Hva brukes argonbuesveisemaskinen til

Hva brukes argonbuesveisemaskinen til
Hva brukes argonbuesveisemaskinen til

Video: Hva brukes argonbuesveisemaskinen til

Video: Hva brukes argonbuesveisemaskinen til
Video: argon arc welding vs tig welding argon arc welding machine 2024, Mars
Anonim

Argonbuesveising er en slags elektrisk lysbuesveising. Det særegne ved den teknologiske prosessen er som følger: argonbuesveisemaskinen skaper et beskyttelsesgassmiljø. Dette forhindrer mulig oksidasjon av de sveisede materialene.

Argon buesveisemaskin
Argon buesveisemaskin

TIG-sveisemaskiner skaper spesielle forhold i sveisesonen, der delene som skal sveises, elektroder, fyllmateriale, sømsone og en liten del av sømmen befinner seg. Alle disse elementene er omgitt av en metallnøytral inertgass k alt argon. Gass tilføres gjennom en spesiell kanal - en dyse - plassert på holderen til en elektrisk brenner.

Navnet på hele den teknologiske prosessen kommer fra denne karakteristiske egenskapen - en spesiell inert gass.

TIG-sveisemaskiner består av følgende viktige og uunnværlige strukturelle elementer: en ikke-forbrukbar elektrode laget av ildfast materiale og et fyllmateriale som smelter ganske enkelt og gjør at flere deler kan skjøtes sammen. Elektrodematerialet er ofte wolfram, siden dethar alle nødvendige kvaliteter og utmerkede egenskaper for denne prosessen.

TIG sveisemaskiner
TIG sveisemaskiner

Fyllmateriale kan på sin side lages av en rekke metaller, som mates inn i metallsveisesonen i form av en tape eller en såk alt stav. Argonbuesveisemaskinen senker fyllmaterialet ned i sveisebassenget i den mengde som er nødvendig for denne prosessen.

Som nevnt tidligere er det en dyse ved siden av brenneren, på innsiden av hvilken det er montert en spesiell holder for elektroden, på samme sted som gassen tilføres. Dette sikrer at sentrum av gasskyen er nøyaktig plassert i området for sveisingen som utføres. Derfor er sannsynligheten for at det gjenværende oksygenet vil bidra til oksidasjonen av metallet sterkt redusert. I denne forbindelse må argonbuesveisemaskinen være svært motstandsdyktig mot effekten av elektrisk strøm og termisk stråling. Denne indikatoren spiller en betydelig rolle når du velger utstyr for en bestemt teknologisk sveiseprosess.

Klassifisering av sveiseutstyr:

Argon buesveisemaskiner
Argon buesveisemaskiner

TIG-sveisemaskin kan utstyres med to typer elektroder:

  1. Ikke-smeltende. Tungsten brukes tradisjonelt for denne typen elektrode.
  2. Fusible. For disse formålene er det mest effektive bruken av aluminium og rustfritt stål.

Sveisingen enhet av denne typen kan presenteres i manuell og automatisk utførelse. Men selv en så liten forskjell har noen relaterte endringer. For eksempel, i en automatisk sveisemaskin er det vanlig å kun bruke elektrodetråd, som går inn i sonen der de nødvendige delene sveises med nødvendig hastighet.

Fordelene med denne metoden anses å være en ganske liten tykkelse på den resulterende sveisen, høy effektivitet og pålitelighet av prosessen.

Anbefalt: