Hvordan forberede poteter for planting

Hvordan forberede poteter for planting
Hvordan forberede poteter for planting

Video: Hvordan forberede poteter for planting

Video: Hvordan forberede poteter for planting
Video: HVORDAN DYRKE POTETER? | Slik setter du poteter selv! 🥔🥔🥔 2024, April
Anonim

Som regel stiller gartnere som akkurat har begynt å forstå det grunnleggende i denne kunsten, et rimelig spørsmål: "Hvordan forberede poteter for planting slik at det til slutt blir en utmerket høsting?"

Hvordan forberede poteter for planting
Hvordan forberede poteter for planting

Først, la oss snakke om innhøstingen

Det er nødvendig å velge knoller for planting, hvis masse varierer fra femti til hundre gram. Hvis du har knoller av mindre størrelse og vekt, må du kaste tre eller fire stykker i ett hull. Sørg selvfølgelig for å sjekke knollene for flekker, råte og så videre.

For å svare ytterligere på spørsmålet om hvordan man forbereder poteter for planting, er det verdt å nevne at knollene må varmes opp til en temperatur på 25 grader Celsius i to eller tre dager. Etter det må de legges ut i ett lag slik at de alle er "snille" med dagslys. For dette formålet vil en vinduskarm, et gulv og en lav boks duge.

Hvordan forberede poteter for planting, hvilke andre regler må følges? Det kan ta omtrent en måned eller mer før settepotetknollene spirer, da denne tilnærmingen vil gi en utmerket høsting. Naturligvis er lys nødvendig, ellers vil rotsystemet være for svakt, og det er usannsynligdette vil tillate deg å få en flott høst.

Måter å dyrke poteter på
Måter å dyrke poteter på

Det er også verdt å merke seg at, i tillegg til hvordan man forbereder poteter for planting, med metoden ovenfor for å spire knoller, må flere regler overholdes:

- hver femte dag snus knollene;

- så ofte som mulig, bør knoller behandles med en spesiell mineralløsning for å fremskynde kvalitetsspiringsprosessen;

- etter oppvarmingstiden må potetene sprayes med en løsning av kobbersulfat, som en teskje av stoffet fortynnes i tre liter vann og knollene sprayes eller dyppes i den for en minutt;

- hver tredje dag er det verdt å sprøyte poteter med næringsløsninger, ikke å glemme rent vann, som brukes midt på dagen og om morgenen.

Teknologien for å sette poteter har også sine egne regler. Det tredje tiåret av april er en utmerket tid for å plante frøplanter eller allerede spirede poteter. Hvis temperaturen på dette tidspunktet ikke gleder seg over varmen, er plantestedet med grønnsaken dekket med en film, spudded med fuktig jord eller dekket med papir. Og tidlig om morgenen må du spraye med rent vann.

Men dette gjelder bare den tidlig modne varianten. Hvis du har en variant mellom sesongen, bør du planlegge å sette poteter i begynnelsen eller midten av mai.

Potetplantingsteknologi
Potetplantingsteknologi

Hvis nettstedet ditt er veldig nært grunnvann, er du veldig heldig: jorden på dette stedet varmes opp og ventilerer veldig raskt. Sådu må plante poteter i rygger, hvis høyde ikke bør overstige 15 centimeter, plantedybden er seks centimeter, og avstanden mellom dem er seksti centimeter.

Hvis jorda er langt fra ideell, må den jevnes med en rive etter planting, og dermed bremse prosessen med fuktighetsfordampning litt.

Hvis du lister opp alle måtene å dyrke poteter på, må du skrive mer enn én artikkel. Det er verdt å huske de to viktigste metodene: frøplanter og forhåndsspirede knoller.

Anbefalt: