Vanlig kvede, eller herlig gulleple

Innholdsfortegnelse:

Vanlig kvede, eller herlig gulleple
Vanlig kvede, eller herlig gulleple

Video: Vanlig kvede, eller herlig gulleple

Video: Vanlig kvede, eller herlig gulleple
Video: DET sker, lige NU! Eller meget snart. 👌🏻🤩(tids-løs) *Elsk Tarot* 💫💞💫 2024, April
Anonim

Quince er overraskende velduftende og sunn. Vi har mulighet til å spise det hele året. Vanlig kvede gjelder ikke for produkter som konsumeres rå - det er vanlig å lage syltetøy fra det, uten det er det umulig å forestille seg kjøkkenet til de sentralasiatiske og kaukasiske folkene. Frukten er populær blant gourmeter fra middelhavslandene. Kjøttretter den er tilsatt har en uvanlig aroma, og drikker laget av den slukker tørsten perfekt og tilfører kroppen vitaminer.

Kvede vanlig
Kvede vanlig

Vanlig kvede tilhører den rosa familien, slekten Cydonia. Hjemlandet til planten er Sentral-Asia og Kaukasus, men i dag er det ganske vellykket avlet av gartnere i Europa og Amerika, Australia og Afrika. Gylne frukter er sfæriske eller pæreformede, de er dekket med et lett ullbelegg som forsvinner under modning.

Golden Apple

Slik ble kveden k alt i antikkens Hellas, hvor frukten ble æret som et symbol på den harmoniske kombinasjonen av det feminine og maskuline, et lykkelig ekteskapsliv. De gamle romerne identifiserte henne med kjærlighetsgudinnen Venus, utroligaromaen av frukten ble ansett som et afodisiakum, og ga menn styrke og utholdenhet, og kvinner - uimotståelig. Nesten alle de gamle plantesortene som slo rot og begynte å dyrkes i europeiske land ble avlet frem av romerske gartnere.

Goldeplets helbredende egenskaper

Bilde av kvede
Bilde av kvede

Tradisjonell medisin benytter seg i stor grad av plantens medisinske egenskaper. Kvede er en frukt som har medisinsk fruktkjøtt og frø. Selv bladene har helbredende egenskaper. Moden kvede inneholder niacin og askorbinsyre, pektiner, fosfor, kalsium og kalium, magnesium og fosfor. Ved hjelp av frukt behandles beriberi, diaré, lungesykdommer, hjerte- og karsykdommer. I tillegg har produktet en koleretisk og vanndrivende effekt på kroppen.

Den bakteriedrepende virkningen til juicen brukes til behandling av inflammatoriske prosesser i munnhulen, sår og sår - på huden. Avkok og infusjoner med omsluttende egenskaper tilberedes av frøene.

Vanlig kvede i matlaging

Kvedefrukt
Kvedefrukt

Kvede inneholder en stor mengde pektiner, derfor er det en uvurderlig råvare for å lage syltetøy, syltetøy, syltetøy. Den brukes også i bakt form. Varmebehandling forbedrer smaken av frukten betydelig, fjerner astringens og gjør den mykere. Under matlaging går ikke de nyttige egenskapene til produktet tapt.

Kvede gir original og behagelig smak til biff-, svine-, kalve- eller fjærferetter. For å bevare den opprinnelige aromaen, bør du ikke skrelle frukten - den er i denalle aromatiske stoffer er konsentrert.

Minim alt tap av vitaminer sikres ved oppbevaring av knust, rå frukt dekket med sukker. Bruk denne tomme for å lage drinker.

Dekorasjonen av ethvert interiør er fortsatt den samme kvede. Et bilde der den gyldne frukten fungerer som en aksent i utformingen av festbordet, kan enkelt finnes. Den behagelige aromaen som den utstråler fyller raskt hele rommet, og skaper en atmosfære av spesiell komfort og hygge.

Anbefalt: