Semi-kommersiell linoleum: spesifikasjoner, egenskaper, pris

Innholdsfortegnelse:

Semi-kommersiell linoleum: spesifikasjoner, egenskaper, pris
Semi-kommersiell linoleum: spesifikasjoner, egenskaper, pris

Video: Semi-kommersiell linoleum: spesifikasjoner, egenskaper, pris

Video: Semi-kommersiell linoleum: spesifikasjoner, egenskaper, pris
Video: Linoleum flooring is cool, actually 2024, April
Anonim

Linoleum er et polymermateriale med letthet, spenst og slitestyrke. På grunn av dens evne til å tåle tung belastning og et bredt utvalg av farger, samt dens enkle installasjon og vedlikehold, har den blitt mer populær enn andre typer gulv.

Semi-kommersiell linoleum har fått bred anvendelse, og de tekniske egenskapene og egenskapene gjør den egnet for bruk både i boliger (leiligheter) og på kontorer. Riktig valgt og lagt i samsvar med kravene, vil materialet ikke bare dekorere interiøret, men vil også tjene deg i mange år.

linoleum semi-kommersielle spesifikasjoner
linoleum semi-kommersielle spesifikasjoner

Typer polyvinylklorid (PVC)-belegg

Linoleum kan brukes under forskjellige forhold. Avhengig av formålet er slike belegg delt inn i kommersielle (inkludert såk alt spesiallinoleum), semi-kommersiell og innenlands.

Gulvene dekkes først i store kontorer og butikker, noen ganger også i industrilokaler, hvor det er et veldig stortgulvbelastning. Verdien av det beskyttende laget av slik linoleum er 0,8 mm. Sammensetningen av et slikt belegg inkluderer som regel tilsetningsstoffer - antistatiske midler, korund, isolatorer. Spesielle linoleumer har tilleggsegenskaper som direkte avhenger av kravene til bruken. Slike krav kan være både motstand mot aggressive miljøer og kulde- eller varmebestandighet, hydro-, lyd- eller til og med elektrisk isolasjon.

Semi-kommersiell – dette er gulvbelegg for små kontorer, kafeer, hotellrom, frisører eller sykehusrom. Beskyttelseslaget til slike linoleum er omtrent en halv millimeter.

Boligbelegg brukes hovedsakelig til boligområder hvor belastningsintensiteten er lav. De tekniske egenskapene til husholdnings- og semi-kommersiell linoleum er forskjellige, verdien av det beskyttende laget til dette belegget varierer mellom 0,15–0,3 mm.

Struktur av semi-kommersielle belegg

Avhengig av deres struktur (sammensetning) er belegg delt inn i tre typer: heterogene (det vil si flerlags), monogene (enkeltlags) og blandede. Gulvbelegget med en heterogen struktur inkluderer et forsterket lag laget av glassfiber, en base laget av skummet PVC, dekorative og beskyttende lag. Semi-kommersiell linoleum har en flerlagsstruktur, hvis tekniske egenskaper gjør at den kan brukes som et universalmiddel for alle lokaler med et gjennomsnittlig belastningsnivå i minst ti år.

semi-kommersiell linoleum tekniske egenskaper og egenskaper
semi-kommersiell linoleum tekniske egenskaper og egenskaper

Nøkkelfunksjoner

Slike beleggegenskaper som slitestyrke og motstand mot aggressive miljøer, farge- og fuktmotstand, lydabsorpsjon (avhenger direkte av størrelsen på underlaget) og styrke er grunnleggende og har stor betydning for riktig valg. Etter vekt kan du også trekke visse konklusjoner, for eksempel vil vekten på 1 m2 av semi-kommersiell linoleum være fra 2 kilogram til 2,5, og vekten av husholdningsversjonen vil ikke være mer enn to kilo.

Det vil være nyttig å vite at noen arter har et antibakterielt tilsetningsstoff. For økonomisk kutting av materiale, ikke glem bredden på belegget. Bredden på semi-kommersielle alternativer er fra 2 til 4 meter. Farger er ikke vurdert her, siden produsenten for tiden tilbyr et stort utvalg av dem, fra fargen på naturlig tre til stein.

Hvis materialvalget fokuserer på holdbarhet, så vil hovedkriteriet være styrkeklassen. Semi-kommersiell linoleum, hvis tekniske egenskaper er riktig valgt for det aktuelle rommet, vil vare lenge og glede øynene dine med friske og lyse farger.

linoleum semi-kommersielle heterogene spesifikasjoner
linoleum semi-kommersielle heterogene spesifikasjoner

PVC-merkinger

For materialer som semi-kommersiell linoleum, fastsetter ikke GOST tekniske egenskaper for øyeblikket. I Russland følger klassifiseringen det europeiske systemet EN 685 og består av to sifre. Den første viser typen lokaler som brukes (2 - bolig, 3 - kontor, 4 -produksjon), den andre - maksimal belastning (jo større antall, jo større belastning tåler materialet). Hvis for eksempel bruksklassen er 21, anbefales dette belegget for bruk i boligområder med lite trafikk.

Kostnad for semi-kommersielle belegg

Prisen på denne typen materiale er i gjennomsnitt ganske hyggelig, men kan variere avhengig av produsent. For eksempel vil semi-kommersiell heterogen linoleum, hvis tekniske egenskaper gjør det mulig å bruke det i rom med en gjennomsnittlig belastning, fra en tysk produsent, være dyrere (i gjennomsnitt fra 300 til 400 rubler per kvadratmeter), sammenlignet med varer fra en leverandør fra Øst-Europa. Selvfølgelig vil russisk linoleum være halve prisen, men når du kjøper fra eliteprodusenter, kan du vurdere budsjett alternativer, som Tarkett Sprint, og spare litt.

linoleum semi-kommersielle spesifikasjoner gost
linoleum semi-kommersielle spesifikasjoner gost

Funksjoner ved semi-kommersiell Tarkett-dekning

På grunn av egenskapene er Tarkett semi-kommersiell linoleum, hvis tekniske egenskaper vi vil vurdere nedenfor, perfekt for rom med liten eller middels belastning på gulvet. Dette materialet leveres i ruller med en bredde på 2 meter til 2,5, har en bred palett av farger og mønstre. mm, vekten på en kvadratmeter er 2,7 kg, høy grad av motstand mot møbler på hjul.

LinoleumSemi-kommersiell Tarkett, hvis tekniske egenskaper fullt ut samsvarer med kravene til semi-kommersiell klassebelegg, har en lav kostnad - omtrent 300 rubler. for 1 m2. Derfor er hovedtrekket en utmerket kombinasjon av pris og kvalitet.

semi-kommersielle tarkett linoleum spesifikasjoner
semi-kommersielle tarkett linoleum spesifikasjoner

FAQ

  1. Hva er slitestyrkeklassen til kommersiell linoleum? 34-43 klasse, ikke lavere.
  2. Hvor tykt bør kommersiell linoleum være? Den er minst 2 mm.
  3. Hvilken type og type er kommersiell linoleum? Det kan være av to typer (typer): både homogent (praktisk t alt ikke slitt, siden mønsteret er laget i full dybde), og heterogent (flerlags).
  4. Hvilken linoleum er bedre å velge: homogen eller heterogen? Forskjellene mellom dem er bredden og produksjonsmetoden. Alle andre indikatorer er ikke mye forskjellige.
  5. Hvor bred er kommersiell linoleum? For denne klassen av belegg vil bredden på det homogene alternativet ikke være mer enn to meter, det heterogene - fra to til fire meter.
  6. Hva veier kommersiell linoleum? Vekten av en kvadratmeter av et slikt belegg er i gjennomsnitt 3 kg. Hvis for eksempel arealet av rommet er 46 kvadratmeter, vil beleggsrullen veie omtrent 140 kg.

Semi-kommersielt kjøkkenlinoleum: spesifikasjoner

Slike belegg har en total tykkelse på 1,5 mm til 3 mm, verdien av det beskyttende laget varierer fra 0,15 mm til 0,35(I tillegg kan det i noen modeller ikke være noe beskyttende lag). Leveres i ruller som starter på 1,5 meter og slutter på 4 meter.

Har følgende egenskaper:

  • verdi av permanent deformasjon - mindre enn 0,2 mm;
  • verdien for termisk ledningsevne varierer fra 0,019 til 0,034 W/(m•K);
  • vannabsorpsjonsverdi - ikke mer enn en og en halv prosent;
  • lydabsorpsjon - opptil 18 dB.

Vekten av slike belegg er som regel halvannen til to kilo. Når du kjøper linoleum, kan du sjekke fleksibiliteten på en enkel måte: pakk en stang med en diameter på omtrent 4,5 cm og kontroller overflatens utseende - den skal forbli uten sprekker. Belegg av denne klassen koster ikke mer enn 10 euro per kvadratmeter.

Kjøkkentrekk er tilgjengelig i ulike farger og nyanser: fra lys til mørk, fra lyse pasteller til dype monokromer. Takket være et bredt utvalg av farger er det veldig enkelt å skape ønsket interiør i rommet. Progressive teknologier imiterer alle materialer (tre, stein, etc.). Dessuten vil et gulv dekket med linoleum ikke se verre ut enn et gulv dekket med laminat eller parkett.

semi-kommersielt kjøkken linoleum spesifikasjoner
semi-kommersielt kjøkken linoleum spesifikasjoner

Egenskaper til PVC-belegg

Du trenger ikke være ekspert for å dekke et rom med denne klassen linoleum. Den passer på alle gulv uten ekstra forberedelse. Takket være dette reduseres ikke bare materialkostnadene for forberedende arbeid, men også tiden for gjennomføringen.

Fuktighetsbestandighet til linoleum skiller det gunstig fra laminat. Sistnevnte deformeres veldig sterkt hvis fuktighet trenger inn i skjøtene. Med høykvalitets linoleum vil dette aldri skje. Materialene som dekker mønsteret vil ikke tillate overflaten å endre seg. I tillegg er det beskyttende laget ikke redd for effekten av rengjøringsprodukter på det. Derfor er det veldig praktisk å ha semi-kommersiell linoleum på gulvet, hvis tekniske egenskaper gjør det enkelt og raskt å ta vare på gulvbelegget. Alt som trengs er å fjerne støv og gjøre en våt rengjøring, du kan bruke rengjøringsmidler.

Semi-kommersielle belegg er ganske slitesterke, uavhengig av temperaturforskjeller. Parkett under slike forhold divergerer etter tre eller fire år. Linoleum har vært i bruk i minst syv år.

tekniske egenskaper av innenlandsk og semi-kommersiell linoleum
tekniske egenskaper av innenlandsk og semi-kommersiell linoleum

Leggeordre

Det aller første du må gjøre er å rydde opp i overflaten. Det skal være rent, tørt og selvfølgelig glatt. Hvis overflaten har ujevnheter, er det nødvendig å eliminere dem ved tørr avretting eller fyll på det selvutjevnende gulvet.

Leggeprosedyren er enkel. Først må du spre rullen på gulvet og la den stå i denne tilstanden i flere dager for at belegget skal få en jevn form. Først etter at linoleumet er fullstendig herdet kan det festes til gulvet.

Når du velger et materiale, bør det legges stor vekt på det beskyttende laget (nærmere bestemt størrelsen), siden både holdbarheten til belegget som brukes og dets ytrese.

Anbefalt: