhengig blokk.

Det kan sees at fordelene er ganske håndgripelige, men det er også ulemper.

Innvendig fylling av madrassen
Innvendig fylling av madrassen

Ulemper med fjærløse madrasser

Et ganske vanlig spørsmål fra kjøpere er hvilken madrass som er best - fjær eller fjærløs. Det er ulemper med begge. Tenk på ulempene med modeller uten fjærer:

  1. Overpriset. Et godt ortopedisk produkt laget av lateks eller memorithoma koster i utgangspunktet mer enn lignende modeller på en uavhengig blokk. Ofte måles kostnaden i mer enn én titusenvis av rubler.
  2. Det er vektbegrensninger. I spørsmålet om hvilken ortopedisk madrass som er bedre - fjær eller fjærløs, er det verdt å være veldig oppmerksom på vekten til svillene. Dessverre, for alle fordelene med fjærløse modeller, kan de ikke brukes hvis den samlede vekten til partnere overstiger 140 kg (det er en grense på 120 kg).

Hvordan velge en fjærløs madrass

Det beste valget er en kombinasjon av forskjellige materialer. For å oppnå optimal stivhet er en kompetent veksling av lag nødvendig. For å sikre den anatomiske effekten og at madrassen skal være mest behagelig, er det nødvendig å velge en madrass delt inn i flere soner. De mest populære produktene er harde i midten, og mykere i kantene.

Det finnes forresten spesielle tynne modeller som er designet for sofaen. De brukes ofte som et midlertidig alternativ eller som en ekstra madrass.

Hvilken madrass er bedre - fjær- eller fjærløs: tips

Informasjonen ovenfor viser at enhver type madrass har sine fordeler og ulemper. For å forstå hvilket alternativ som vil være å foretrekke, bør du lytte tilbrukeranmeldelser:

  • Vekt må tas i betraktning. Dessverre har fjærløse madrasser en maksimal terskel, som vanligvis ikke overstiger 120 kg. Derfor klager folk som i utgangspunktet velger dette alternativet ofte over den minimale støtten. Fjærer fordeler belastningen mer effektivt og gir bedre støtte under søvn.
  • For barn og voksne opp til 50 kg passer produkter av enhver type, men det er viktig å ta hensyn til graden av stivhet. Derfor liker tenåringer ofte en myk madrass, mens voksne foretrekker å ta hensyn til helsetilstanden og legenes anbefalinger.
  • Hvis en madrass for førskolebarn velges, er den beste fjærløs med gjennomsnittlig stivhet. Barn liker ofte å hoppe på senga, og ifølge foreldre tåler ikke enhver fjærkloss slike belastninger.
  • For eldre anbefales det å kjøpe et middels hardt produkt. I dette tilfellet foretrekkes en uavhengig springfjærmadrass, som gir optimal støtte og gir elastisitet. Det beste fyllstoffet er polyuretanskum eller lateks.
  • Hvis du velger en madrass for friske mennesker med normal kroppsbygning, vil enhver type duge. I dette tilfellet styres de av personlige preferanser og økonomiske evner.

Hvis det er vanskelig å ta et valg eller det er problemer med ryggraden, så vil den beste løsningen være å konsultere en ortopedisk lege. Spesialisten vil gi verdifulle anbefalinger om graden av stivhet, støttenivået og hjelpe med å bestemme viktige parametere.

Fjærløs madrass
Fjærløs madrass

Hvor kan jeg kjøpe en madrass

Eksperter sier at kjøp av en madrass ikke bare påvirker kjøpers lommebok betydelig, men også er en investering i fremtidig helse. Men for at anskaffelsen skal rettferdiggjøre kostnadene, er det nødvendig å velge kjøpssted riktig. I en spesialbutikk vil de alltid fortelle deg hvilke madrasser som er bedre - fjær eller fjærløse. Chelyabinsk, St. Petersburg, Moskva og andre store byer kan skryte av tilstedeværelsen av sentre for så store produsenter som "Ormatek" eller "Ascona". Men hvis det ikke er noen, bør du kontakte butikken som har solgt madrasser i mer enn ett år. I dette tilfellet verdsetter eierne vanligvis sitt rykte og samarbeider med de beste og kjente produsentene.

Spesialister er pålagt å kjenne til detaljene til alle produkter og gi kjøperen omfattende informasjon om alle modellene som presenteres. Hvis vi vurderer de mest populære produktene, er de produsert av følgende produsenter:

  • "Ascona";
  • "Ormatek";
  • "Promteks";
  • "Comfort Line";
  • "Sakura".

Det vil være bra om selgeren kan vise komponentene til den valgte modellen og uten feil levere all relevant dokumentasjon og sertifikater.

Konklusjon

Egenskapene til soveplasser er omt alt ovenfor, og det er gitt en begrunnelse for hvilken madrass som er bedre - fjær eller fjærløs. Et bilde av prøver hjelper alltid kjøperen med å bestemme seg, men det er bedre hvis det er en mulighet til å legge seg ned på madrassen og vurdere dens bekvemmelighet ogkomfort.

Eksperter anbefaler å ta hensyn til de ortopediske egenskapene, graden av stivhet, egenskapene til fyllstoffet, samt høyden på produktet. Man bør huske på at fjærene ofte forårsaker unødvendige vibrasjoner som er skadelige for utviklingen og veksten av barnets ryggrad. Derfor anbefales fjærløse modeller for barn under 12 år. Hvis en voksen trenger en madrass, vil for mye vekt være en kontraindikasjon for et produkt uten blokkering. Ved problemer med ryggraden er det også verdt å vurdere en ortopedisk base på en uavhengig fjærkloss.

Anbefalt: