Hvordan velge en leilighetsvarmemåler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge en leilighetsvarmemåler
Hvordan velge en leilighetsvarmemåler

Video: Hvordan velge en leilighetsvarmemåler

Video: Hvordan velge en leilighetsvarmemåler
Video: Hvordan velge en Online Casino Det er riktig for deg 2024, Mars
Anonim

Når kuldetiden kommer, begynner leilighetene å varmes opp med radiatorer. Batterier fylles med varmt vann og varmer dermed lokalene. Men, som du vet, er en varm leilighet dyr for eierne. Standarder, tatt uforståelig hvordan, når nesten til himmelen. Derfor blir en leilighetsvarmemåler mer vanlig blant beboerne. Vurder hvordan du velger og installerer enheten riktig.

Installasjonskontrakt

Individuelle målere vil bli tatt med i beregningene dersom husene har felles husvarmemålere, og 75 % av alle beboere i huset vil også installere enkeltapparater.

I tillegg kreves følgende:

  • sjekk de tekniske betingelsene for muligheten for å installere disse målerne i leiligheten;
  • søk til en boligorganisasjon;
  • gå gjennom instanser i GosEnergo, TeploKanal og andre statlige organisasjoner;
  • når alle tillatelser er innhentet, kan du kontakte selskapet,installatør som er lisensiert til å gjøre det;
  • har du kjøpt en måler og installert den, må du kontakte varmeleverandøren slik at en representant kommer og setter de riktige tetningene.
leilighet varmemåler
leilighet varmemåler

Fra nå av vil beregningene gjøres i henhold til den installerte telleren. De sier at besparelsen i slike tilfeller er omtrent femti prosent av beløpet som eierne betaler i henhold til standardene.

Nå, for å forstå hvor lønnsomt det er å ha en leilighetsvarmemåler hjemme, la oss gå over til spørsmålet om hvordan du velger riktig modell. Det er bolig- og industrimålere. De første er vanligvis små i størrelse med en kanal som ikke overstiger 15-20 millimeter. For den mest nøyaktige beregningen, bruk en strømningsmåler. Men installasjonen er ikke alltid berettiget, fordi temperaturen i varmeledningen, trykket i røret, volumet av kjølevæsken og tettheten må tas i betraktning.

Tellere er av følgende typer:

  • tachometric;
  • ultrasonisk;
  • elektromagnetisk;
  • virvel;
  • radiatordistributører.

Tachometrisk teller

Denne boligvarmemåleren har en mekanisk handling. Det kan være av flere typer, men operasjonsprinsippet er det samme - enheten teller varmtvannet som strømmer gjennom batteriet. For korrekt regnskap er det nødvendig å installere et filter i tillegg, siden vannstrømmen i systemet er rusten og skitten, på grunn av dette vil avlesningene snart ikke være korrekte. Til tross for den laveste kostnadenenhet, som et resultat, med et filter, vil det ikke være et slikt budsjett alternativ.

ultralydteller

Ultralydvarmemåleren i leiligheten er produsert i forskjellige versjoner. Men de er alle forskjellige bare i strømningsmålere. Enheten er installert i røret for forover- og bakoverstrømninger. Senderen sender ultralydsignalet gjennom væsken, og mottakeren mottar det, og fremhever dataene.

byggevarmemålere
byggevarmemålere

Pilen på vannstrømstransduseren må passe med væskeretningen. Installer også temperatursensorer i kretsen.

Elektromagnetisk måler

Denne typen enheter er installert på både åpne og lukkede varmesystemer. Det er praktisk å beregne varmen i en leilighet med deres hjelp, men de er dyre. En elektromagnetisk måler består av en primær omformer, en elektronisk enhet og en temperatursensor. Den leser automatisk både vann- og varmetilførsel og temperaturstrøm, og fungerer etter prinsippet om elektromagnetisk induksjon.

varmemålerpris
varmemålerpris

Vortex Counter

Virvelmåleren for varme i leiligheten fungerer etter prinsippet til Carnot-banen. Når en kunstig interferens dannes på vannets bane, bøyer væsken seg rundt den, og virvelstrømmer vises. Enheten måler damp og vann. Den er installert horisont alt mellom dysene.

Radiatordistributør

Slike enheter sparer i de husene hvor det er installert vanlige husvarmemålere, men på grunn av flere vertikale stigerør i leiligheten, de fleste andre typerindividuelle apparater er ikke egnet. Radiatorfordeleren beregner den relative varmetemperaturen, ikke den absolutte temperaturen. Den siste typen beregning oppnås i dette tilfellet etter å ha tellet avlesningene til distributøren og den vanlige husmåleren. Betaling for individuelt forbruk gjøres med metoden godkjent av Gosstroy i den russiske føderasjonen.

Funksjonen til enheten er at den registrerer temperaturen på overflaten av radiatoren, så vel som inne i rommet. Temperaturen i rommet er programmert og er på nivået tjue grader. Måling fra batteriet utføres en gang hvert tredje minutt. Denne typen målere krever ikke å kutte batteriet. Den festes til radiatoren avhengig av design.

varmemåler i leiligheten
varmemåler i leiligheten

Når man bestemmer seg for å kjøpe et apparat, bør man ta hensyn til varmen som slipper ut fra dører, sprekker, vinduer og så videre, spesielt ved oppvarming med elektriske apparater. Skal du spare penger bør du isolere hele leiligheten på forhånd og seriøst. Da vil temperaturen være konstant, som vil bli registrert av varmemålere, hvis pris varierer fra tre og et halvt tusen rubler til trettifem tusen eller mer. Og disse målingene vil ha en positiv innvirkning på betalingskvitteringer, og kostnaden for selve måleren vil raskt betale seg.

Anbefalt: