Dekorative gipssteiner for interiørdekorasjon med egne hender

Innholdsfortegnelse:

Dekorative gipssteiner for interiørdekorasjon med egne hender
Dekorative gipssteiner for interiørdekorasjon med egne hender

Video: Dekorative gipssteiner for interiørdekorasjon med egne hender

Video: Dekorative gipssteiner for interiørdekorasjon med egne hender
Video: Wall design / how to make a stone wall from decorative plaster 2024, Mars
Anonim

Bruk av naturstein i interiøret har alltid vært høyt verdsatt med tanke på attraktivt utseende, holdbarhet, pålitelighet og variasjon av valg. Imidlertid har bruken av dette utmerkede materialet noen begrensninger som forhindrer at produktet brukes universelt. Dette utsagnet gjelder spesielt for privat sektor, siden bare velstående mennesker har råd til å kle et hus fra innsiden, mens den gjennomsnittlige utbygger ikke har råd til det. Dette skyldes det faktum at naturstein av høy kvalitet har en ganske høy kostnad. Sist men ikke minst, også av den grunn at utvinningen utføres i visse regioner. Blant annet er produktene tunge, derfor vil det være nødvendig med et mer pålitelig fundament eller styrking av den gamle. Som du vet, innebærer det å holde flere arrangementer vesentlige investeringer.

Budsjettavslutning

Alternativt kan dubruke et materiale som har funnet sin brede anvendelse blant gjennomsnittsforbrukeren. Du kan lage en slik finish selv, mens du venter på at den passende blandingen stivner. En rekke stoffer kan brukes som komponenter, men gips er en av de mest populære. Hvis du bruker den i interiøret, vil den kunne justere mikroklimaet, gi veggene muligheten til å puste. Blant annet kan du gjøre dette arbeidet selv, uten å ty til hjelp fra spesialister. Det ferdige produktet har høye miljøegenskaper, det kan brukes i lokaler til alle formål, det er ingen begrensninger.

dekorative gipssteiner
dekorative gipssteiner

For å spare enda mer kan du lage disse varene selv, ingen spesielle ferdigheter kreves. Som et resultat vil overflaten vise seg å være foret med et materiale som kan ha alle slags teksturer og nyanser.

Forberedelse av forskaling

For å lage dekorative steiner av gips trenger du et skjema som du kan kjøpe i en byggevarebutikk. Kostnaden for slike produkter kan starte fra 2700 rubler. et stykke. Du kan lage former selv, antallet vil avhenge av tiden som skal brukes på produksjon. Det er lett å forstå at én form vil bremse prosessen, og prøvene vil bli like. Derfor vil mengden bestemmes av egenskapene til finishen og materialkapasiteten. Jo flere former du kan kjøpe eller lage, jo mer variertdet vil være produkter i henhold til tekstur og størrelse.

dekorativ gipsstein for interiørdekorasjon
dekorativ gipsstein for interiørdekorasjon

Hvis du bestemmer deg for å lage dekorative steiner av gips, må du først finne en prøve som du vil lage kopier av. Det kan være hvilken som helst naturstein, inkludert den som tilbys for salg. Dimensjonene til skjemaet bør være litt større enn dimensjonene til malen.

Arbeidsmetodikk

Produksjonen av kunststein gjøres ved å helle blandingen i en mal, som er en silikonmatrise. For dette forberedes forskaling for silikon, og materialevalget for dette er ganske stort. Dette kan være fuktbestandig kryssfiner, biter av PVC-paneler osv. Før du starter arbeidet er det nødvendig å vurdere hvor mange prøver som må lages, og også om formen tåler vekten av blandingen som skal helles.

trim av gipsstein
trim av gipsstein

Forbereder for skjenking

Hvis du bestemmer deg for å lage dekorative steiner av gips, må det originale naturproduktet plasseres i forskalingen i midten, og legge et skillelag. Denne overflatebehandlingen er nødvendig for å forhindre at materialet fester seg til silikonet. Det vil være billigere og mer praktisk å behandle med fett, som skal belegges med den indre overflaten av forskalingen, inkludert prøven. Eksperter anbefaler å bruke Ciatim smøremiddel, men det er ganske dyrt.

Rammen skal monteres på en tykk polyetylenfilm, det er viktig å sørge for at overflaten er jevn. forskalingskantertrykk hardt nok til å forhindre at silikonet flyter.

produksjon av dekorativ stein fra gips
produksjon av dekorativ stein fra gips

Jobber med matrisen

Du kan finne et bredt utvalg av fugemasser på salg, men kostnadene er ganske høye. Tatt i betraktning at dette materialet vil trenge mye, er det best å følge anbefalingene fra hjemmehåndverkere som anbefaler bruk av silikon. Den brukes bare til slike formål. I prosessen med å helle, er det nødvendig å kontrollere at massen er fordelt over hele området så jevnt som mulig. For å korrigere posisjonen til sammensetningen, kan du bruke en børste, bløtlegge den i en løsning av vaskemiddel. Det bør imidlertid ikke inneholde alkali. Av denne grunn anbefales det ikke å bruke vaskesåpe hvis sitronsyre tilsettes blandingen. Tykkelsen på malen bør være slik at driften varer så lenge som mulig.

dekorativ gipsstein med egne hender
dekorativ gipsstein med egne hender

Så snart massen tørker, kan den fjernes fra forskalingen og inspisere kvaliteten. De resulterende skallene er forseglet med silikon, og de resulterende fremspringene glattes ut, det vil si kuttes av. Det er viktig å merke seg at silikon stivner sakte over hele dybden. Som praksis viser, med et lag på en centimeter, vil det være nødvendig å vente omtrent en uke eller mer. Det er viktig å ta hensyn til dette og la malen hvile i forskalingen. Perioden kan forkortes ved å plassere rammen i et varmt rom. Det er ikke verdt det å tvinge silikonet til å herde ved oppvarming.

Hva mer trenger duvet om mønsterlaging

Produksjon av dekorativ stein av gips, som nevnt ovenfor, er umulig uten bruk av form. For å utføre det, kan du bruke en vanlig boks, området som vil kunne passe til alle steinene som fungerer som en mal. Så snart elementene kan plasseres kompakt i boksen, kan du begynne å helle silikon. Forsegling bør gjøres med en pensel, som ofte er fuktet med vanlig Fairy. Slike former kan tørke opp selv inntil 3 uker, deretter kan forskalingen fritt demonteres, prøver kan fjernes, noe som vil gjøre det mulig å få ferdige silikonformer.

produksjon av dekorativ stein fra gips
produksjon av dekorativ stein fra gips

Til referanse

Hvis du skal lage en dekorativ stein av gips, bildet du kan se i artikkelen, kan malen lages uavhengig og ikke kjøpes i en butikk. Kostnaden for en hjemmelaget form kan variere fra 220 til 280 rubler. Om ønskelig kan opptil 40 flisprøver støpes i den.

blandingsforberedelse

Det bør monteres en silikonform i rammen i stedet for steinen. Gipsblanding er ikke mangelvare og selges i enhver spesialbutikk. Hovedspørsmålet som håndverkere stiller før de lager en dekorativ gipsstein til interiørdekorasjon er: skal flisene males eller ha en naturlig farge? Det vil være billigere å farge produkter, men holdbarheten blir ikke for høy. Hvis du vil ha en bedre finish, er det beste alternativettilsett farge, mens fargestoffet helles eller sovner til ingrediensene. Når du skal lage en dekorativ stein fra gips for interiørdekorasjon med tillegg av farge, bør du være forberedt på at elementene er dyre. For å spare penger, helling gjøres best i to trinn, for hver av dem tilberedes en annen sammensetning. Fargestoff kan legges til det øverste laget. Først helles en farget blanding, som sørger for behovet for komprimering. Oftest er blandingen gjennomboret med ledning over hele området, noe som lar deg fjerne overflødig luft. Et lag av den andre sammensetningen helles på toppen, den males ikke under produksjonen. Den bør også komprimeres.

hvordan lage dekorative steiner fra gips
hvordan lage dekorative steiner fra gips

Forbedre styrke og grepskvalitet

Når dekorative gipssteiner lages hjemme, må de gis økt styrke. For å gjøre dette bør det legges et forsterkende materiale på det første laget av massen, som er et nett for gips. Blant annet kan du tilberede en blanding ikke fra ren gips, men med litt tilsetning av sement. I dette tilfellet spiller ikke merket på den siste ingrediensen noen rolle. Du må bruke et forhold som innebærer bruk av en del sement og to deler gips.

Produksjonen av dekorativ stein fra gips kan ledsages av en økning i kvaliteten på vedheft av produkter til overflaten som skal trimmes. For å gjøre dette må det påføres langsgående strimler på den øvre delen av herdemassen, hvoretter blandingen vil stivne ganske raskt. Påfør klarfliser vil være tilgjengelig om omtrent en time.

Anbefalinger for bruk av steinen

De resulterende produktene anbefales ikke for bruk til utvendig dekorasjon. Hvis du bestemmer deg for å legge dette materialet på veggene i et rom med høy luftfuktighet, vil det være nødvendig å utføre en rekke tiltak som vil beskytte blokkene mot de negative effektene av vann. I tillegg er veggene impregnert med en primer, og overflaten er behandlet med lakk. Og som et alternativ er introduksjonen av myknere, nemlig polymerer.

Hvis du vil lage en dekorativ stein av gips med egne hender, kan fargekomponenten være et stoff som er beregnet på fremstilling av betongmørtler. Vektforholdet mellom fargestoff og gips bør være 1:20. Etter at den ferdige flisen er fjernet fra formen, skal malen vaskes med såpevann. Eksperter anbefaler å tilsette sitronsyre til ingrediensene hvis det er behov for å øke herdetiden. Av den totale massen skal syren utgjøre et volum på 0,4 %. Når du jobber hjemme, vil 4 maler for hver flisstørrelse være tilstrekkelig.

Utvalg av limsammensetning og anbefalinger for etterbehandling

Så snart produktene er klare, vil du møte et rimelig spørsmål: hva skal du lime den dekorative gipssteinen på? Dens ekstra fordel er muligheten til å bruke nesten hvilken som helst limløsning som er tilgjengelig for installasjonsarbeid. Det kan være akryllim, flytende negler, tykk maling, monteringpolymerforsegling, kitt, PVA, sementtørrblandinger, flislim og CMC.

For styling kan du bruke en av to teknologier, den første forutsetter tilstedeværelse av sømmer, mens den andre sørger for fravær. Før du lager dekorative steiner fra gips, er det nødvendig å velge et mer passende prinsipp for å legge kledningen for å beregne mengden materiale riktig. Hvis du velger å bruke den sømløse metoden, vil materialforbruket være 15 % høyere.

Etterbehandling med en dekorativ gipsstein bør utføres på en perfekt flat overflate, i så fall vil forbruket av limsammensetningen være mindre. Underlaget skal være solid og tørt, og før du starter arbeidet er det viktig å se etter løse elementer som må fjernes.

Anbefalt: