Stativprofil for vinduer: formål, dimensjoner, montering

Innholdsfortegnelse:

Stativprofil for vinduer: formål, dimensjoner, montering
Stativprofil for vinduer: formål, dimensjoner, montering

Video: Stativprofil for vinduer: formål, dimensjoner, montering

Video: Stativprofil for vinduer: formål, dimensjoner, montering
Video: Slik bruker du en overfres 2024, April
Anonim

For å opprettholde komforten i en leilighet eller et hus, er det nødvendig å hele tiden holde varmen i stuen. I dag vil moderne teknologi forbedre kvaliteten på menneskers liv på mange måter. Så et nytt metall-plastvindu på bestilling bidrar til et mer estetisk utseende av åpningen, og viktigst av alt, bedre varmebevaring i huset. Selvfølgelig, til tross for kvaliteten på profilen, kan blåsing oppstå på grunn av feil installasjon av strukturen eller visse funksjoner i bygninger. For å forbedre disse indikatorene ble det opprettet en jokertegnprofil.

Formål med delen

støtteprofil
støtteprofil

Dette monteringselementet kan ha en positiv innvirkning ikke bare under installasjonen, men også før det.

Så, en jokertegnprofil kreves:

  • for å beskytte hovedprofilen under lagring, løfting til installasjonsstedet og transport;
  • rask og høykvalitets utjevning av hovedstrukturen for sikker feste;
  • leverermangel på kuldebroer under vinduskarmen;
  • installerer ytterligere vindusdetaljer.

Det er verdt å merke seg at montering av en stativprofil forbedrer alle de ovennevnte fordelene ved bruk av monteringsskum. Sammen gir stangen og skummet maksimal energisparing og pålitelighet for den installerte profilen.

Interessant nok vurderer ikke erfarne spesialister i storbyer kostnadene for dette elementet separat. Hvert bestillingsvindu har allerede en pris, tatt i betraktning kostnaden for denne profilen. Mindre erfarne bedrifter bruker sjelden det aktuelle elementet i arbeidet sitt som standard, så du kan fortsatt kjøpe en vinduskarmprofil som et eget element.

Byggefunksjoner

tilpasset vindu
tilpasset vindu

Moderne konstruksjon skiller seg lite fra sovjetisk konstruksjon i visse arkitektoniske parametere. Faktum er at alle bygninger med flere etasjer bidrar til luftstrømmen rundt dem ovenfra, noe som skaper et visst trykk under den ytre ebben til vinduene. Derfor dannes det oftest kuldebroer under vinduene, på stedet der luft injiseres fra utsiden av bygget.

Denne trekkfulle effekten bidrar til å holde standprofilen på et minimum.

Hva er en del

Dette elementet er alltid laget av høyfast plast, motstandsdyktig mot temperatur og fuktighet. Denne forskjellen kan sees selv i fargen på materialet, som alltid er litt mørkere enn plasten på selve vinduet.

Utover er stativprofilen for PVC-vinduer en planke,nødvendig for pålitelig festing av ebb og vinduskarmer. Under fremstillingen av delen er det festet en viss design og seksjon, som i løpet av elementets levetid lar deg feste ytterligere deler av vindusprofilen sikkert til seg selv og beholde den maksimale mengden varme i huset. Vinduskarmen ved montering skal være like lang som hele vinduet. I dette tilfellet bør stangen passe så nært som mulig til isolasjonsmaterialet.

I dag er et slikt tilleggselement allerede ansett som en nødvendighet for arbeid av høy kvalitet og er laget i henhold til visse egenskaper ved vindusprofiler. Så hvis vinduet har et standard sett med utvendige ebb laget av metall, anbefales det å bruke en spesialisert profil med en "hette" for installasjon. Et slikt element kan i stor grad lette montering og festing av ekstra deler av vinduet, samt gi beskyttelse mot vannlekkasje inn i rommet.

Hvorfor du trenger å angi en profil

stativprofil for pvc-vinduer
stativprofil for pvc-vinduer

Oftest er hovedfordelene usynlige ved første øyekast, og på grunn av ulikheten mellom detaljene i fargen og hovedvinduet, har mange visse bekymringer.

Faktisk, etter alt monteringsarbeidet, er ikke vinduskarmprofilen synlig i det hele tatt, men samtidig fortsetter den å fungere resten av tiden:

  • holde huset varmt;
  • eliminerer muligheten for kuldebroer;
  • sikrer korrekt utjevning av hele vinduet;
  • bevare ytelsen til armaturer i lang tid.

I tillegg sørger PVC-vindusstøtteprofilen for at vinduet leveres hel til monteringsstedet, uten riper og smuss. Profilen gir også arbeidere enklere arbeid, og reduserer derfor tiden for å installere én vindusprofil. Denne effekten oppnås ved å eliminere behovet for å bore sekundære hull i selve vindusrammen for å installere eksterne og interne elementer. Forresten, reglene for montering av metall-plastprofiler i seg selv forbyr slike operasjoner, siden ekstra hull bidrar til brudd på termisk isolasjon av hele vinduet og bidrar til rask sprekkdannelse og ødeleggelse av hele strukturen.

Standardstørrelser og krav

vinduskarm
vinduskarm

Uansett hvilken størrelse vinduet, karmen eller inndekningen er, lages underkonstruksjoner i standardstørrelser og deretter kuttes de til ønsket lengde fra sak til sak. Så, avhengig av produsenten, kan profilen være 2-4 cm bred og 2-3 cm høy. Lengden på stangen er alltid 6 meter.

Det er svært viktig at tykkelsen på plankeveggene er minst 0,2 cm, siden kun denne størrelsen kan gi varmeisolasjon til den nedre delen av vinduet. Profilen må også ha minst 2 kameraer.

Installasjonsfunksjoner

For å kunne utføre alt nødvendig arbeid med å installere et vindu, må en spesialist ta hensyn til egenskapene til materialene til bygningens vegger, vinduskarmer, selve vindusprofilen og mye mer. Så, hvis det er et lag med varmeisolerende materiale i rommet påvegger, bare nøyaktigheten til deres segmenter kan sikre full bevaring av varme i fremtiden. Støtteprofilen i dette tilfellet fungerer bare som en spesifikk søm.

Hele installasjonsprosessen er:

  • installasjon og justering av erstatningsstangen i stedet for vinduet;
  • kontrollerer riktigheten ved innstilling av selve vindusprofilen;
  • om nødvendig, ekstra montering av deler;
  • installerer selve vinduet;
  • fylle mellomrommet mellom veggen og profilen med monteringsskum.

Hvis stangen ikke følger med profilen, kan eksperter sette treklosser under vinduet for å heve det til ønsket nivå.

Fordel ved installasjon av baren

windows standard
windows standard

På grunn av visse trekk ved bygging av høyhus var det sjelden mulig å unngå kuldebroer under vinduene. For å jevne ut et slikt problem begynte de å installere varmeradiatorer strengt under vindusåpninger, men i dag prøver designere å gå bort fra denne designteknikken. Det er grunnen til at problemet med vindusisolasjon har blitt så relevant som mulig, og nå kan det løses selv på profilinstallasjonsstadiet, og umiddelbart eliminere mulige kaldluftpassasjer i fremtiden.

Bruk av en vinduskarmprofil under installasjonen gjør at huseiere i dag ikke kan bekymre seg for mulig trekk eller fukt som kommer inn i rommet gjennom de nedre, sårbare sømmene mellom vinduer og vegger.

I tillegg er stangen tett festet til isolasjonsmaterialet i form av monteringsskum eller tape fordampsperre og damppermeabilitet. En vinduskarm er også lett å feste til den, og designfunksjonene til elementet lar deg holde vinduet i vater i lang tid, samtidig som ytelsen til beslagene opprettholdes.

Takket være et bredt utvalg av moderne profil alternativer kan de monteres på standardvinduer eller med alle individuelle funksjoner. Dessuten påvirker ikke valg av vinduskarmmateriale kvaliteten på feste i det hele tatt.

Ytterligere fordel

installasjon av en støtteprofil
installasjon av en støtteprofil

Et svært viktig positivt aspekt ved valg av dette elementet i installasjonen er at monteringen av profilen slett ikke utelukker bruk av standard ankere eller konsoller i bunnen av vinduet ved montering av vinduet. Innsiden av hver plate, designet for installasjon av en innvendig vinduskarm, er alltid kompatibel med monteringsplater som letter installasjonen av et bredt utvalg av vinduskarmmodeller.

I tillegg gir fraværet av endestykker og hull for drenering av vann estetikken til hele strukturen. Det viser seg at dette skyldes evnen til å sikre fjerning av overflødig fuktighet gjennom et spesielt dreneringshull i vinduskarmen.

oppsummering

Tilstedeværelsen av en erstatningsprofil i designet gir ikke bare huseiere en varm fremtid, men letter også arbeidet til profilmontører. Denne detaljen lar vindusinstallatører redusere antallet negative anmeldelser om kvaliteten på arbeidet deres, og helt uten anstrengelse for å gjøre det.

For å lage vinduet, vinduskarmen og hele strukturen innGenerelt ga de eierne av leiligheten bare varme og komfort, det er nok å involvere profesjonelle arbeidere i installasjonen av profilen og kjøpe materialer av høy kvalitet for dette. Spesialister må ta hensyn til alle funksjonene til hvert av materialene som brukes, inkludert veggene i huset.

Konklusjon

Jokertegnprofilen er allerede testet av selskaper fra mange land i dag. På grunn av fraværet av klager fra kunder om blåsing etter installasjonen, brukes et slikt installasjonssystem allerede i dag som det viktigste blant europeiske selskaper. Praktisk og kvalitet blir gradvis mer populær i vårt land.

vinduskarmprofil
vinduskarmprofil

Moderne vinduskarmmodeller er utviklet av ledende eksperter, og tar hensyn til alle mulige vindusprofilvariasjoner. Erstatningsdelen er nå kompatibel med alle vindusprofiler, tetningslister og vinduskarmer. For å få maksimal effekt av termisk isolasjon, når du bruker dette elementet i installasjonen, er det nok å bruke høykvalitets monteringsmaterialer. I tillegg kan du fylle lamellkamrene med polyuretanskum for å tette vindussystemet og øke varmeisolasjonsparametrene.

Anbefalt: