Hvordan lage en skyveportmekanisme med egne hender?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en skyveportmekanisme med egne hender?
Hvordan lage en skyveportmekanisme med egne hender?

Video: Hvordan lage en skyveportmekanisme med egne hender?

Video: Hvordan lage en skyveportmekanisme med egne hender?
Video: Montering af skydedør på rulleskinne 2024, Kan
Anonim

Et landsted er drømmen til enhver person som har bodd i det minste litt i en storby. Og ikke rart, fordi en massesamling av mennesker ofte sløver individualitet. Og i stillhet, i naturen, ser det ut til at en person husker røttene sine, tenker på livets sannheter, returnerer sitt "jeg". Derfor pleier mange å forlate storbyene og kjøpe hus utenfor byen.

Men til å begynne med er det ikke fullt mulig å nyte ensomheten. Først av alt må du ta vare på gjerdet i nærområdet.

skyveportmekanisme
skyveportmekanisme

Skyveporter vil gi huset status og presentabilitet. De er enkle å bruke, slitesterke og sterke. Selvfølgelig er kostnadene deres ikke billige. Men hvis du ønsker det, kan du selvstendig lage utformingen av slike porter. Det er enkelt nok.

Fordeler og ulemper

Hvorfor skyveporter? Først av alt er det et presentabelt utseende og pålitelighet. I tillegg har skyveportmekanismen mange fordeler fremfor andre typer gjerder.

Fordeler:

- Tar minim alt med plass.

- Praktisk t alt ingen støy under drift.

- Minimumforlater.

- Minimum vedlikehold.

- Pålitelighet og lang levetid.

- Ofte utstyrt med en automatisk bevegelse for å holde brukerne komfortable.

Dessverre er det ingen evighetsmaskin, derfor er skyveporter også preget av ulemper. Det er få av dem:

- Montering av porten må skje på en monolittisk plattform.

- For overdimensjonerte kjøretøy bør inngangsplassen økes. Og dette krever ekstra økonomiske kostnader.

hjemmelaget skyveportmekanisme
hjemmelaget skyveportmekanisme

Typer skyveporter

Vil du installere en skyveport med hjemmelaget mekanisme? Da bør du gjøre deg kjent med variasjonen av dem. Noen av dem er enkle i design, mens andre krever nøye design og stor innsats.

Det finnes slike skyveporter:

- Konsoll.

- Suspendert.

- Hjul.

Cantilever skyveporter

Det uttrekkbare lerretet i dette designet er installert på bunnskinnen. For egenproduksjon av skyveportmekanismen anbefaler eksperter dette spesielle alternativet. Sammenlignet med andre design har utkragede dører mange fordeler. For eksempel spiller høyden på transporten ingen rolle, fordi det ikke er noen øvre grense. Designet tar minim alt med plass langs gjerdet. Indikatorene for vind og innbruddsmotstand til slike porter er ganske store. I tillegg er modellen preget av enkel design, noe som betyr at det ikke er noen hindringer for konstruksjonen.

Hengende skyveporter

Denne typen port er oftest installert i varehus eller hangarer som har en øvre grense eller tak. Alle bevegelige deler er plassert på de øvre skinnene. Dette gjenspeiles i kapasiteten til store kjøretøy. Derfor bør dette faktum tas i betraktning av eierne av forstadsområder, der spesialutstyr ofte er til stede.

rullemekanisme for skyveporter
rullemekanisme for skyveporter

Hjulskyveporter

Hovedmekanismen til skyveporter av denne typen er en skinne lagt på betong eller jord. På bunnen av lerretet er utstyrt med spesielle hjul. Ulempene med denne modellen inkluderer en høy sannsynlighet for at rusk tetter til banen som porten beveger seg langs. Tross alt er skinnen plassert nær bakken, noe som betyr at fallne løv alltid vil falle inn i dette rommet. Men i perioden med aktiv smelting eller flom er utseendet på is ikke utelukket. Som et resultat vil dørene være problematiske å åpne, og metallstrukturen vil gi etter for korrosjon. Skyveporter med stativmekanisme er mindre attraktive for eiere av landsteder.

Etter å ha analysert alle funksjonene til hver skyveportmekanisme, kan du konkludere med at ett eller annet alternativ er akseptabelt. I tillegg bør også økonomiske evner vurderes, fordi alle porter er preget av høy vekt, og derfor krever komponenter av høy kvalitet.

Components

I tillegg til hovedmetallplaten, er det nødvendig å kjøpe tilleggskomponenter, uten som norm altkonstruksjonen fungerer.

Disse inkluderer:

  • Guideskinne.
  • Enderuller og en felle til dem. De begrenser bevegelsen til lerretet.
  • Vogne med ruller. La bladet bevege seg fritt langs styreskinnen.
  • Plugger og begrensere. Unngå at skitt, is og snø kommer inn i mekanismen.

Alt utstyr bør kjøpes i henhold til estimert vekt på porten. For eksempel krever skyveporter opp til 4 m bruk av en rullemekanisme for skyveporter, som tåler en belastning på opptil 500 kg. Hvis lengden er opptil 5 m, må beslagene tåle en belastning på opptil 600 kg.

skyveportmekanisme i novosibirsk
skyveportmekanisme i novosibirsk

I dag er ferdige skyveportmekanismer tilgjengelig for salg (i Novosibirsk, for eksempel, eller i andre byer), som bare må installeres.

Beregninger

Design og montering av porter med skyvemekanisme krever nøye forberegninger. Derfor er det nødvendig å lage et diagram over fremtidig design, som vil ta hensyn til fremtidige laster, høyden på kjøretøy osv.

Skjematisk ser designet ganske enkelt ut. Basen er en kraftplattform laget av armert betong. Rammen med feller av pelrammen til porten er installert mellom stolpene. Et bølgepapp er festet til rammen, et håndtak er festet på lerretet. Porten kan også utstyres med elektrisk drift.

Portinstallasjon

Det er nødvendig å utføre støping under utkragerrammen og søylen for konstruksjonenfeller. Men du bør være forsiktig, fordi på grunn av egenskapene til jorda, kan disse strukturene endre sin posisjon i forhold til hverandre. Men det er en vei ut. Det er nok å danne kraftfyllinger på en betongbase. I dette tilfellet vil selv imponerende endringer tillate deg å endre nivået på hele strukturen samtidig.

Med tanke på jorda, grav en grøft lik bredden på støttesøylene i samsvar med jordfrysingsinformasjonen. Sand med pukk 15 cm høy støpes i bunnen Grøfta er forsterket med stålstang med tverrsnitt inntil 6 mm. En kanal legges på stangen, installert med hyller nede. Senere festes en bevegelig vogn til den.

Ordne forskalingen. Klare støttepilarer er plassert på rett plass.

konstruksjon og installasjon av porter med skyvemekanisme
konstruksjon og installasjon av porter med skyvemekanisme

Fylingen skal gå sakte. Det er nødvendig å overvåke utgangen fra tykkelsen på luften. I dette tilfellet skal det ikke forekomme overløp til kanalen. I flere dager anbefales det å vanne plattformen med kaldt vann. Dette forhindrer overflatesprekker.

Arbeidet fortsetter om 2-3 uker.

En ramme med forsterkninger er laget av en rektangulær profil. Den indre kassen er laget av rør med en mindre seksjon (30-35 mm). Alle kuttede rør kontrolleres for samsvar i lengde.

Hovedrammen sveises, deretter sveises en forsterkende profil inne i rammen. En skinne er sveiset til bunnen av rammen. Sveiser rengjøres, et lag med primer legges.

Nå er det festet feller og en vogn til støttesøylene, som konstant overvåker nivåetdesign. Ankerbolter brukes for sikker fiksering. De sjekker mobiliteten til chassiset, installerer porten.

De settes på vognprofilen, skåldes rundt med stifter. Dette garanterer stabiliteten til strukturen. Etter neste kontroll av at nivåene til de to delene av porten er sammenfallende, er de løpende delene fullstendig skoldet.

skyveportstativmekanisme
skyveportstativmekanisme

Den ferdige strukturen er m alt for å matche bølgeplaten. Maling må ha anti-korrosjonsegenskaper.

Når malingen tørker, kan du begynne å trimme porten. I dette tilfellet må det huskes at det er umulig å feste det profilerte arket med selvskruende skruer med hoder for en skrutrekker. Det er nødvendig å bruke festemidler med gummipakninger og spesielle skiftenøkkelhoder. Så fikseringsstedet vil være beskyttet mot fuktighet.

Ferdige porter er utstyrt med håndtak, låseelementer, elektrisk drift og låsebolt.

Anbefalt: