Flytende avrettingsmasse: installasjonsteknologi og anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Flytende avrettingsmasse: installasjonsteknologi og anmeldelser
Flytende avrettingsmasse: installasjonsteknologi og anmeldelser

Video: Flytende avrettingsmasse: installasjonsteknologi og anmeldelser

Video: Flytende avrettingsmasse: installasjonsteknologi og anmeldelser
Video: Самый простой способ выровнять пол! Быстро, Дешево, Надежно. ENG SUB 2024, April
Anonim

Flytende avrettingsteknologi er assosiert med varme-, vann- og lydisolering. Dens essens ligger i det faktum at en monolittisk plate basert på sement og sand ikke er basert på jord, gulvplater eller annen solid base, men på en myk pute. Et lag kan fungere som det:

  • bas altull;
  • skum;
  • ekspandert leire.

Bruksområde

flytende avrettingsmasse
flytende avrettingsmasse

Betongoverflate samhandler ikke med rør eller vegger. Strukturen er atskilt med en dempende pakning eller gap. Flytende avrettingsmasse fungerer som en obligatorisk egenskap for gulvene:

  • terrasser;
  • baderom;
  • verandaer.

Denne gulvteknologien brukes ofte i første etasje i private boligbygg. Flytende systemer er også relevante for de rommene der det er planlagt å koble et varmt gulv. Fordelen med en slik avrettingsmasse er evnen til å dempe vibrasjoner, støt og lydvibrasjoner.

Betonglaget skal skilles fra bygningens konstruksjonselementer. I dette tilfellet vil den indre energien fordeles mellom gulvelementene uten å overføres til bygningskonstruksjonene. Høy belastning er en begrensning for slikt arbeid. Deres tillatte verdi når 0,2 tonn per kvadratmeter. Hvis vi snakker om husholdningslokaler, er denne toleransen ganske stor. For eksempel på et bad er den maksimale kraften en fjerdedel av grensen.

Behovet for å bruke et uavhengig slips

flytende gulvbelegg
flytende gulvbelegg

Flytende avrettingsmasse legges med hovedmål å hindre at fukt sprer seg ved kapillærvirkning, for skjer dette inne i bygningsveggen vil det påvirke holdbarheten til materialene negativt. Den lyddempende effekten er samtidig, men i noen tilfeller monteres den beskrevne typen avrettingsmasse for å gi rommet lydabsorberende egenskaper.

Flytende avrettingsmasse utføres i de bygningene som er ferdig montert, utrustet med verktøy og pusset. Et godt eksempel ville være badet, som passer til regningen fordi det holder en relativt høy lokal temperatur.

Alle systemer i dette rommet er utsatt for fuktoverbelastning, dette bør inkludere gulv, tak og vegger. På badet er kommunikasjonen konsentrert av typen rør, elektriske ledninger og kanaler. Det stilles spesielle krav til dette rommet, som er uttrykt ilydgjennomtrengelighet, vanntetting, samt mekanisk påkjenning.

Flytende screed-anmeldelser

tørr flytende avrettingsmasse
tørr flytende avrettingsmasse

En flytende avrettingsmasse er en stiv feste mellom paneler eller en monolittisk plate, som legges på bakken eller et lydisolert underlag. Rollen til støyabsorberende materialer er vanligvis:

  • ekspandert leire;
  • skumplast;
  • OSP.

For å begrense spredningen av fuktighet, som brukerne understreker, er avrettingsmassen dekket med et lag vanntetting. Ytterligere kvaliteter av lydisolasjon kan gis av luftsp alter. I følge eierne av eiendommen skal de ligge mellom gulvplater og gulv, samt mellom vegger, varmerør og gulv.

Hvis du skal utstyre en flytende gulvmasse, så bør du vite at den kan være våt eller tørr. I det første tilfellet snakker vi om bruken av en sement-sandblanding, som en betongoverflate lages med. Slike strukturer er vanligvis plassert i husholdningslokaler for husholdningsformål eller industribygg. Samtidig får betong evnen til å tåle høye belastninger. Dette konseptet refererer ikke bare til typene laster, men også til deres parametere.

For eksempel i rom som drives under forhold med høy luftfuktighet, er det best å utstyre betonggulv. Men de har visse ulemper, uttrykt i muligheten for delaminering og kompleksiteten til teknologien. Hvis avrettingsmassen er lagt feil, vil den "ringe". Som de sierhjemmehåndverkere, en tørr avrettingsmasse skiller seg fra en våt avrettingsmasse ved at en sementbundet sponplate, eller gipsfiberplater, legges på det varmeisolerende laget i stedet for en betongmonolit. De har en teknologisk fordel. Ifølge forbrukerne ligger det i at arkene er spesialdesignet for tørre avrettingsmasser, for dette er de utstyrt med en monteringslås.

Tørr flytende gulvmasse har ifølge forbrukerne en annen viktig fordel, den kommer til uttrykk i funksjonalitet. OSB eller GWP er en monolitt som ikke er gjenstand for ødeleggelse. Hvis du utstyrer en tørr avrettingsmasse, vil den over tid ikke flasse av og "boble".

Forberedende arbeid

flytende avrettingsanordning
flytende avrettingsanordning

Den flytende avrettingsanordningen sørger for klargjøring og merking. Langs omkretsen av veggen i forskjellige høyder er det nødvendig å tegne to linjer, hvorav den første vil indikere nivået som det flytende gulvet skal legges på. Den andre linjen er merket til vanntettingslaget. Høyden på dørterskelen, tatt i betraktning tykkelsen på flisene, vil fungere som det mest passende nivået på badet.

Gulvflaten vaskes flere ganger og tørkes godt. Hvis basen ikke er ordentlig forberedt, vil materialet flasse av under drift. På de stedene der kloakk- og varmerør går gjennom gulvene, er det nødvendig å lage begrensere for betongblandingen, de er laget av strimler av takmateriale og vil tjene som kanter. Disse kantene skal dannes i form av ringer, og de må festes rundt rørene,gå tilbake fra veggene 11 cm. Rørene er forhåndspakket med skumplasttape.

Spesialistanbefaling

minimumstykkelse på flytemasse
minimumstykkelse på flytemasse

Flytende gulvbelegg, hvis leggingsteknologi er beskrevet i artikkelen, kan utstyres selv på stadiet når rommet ikke har noen kommunikasjon. I dette tilfellet må gulvene tegnes, og markere plassene til rørene. De må omgås, og minimumsbredden på stripene bør være slik at høyden på ringene er høyere enn kanten på avrettingsmassen som legges.

Vanntetting fungerer

flytende halvtørr avrettingsmasse
flytende halvtørr avrettingsmasse

Flytende avrettingsmasse, hvis leggingsteknologi bør være kjent for deg før du starter arbeidet, innebærer vanntetting. For å gjøre dette kan du bruke takmateriale, som legges på en horisontal overflate. Det må lages en fuktsikker film på bunnen av platen eller undergulvet. Til dette brukes vanligvis en bitumenbasert mastikk. Vanntett maling er også flott.

Det første laget vil være fuktavvisende maling, det andre vil være vanntettende rullemateriale. Maksimal effektivitet kan oppnås hvis rullen er smeltet etter å ha rullet den over gulvoverflaten på forhånd. Til dette bør en industriell hårføner eller en gassbrenner brukes, hvorav sistnevnte krever arbeidstillatelse. Denne metoden kan erstattes av teknologi, når bituminøs mastikk brukes til å fikse takmaterialet, vil det fungere som et lim. Sammensetningen påføres med en spatel eller børste, først etter at du kan fortsette tillegge vanntetting.

Råd for en hjemmemester

flytende gulv avrettingsteknologi
flytende gulv avrettingsteknologi

Før du lager en flytende avrettingsmasse, sørg for å forberede overflaten. For å gjøre dette, etter å ha lagt vanntettingen, må du lime over varmerørene og veggene. Bredden på stripene for dette skal overlappe høyden på avrettingsmassen. På markedet kan du finne moderne materialer som "Isoplast" og "Isoplen", som har høye funksjonelle egenskaper. Den eneste ulempen i dette tilfellet er den høye kostnaden.

Lydisolering fungerer

Underlaget må kontrolleres for ujevnheter før legging av avrettingsmassen. Groper på de riktige stedene er dekket med sand, som må jevnes godt. Etter det kan du begynne å legge lydisolering. Følgende materialer fungerer som det:

  • OSB;
  • skumplastplater;
  • bas altull;
  • DSP;
  • ekstrudert plast.

Når du velger et materiale, er det nødvendig å sikre at det har de riktige statlige standardene for elastisitet og komprimerbarhet. Hvis arbeid utføres i et hjemmeområde, er den maksimale grensen for denne parameteren 5 mm. Disse egenskapene tilsvarer CP5-panelene. Den mest passende lagtykkelsen er mellom 30 og 50 mm. Det er viktig å sørge for teknologiske gap på 25 mm ved rør og vegger ved legging av lydisolasjonsplater.

De resulterende skjøtene er fylt med konstruksjonsskum. På toppen av platene kan du legge en dampsperrefilm. Når du bygger et flerlagbelegg for å løse problemet med lydisolering, tettere lag er plassert på toppen. Deretter kommer tur til polyetylenfilmen, hvis tykkelse kan variere fra 0,1 til 0,15 mm. Dens funksjon er separasjon av mørtel og lydisolasjon. Med dette laget kan dannelsen av kuldebroer elimineres.

Høyping av betongblanding

Det viktigste trinnet i gjennomføringen av det beskrevne arbeidet er støping av avrettingsmassen. Den enkleste oppskriften for å tilberede blandingen er bruken av M-400 sement og sand. Disse ingrediensene bør brukes i forholdet 1 til 3. Av det totale volumet av blandingen er vann 1/50 del.

Du må vite tykkelsen på den flytende avrettingsmassen. Minimumsverdien er 50 mm. Hvis du brukte modifiserende polymertilsetninger når du blander betongblandingen, kan tykkelsen reduseres til 35 mm. Som et tilleggselement som virker som en styrking av avrettingsmassen, virker et polymer- eller stålnett. Forsterkende materiale brukes ikke i samsvar med europeiske standarder, men tradisjonelle teknologier antyder et slikt behov. Dette gjelder spesielt for avrettingsmassen, som er anordnet på bakken.

Halvtørr avrettingsteknologi

Flytende halvtørr avrettingsmasse innebærer bruk av en spesialløsning, som består av sand, sement og propylenfiber. Andelen ser slik ut:

  • 1 stykke fiber;
  • 3 deler sand;
  • 1 stykke sement.

Først må du jobbe med fremstillingen av tørr sammensetning, detelt til det er jevnt, og tilsett deretter vann. Hvis det er planlagt å utstyre en tykk avrettingsmasse, må den suppleres med forsterkning i form av et metallnett. Den halvtørre blandingen må fordeles mellom beacons og jevnes med regelen. Ved hjelp av denne sammensetningen fylles hele området, som deretter gradvis kan jevnes ut. For å forsterke avrettingsmassen under fuging, brukes toppingsmetoden.

Tørr avrettingsmasse

Tørr flytende avrettingsmasse er praktisk fordi den kan dekke hele rommet med den på én dag. En blanding for tørr avrettingsmasse, som består av finkornet ekspandert leire, helles på en plastfilm. Så snart gulvet er halvfylt, kan det monteres beacons, langs hvilke blandingen vil jevnes ut etter regelen.

Arbeid kan utføres i seksjoner. På flatt underlag legges det gipsfiberplater som har låseforbindelse. De er festet sammen med lim og i tillegg vridd med selvskruende skruer. Paneler må være i vater. For å hindre søl av blandingen under montering, monteres skillevegger fra GVL skrap eller vanlige plater i døråpningene.

Konklusjon

Minste flytemassetykkelse er nevnt ovenfor. Men dette kravet er ikke det eneste som bør overholdes ved installasjon av gulvet. Hvis du over tid fortsatt hører at materialet "bobler" på de stedene der det grenser til varmesystemet, kan dette være forårsaket av vibrasjoner og temperaturendringer. Et slikt belegg kan repareres ved først å kutte ut et stykke av belegget. Deretter er det godt renset og etterfylt med betongmørtel.

Anbefalt: