Reduksjonskjøleanlegg: arbeidsprinsipp

Innholdsfortegnelse:

Reduksjonskjøleanlegg: arbeidsprinsipp
Reduksjonskjøleanlegg: arbeidsprinsipp

Video: Reduksjonskjøleanlegg: arbeidsprinsipp

Video: Reduksjonskjøleanlegg: arbeidsprinsipp
Video: HMS ved arbeid på kjøleanlegg - Webinar 2024, April
Anonim

Damp er en ekstremt effektiv materietilstand som brukes til å overføre termisk energi. Gassfasen til et stoff er lett å lage og transportere, det er lett å justere parametrene. Dens unike egenskaper som kjølevæske forutbestemte bruken i ulike industrier, hovedsakelig i termiske og energiprosesser.

reduksjonskjøleenhet
reduksjonskjøleenhet

For en mer komplett og effektiv bruk av damp ble det laget en reduksjonskjøleenhet (ROU) - armaturer for energi- og varme- og kraftindustrien. Slikt utstyr har funnet anvendelse på grunnlag av mellomstore og store bedrifter, som en del av industribedrifter, kraftverk, kjelehus og andre organisasjoner.

Reduksjonskjøleenhet

Damp er hovedleddet i systemet "varmekilde - varmeforbruker". Når det kondenserer, skjer det en umiddelbar overføring av en enorm mengde termisk energi gjennomvarmeoverføringsoverflate. Hovedoppgaven til dette systemet er å gi sluttbrukeren den nødvendige mengden damp med de spesifiserte egenskapene.

radreduserende kjøleanleggsarmaturer
radreduserende kjøleanleggsarmaturer

Bevegelsen av damp inne i systemet skjer på grunn av drivkraften, som skapes kunstig mens trykket i apparatet reduseres og det gassformige mediet kondenseres. Det er dette prinsippet som er implementert i reduksjonskjøleenheter.

Hovedelementene som utgjør utstyret er reduksjons- og kjølearmaturer og sikkerhetsinnretninger, separatorer og dampfeller, samt en rekke kontrollenheter og et prosessautomatiseringssystem.

Grunnleggende driftsprinsipper

Det bør bemerkes at dannelsen av damp skjer i en egen enhet. Reduksjonskjølesystemet bringer bare sine egenskaper til de nødvendige verdiene. Damp kommer inn i enheten gjennom innløpsventilen og passerer gjennom filterelementet og går inn i kontrollventilen. Det er her damptrykket synker.

reduksjon kjøleenhet arbeidsprinsipp
reduksjon kjøleenhet arbeidsprinsipp

Det videre prinsippet for drift avhenger av typen reduksjon-kjøleenhet. Hvis designet sørger for en damprørledning, avkjøles dampen ved å injisere en kjølevæske i den. I systemer uten dampledning skjer kjølingen av gassfasen direkte i reguleringsventilen - et kjølemiddel eller vann injiseres under kroppen.

Utløpsdamptemperaturavhenger av mengden forbrukt kjølevann, som injiseres gjennom dysene eller dysesystemet. Vannmengden reguleres av en spesiell injeksjonsventil. Automatikk er ansvarlig for å opprettholde den innstilte damptemperaturen. Kontrollen av innstilt trykk er tilordnet gassgittersystemet. Deretter leveres damp med de spesifiserte egenskapene til forbrukeren.

Enhetsfunksjoner

Reduksjonskjøleenhetene er designet med flere kontrollenheter. Den første av disse er stengeventiler, som fullstendig blokkerer kjølemiddelets tilgang til dampledningen eller til strupeventilen.

Den andre er sikkerhetsventilsystemet, som er installert bak styreenheten. Det er nødvendig å redusere damptrykket når det glir inn i systemet i tilfelle skade på regulatorventilen.

reduksjonskjøleenhet er designet
reduksjonskjøleenhet er designet

Denne løsningen beskytter personell og utstyr mot fullstendig feil. Antall sikkerhetsventiler avhenger av parametrene til det gassformige mediet og kapasiteten til utstyret.

For å opprettholde de spesifiserte egenskapene til dampen, inkluderer reduksjonskjøleenheten pneumatiske eller elektriske kontroller, som er underlagt automasjonssystemet. Hun fokuserer på sin side på signalene til elektroniske indikatorer.

Typer installasjoner

Avhengig av hastigheten på inkludering i driften av installasjonen er delt inn i ordinær (ROU) og høyhastighets (BROU). Begge systemene brukes i kraftenheterfor å redusere temperaturen og damptrykket til spesifiserte parametere.

reduksjonskjøleenhet
reduksjonskjøleenhet

I tillegg finnes det også reduserende enheter (RU), som kun senker damptrykket, samt kjøleenheter (DU), som kun kan kjøle det. Avhengig av driftsprinsippet implementert i reduksjonskjøleenheten, bestemmes dens omfang.

Ustyret er uansett installert i systemet som bypass-enheter for kraftverk, samt for lagring og lagring av damp som kommer fra fungerende kjeler, turbiner.

Tildel innstillinger

Typiske reduksjonskjøleenheter er utformet for å redusere trykket og temperaturen til dampen, samt å opprettholde de spesifiserte egenskapene under transporten av gassfasen til forbrukeren.

Hurtigvirkende enheter brukes for å effektivt bruke vanndamp når den slippes ut av en enhet eller kjele, for eksempel under oppstart eller stans, trykksetting av systemet over et kritisk nivå, eller for å redusere belastningen på dampgeneratorer.

Bruksområder

Direkte reduserende-kjøleenheter brukes for å spare produksjonsutvalget av turbiner til kraftverk, for å tenne varmekjeler, men bare i middels og lavtrykkssystemer. De er også beregnet for dampforsyning for behovene til industrielt utstyr, for dampforsyning ved kraftverk og i andre tilfeller når det ikke er egen kilde til gassformig medium med spesifisertegenskaper.

produsenter av reduksjonskjøleenheter
produsenter av reduksjonskjøleenheter

Hurtigvirkende reduksjonskjøleenhet er designet for å fjerne damp generert av dampgeneratoren eller kjelen, men brukes ikke av turbinene i de variable eller startende enhetene. I dette tilfellet fungerer BROW som en mellommann.

Damp, som passerer gjennom enheten, kommer inn i systemet med kondensatorer eller samlere, som brukes til å dekke selskapets egne behov. Den resulterende dampen kan brukes til å drive pumper, til å varme opp mellomliggende rørledninger eller til å betjene blåsere.

Producers

Et nytt ord i bruken av de unike egenskapene til damp, sa ZAO Reducer-Cooling Plants. Denne industribedriften i Barnaul spesialiserer seg på utvikling og produksjon av termisk kraftutstyr for industribedrifter, mellomstore og store bedrifter.

Selskapet har vært i drift siden 2003 og er en av de raskt utviklende foretakene i landet. På bare 13 år har selskapet økt produksjonsskalaen så mye at den har blitt en leverandør av kraftutstyr i Asia, Amerika, nabolandene og Øst-Europa.

En annen stor innenlandsk organisasjon er Ur alteplopribor. Det er engasjert i design og produksjon av spesielle prosjekter. Reduksjonskjøleenhetene til produsenten inneholder elementer av utenlandsk produksjon. Alt utstyr levert av virksomhetene er sertifisert og har tillatelse tilsøknad fra Gosgortekhnadzor.

Utviklingsveiledning

Utviklingen av reduksjonskjøleanlegg vil gjøre det mulig å bruke den termiske energien til damp mer effektivt i fremtiden. Nå er oppgaven å modifisere eksisterende utstyr for å redusere kostnadene ved produksjonen, øke holdbarheten og den økonomiske effektiviteten.

I fremtiden er det nødvendig å utvikle kraftigere og billigere kjølemidler, som vil være trygt for personell. Det er også nødvendig å modernisere designet for å øke påliteligheten og sikkerheten til ansatte. Moderne selskaper jobber i disse områdene.

Anbefalt: