Hva er en hydraulisk distributør?

Hva er en hydraulisk distributør?
Hva er en hydraulisk distributør?

Video: Hva er en hydraulisk distributør?

Video: Hva er en hydraulisk distributør?
Video: Hva er et hydraulisk toppstag og hvordan fungerer det? | Kramp 2024, April
Anonim
hydraulisk fordeler
hydraulisk fordeler

Hydrauliske fordelere er enheter hvis hovedfunksjon er å kontrollere bevegelsen av væskestrømmer i et eksisterende system, noe som skyldes påvirkning av et eksternt signal. Det oftest regulerende elementet i dette systemet er laget i form av en ventil eller en spole. Hovedmålet med slike enheter er å gi minst mulig innsats for å bytte, samt å minimere lekkasjer og redusere trykktap i tilfelle en lekkasje oppstår.

Den hydrauliske fordeleren er laget av forskjellige stålkvaliteter, modifisert støpejern og bronse ved støping. Strukturelle elementer er beskyttet av nitrering og sementering for å oppfylle de nødvendige spesifikasjonene.

Klassifiseringen av disse enhetene utføres hovedsakelig av typen forskriftsmessige deler. I denne forbindelse er det kran-, ventil-, jet- og spolesystemer. La oss se nærmere på noen av dem.

hydraulisk fordeler
hydraulisk fordeler

Kranhydraulikkfordeler er den mest brukte. Et slikt system er annerledes ved at hovedavstengningselementet, som er ansvarlig for å endre strømmen av arbeidsfluidet, er ventilpluggen. Den kan være konisk, flat, sfærisk eller sylindrisk. Tettheten til dette designet bestemmes av den tette passformen til ventilhuset og selve pluggen. Ofte brukes en lignende hydraulisk fordeler i hjelpesystemer.

Den hydrauliske reguleringsventilen er enkel å produsere, pålitelig drift og lang levetid. Den utvilsomme fordelen med disse systemene er også deres høye tetthetsnivå. Strukturelt endres strømmen av arbeidsfluidet ved vekselvis å åpne og lukke visse ventiler. Den hydrauliske fordeleren kan utstyres med manuell, elektrisk og mekanisk drift, nødvendig for bevegelse av ventilene.

Hydrauliske fordelere
Hydrauliske fordelere

Spolesystemer har på sin side et reguleringselement med flat eller sylindrisk form, som gjør det mulig å endre strømmen av arbeidsfluidet ved hjelp av aksiale bevegelser av hovedkonstruksjonsdelen - spolen. Den hydrauliske fordeleren kan utstyres med flere interne kanaler i en kropp, og har også ett eller flere remmer.

I tillegg til hovedklassifiseringen er det selvfølgelig en ekstra som lar deg skille mellom hydrauliske ventiler med metodertilkobling til hovedsystemet. Det er tre forskjellige versjoner: gjenget, butt og flenset. Hver av dem brukes i spesielle tilfeller og avhenger direkte av formålet med distributøren. I tillegg spiller volumet av væske som passerer gjennom det også en viktig rolle. For eksempel brukes spoleventiler i tilfeller der det er nødvendig å omdirigere en stor strøm av arbeidsvæske, og ventilventiler på sin side er installert på systemer med lav strømningshastighet eller brukes som hjelpeutstyr.

Anbefalt: