Fjerning av veggedyr i leiligheten på egen hånd: midler og metoder

Innholdsfortegnelse:

Fjerning av veggedyr i leiligheten på egen hånd: midler og metoder
Fjerning av veggedyr i leiligheten på egen hånd: midler og metoder

Video: Fjerning av veggedyr i leiligheten på egen hånd: midler og metoder

Video: Fjerning av veggedyr i leiligheten på egen hånd: midler og metoder
Video: Doctor explains BED BUGS - including SYMPTOMS, TREATMENT AND PREVENTION ( +PHOTOS!) 2024, Kan
Anonim

Utseendet til veggedyr i et boligområde kan sammenlignes med en naturkatastrofe. De forstyrrer ikke bare søvnen og etterlater ubehagelige bitemerker på kroppen, men er også bærere av farlige infeksjoner. Derfor, hvis det er mistanke om deres eksistens i sengen eller andre steder, haster det å iverksette tiltak. Å fjerne veggedyr er en ganske møysommelig oppgave, men hvis du bruker effektive medisiner, kan du bli kvitt dem for alltid. Det finnes rettsmidler som tilbys av kjemisk industri, men du kan bruke folkemidlene hvis andre måter å bli kvitt på ikke passer.

Fjerning av veggedyr
Fjerning av veggedyr

Pass opp for veggedyr

Ofte, hvis veggedyr bor i en leilighet, antydes det at det er uhygieniske forhold. Men selv i en bolig hvor de rengjøres konstant, kan insekter starte. De overføres ganske enkelt fra ett rom til et annet, så fjerning av veggedyr krever mer nøye oppmerksomhet. Merk følgende. Noen ganger tar leietakere med seg utrivelige "naboer" hjem med en sofa kjøpt for hånd eller i brukte klær.

For ikke å bli et offer for blodsugende parasitter, er det nødvendig å umiddelbart finne ut hvor de befinner seg og begynne å etse dem. Det er nødvendig å undersøke ikke bare sengetøy, men også:

  • madrass;
  • sengerammer og polstrede møbler;
  • hull i vegger og fotlister;
  • innsiden av elektroteknikk;
  • skuffer og hyller av skap, kommoder;
  • mellomrom bak tapet som skreller;
  • gamle trerammer.

Fjerning av veggedyr i en leilighet krever en integrert tilnærming, fordi de er veldig seige og kan noen ganger havne i en dvaletilstand. Derfor er én behandling ofte ikke nok.

Fjerning av veggedyr i leiligheten
Fjerning av veggedyr i leiligheten

Tegn på veggedyr

Noen ganger er det ikke alltid mulig å forstå at det er veggedyr i leiligheten. Insekter er ganske små og kan kamuflere seg godt. Det er imidlertid viktig å legge merke til deres utseende i tide for å forhindre spredning av en stor koloni. Samtidig vil fjerning av veggedyr i en leilighet kreve sterkere midler, og det vil være vanskelig å bli kvitt dem på egenhånd.

Verdt å være oppmerksom på følgende tegn:

  • I rommet er det en vedvarende lukt av lavkvalitets konjakk. Dette skyldes hemmeligheten som voksne skiller ut.
  • Under søvn er det ubehag, det er en følelse av at noen kryper over kroppen. Barn er spesielt rammet, de kan skrike om natten og sove urolig. På kroppenbitemerker vises.
  • Små røde flekker kan vises på sengetøyet. Dette er blodet som kommer fra bitt.
  • Svarte prikker vises i hjørnene, nær sokkelen og andre skjulte steder, som valmuefrø. Dette er avføringen som parasitter etterlater seg.
  • På rammen av en seng eller sofa er det kitinholdige skjell som veggedyr feller under smelting.

Hvis skiltene ovenfor vises, haster det å begynne å fjerne veggedyr. For at kampen skal ende med seier, bør du starte den så tidlig som mulig.

Er det en sjanse

Veggedyr er veldig seige insekter, så det er ofte anmeldelser om at det er vanskelig å bli kvitt dem. Ofte er de i stand til å tilpasse seg stoffene som påvirker dem, så det anbefales å stadig endre dem. Fjerning av veggedyr vil være mest effektivt hvis følgende betingelser er oppfylt:

  1. Når du bruker et kjemisk preparat, følg de vedlagte instruksjonene nøyaktig.
  2. Ikke begrens deg til mulige habitater, men bearbeid hele leiligheten.
  3. For å unngå re-infeksjon gjentas behandlingen flere ganger for å ødelegge larvene og eggene til parasitter.

Det er viktig å forstå at fjerning av veggedyr hjemme ikke alltid fører til et positivt resultat. Hvis alle tilgjengelige metoder er prøvd, og insekter fortsetter å parasittere, bør du kontakte en spesiell desinfeksjonstjeneste.

Det finnes mange medikamenter og metoder for selvkontroll. Prestasjoner kan brukeskjemisk industri, men det er ganske effektive folkemetoder. Metoden for temperaturpåvirkning er også populær. Dessuten brukes frysing og damping. Hver metode og medikament har sine egne fordeler, men ulemper bør også vurderes.

Fjerning av veggedyr
Fjerning av veggedyr

Fjerning av veggedyr - måter. Klassisk dichlorvos

Å fjerne veggedyr hjemme er en ganske møysommelig prosess. En av de første stoffene som var ment å drepe kakerlakker, veggedyr og andre insekter var den berømte dichlorvos. Verktøyet har en sterk giftig effekt som dreper parasitter.

Men klassisk diklorvos, til tross for sin store effektivitet, er ikke veldig populær. Dette er på grunn av dens mangler:

  1. Sterk lukt.
  2. Behovet for å forlate leiligheten og deretter utføre en storstilt våtrengjøring.
  3. Kan forårsake irritasjon i luftveiene og allergiske reaksjoner.
  4. Bugene har lært seg å tilpasse seg effektene. De gjemmer seg på bortgjemte steder, men kommer så tilbake.

Bransjen står imidlertid ikke stille, og moderne analoger har mer avanserte egenskaper. Deres fordeler:

  1. Ingen sterk lukt.
  2. Kan brukes innendørs med barn og kjæledyr.
  3. Rimelig pris sammenlignet med profesjonelle utryddere.
  4. Moderne diklorvos danner en film på den behandlede overflaten. Hun beholder aktivitetenopptil 2-3 uker. Derfor, hvis insektene vender tilbake til favorittstedet, blir de utsatt for giften.

Det bør imidlertid forstås når veggedyr fjernes på egen hånd, da kommer forholdsregler først. Før behandling er det nødvendig å fjerne alle produkter i plastposer, beskytte ansiktet med et gasbind, ta på hansker på hendene og fjerne barn fra rommet. Følg instruksjonene nøyaktig når du bruker et hvilket som helst verktøy.

En alvorlig ulempe med slike midler er den høye sannsynligheten for at veggedyr blir vant til effektene deres.

Veggedyrspray
Veggedyrspray

Druget "Bøddel"

Verktøyet er ganske populært. Dens berømmelse skyldes dens sterke effektivitet og relative brukervennlighet. Produktfordeler:

  1. Sikkerhet når du følger bruksanvisning for barn, eldre og kjæledyr.
  2. Høy effektivitet, raske positive resultater.
  3. Relativt rimelig pris.

Blant ulempene er muligheten for manifestasjon av individuelle allergiske reaksjoner. Også insektene begynner gradvis å utvikle en sterk immunitet mot hovedkomponentene i midlet. Imidlertid forbedrer produsenten hele tiden formelen, så stoffet er fortsatt et av de mest populære og effektive.

Nyhet blant insektmidler - FÅ

Når du studerer forberedelser til fjerning av veggedyr, bør du være oppmerksom på nyheten. "Get" er designet for å bli kvitt sengeparasitter og er i stand til å bli kvitt problemetpå flere dager. Legemidlet har blitt tildelt fareklasse 3. Dette faktum betyr at det er praktisk t alt trygt under bruksforholdene for barn og varmblodige dyr.

Fordelen med produktet er muligheten for å bruke det i barne- og medisinske institusjoner. Ved behandling er det ikke nødvendig å forlate boligkvarteret.

Bred bruk bestemmes av stoffets egenskaper:

  • Det er en vannlipidbasert mikrogranulær suspensjon. Den inneholder ikke organiske løsemidler, så den har ikke en skarp lukt eller irriterende egenskaper.
  • Klorpyrifos (5%) er den viktigste aktive ingrediensen som påvirker insekter, men som ikke påvirker mennesker og kjæledyr.

GET veggedyrutrydder bidrar til fullstendig blokkering av nerveimpulser fra parasitter og fullstendig lammelse. Veggedyr bærer mikrokapsler på potene og infiserer hele flokken. Døden til et infisert insekt skjer i løpet av få timer. I løpet av denne tiden distribuerer de produktet til store områder.

Produsenten hevder at én behandling med stoffet er nok. Chropyrifos forblir aktiv i mer enn en måned, så denne gangen er nok til å ødelegge hele flokken fullstendig.

Fjerne veggedyr på egen hånd
Fjerne veggedyr på egen hånd

Combat spray

Å fjerne veggedyr i en leilighet på egenhånd krever ganske mye innsats. For å ødelegge dem ble Kombat-sprayen utviklet, som effektivt takler problemet. Den består av moderne insektmidler som har minimal innvirkningpå menneskekroppen, men skadelig for blodsugende insekter og andre parasitter.

Produktet er klart til bruk, det er ikke nødvendig å fortynne det med vann. Aktive giftstoffer trenger gjennom de kitinøse membranene og luftveiene til insekten. Deretter sprer de seg over hele kroppen og forårsaker permanent lammelse av alle organer og følgelig død.

For enkel bruk kommer Executioner-sprayen med en fleksibel dyse. Med dens hjelp er det lett å håndtere gulvlister og andre vanskelig tilgjengelige steder.

Medikamentet har imidlertid sine ulemper som må vurderes:

  1. Skarp, spesifikk lukt.
  2. Ikke la kjæledyr komme i direkte kontakt med insektmiddelet.
  3. Det er bedre å fjerne barn fra lokalene under behandling.

Men det aktive stoffet, som kommer inn i kroppen til en voksen gjennom luftveiene, skilles ut uten rester og gjør ingen skade.

Professional remedy - "Argan"

Å fjerne veggedyr er en ganske komplisert og tidkrevende oppgave. For å lette denne prosessen, må du velge riktig verktøy. "Argan" har en sterk effekt. Den har sine egne egenskaper:

  1. Gardiner og sengetøy er avtagbare og vaskbare.
  2. Maten legges i plastposer.
  3. Polstrede møbler behandles ikke med et produkt på grunn av sterk lukt som er vanskelig å fjerne.
  4. Personlig verneutstyr er nødvendig når du arbeider med stoffet. Dampene er giftig.
  5. Det er nødvendig å behandle alle sprekker i gulvet, dørkarmer, bakgulvlister.
  6. Håndter også lufteventiler, treskapmøbler, hull mellom tapet.

Produktet er veldig giftig og har en sterk lukt. Det er farlig for luftveiene, så det er bedre å bruke respirator. Fjern barn og kjæledyr før behandling. Du kan heller ikke komme til leiligheten innen en uke etter behandling. Til tross for alle vanskelighetene er "Argan" et kraftig verktøy og løser effektivt problemet med å bli kvitt forskjellige insekter.

Medilis spray

Midler for å fjerne veggedyr «Medilis» inneholder cypermetrin. Stoffet blokkerer nerveendene til veggedyr og forårsaker deres død. Stoffet er betinget trygt, det forårsaker massedød av insekter, men menneskelig forgiftning er det ikke.

Medilis er tilgjengelig som spray. Når det først er på den behandlede overflaten, er det aktive stoffet effektivt i lang tid. Det er viktig at insektmiddelet er i stand til å trenge gjennom kitinholdige skjell og ikke brytes ned under direkte sollys.

For behandling er det nødvendig å fortynne konsentratet med vann for å få en spray. Den har en ganske skarp lukt som ikke forsvinner på lenge.

Fjerning av veggedyr hjemme
Fjerning av veggedyr hjemme

Populær Raptor

Selskapet tilbyr en rekke medisiner for destruksjon av parasitter. Midlet for å fjerne veggedyr fra Raptor-leiligheten er tilgjengelig i form av en spray. Handlingen er basert på tre aktive komponenter. Det er viktig at det tilsettes et smaksstoff som maskerer det skarpelukt av insektmiddel.

Sprayen trenger inn i de kitinholdige skjellene og sprer seg gjennom alle individene i flokken. Holder driftsegenskapene fra 2 til 3 uker. For størst effekt må stoffet sprayes på steder med mulig opphopning av parasitter.

"Raptor" har sine ulemper. Det må ikke sprayes i nærheten av radiatorer. I tillegg er det ganske giftig og gir ofte allergiske reaksjoner hos voksne og barn.

En flaske er nok til å behandle ett rom. Spray på møbler, gulvlister og tepper. Veggedyr utvikler imidlertid ofte sterk immunitet mot det.

Bruk av damprenseren

Hvis bruk av kjemikalier er uønsket, kan du bruke en damprenser. Essensen er at alle mulige habitater for veggedyr behandles med en varm dampstråle under trykk. Spesielt effektiv når den brukes på polstrede møbler og madrasser.

For at behandlingen skal være effektiv og ikke føre til brannskader, bør følgende regler følges:

  1. Destruksjon av parasitter begynner med sengetøy og senger.
  2. Du bør ta hensyn til alle møbler, inkludert polstrede. Det er spesielt viktig å behandle trekassen.
  3. Deretter ledes damprenseren til gulvet, fotlister og døråpninger.
  4. Tepper, gardiner og alle tekstiler er også omhyggelig laget.
  5. Som en forholdsregel blir hyllene i skapene og alle tingene som er lagret der behandlet.

For å bli fullstendig kvitt veggedyr, bør behandlingen gjentas to ganger med et intervall på 2-3 uker.

Folke måter å bli kvitt

Folkemidler for å fjerne veggedyr er ikke like effektive som kjemiske, men de kan brukes som et tillegg og som et forebyggende tiltak. Hovedmetodene er:

  1. Mekanisk fjerning sammen med smuss.
  2. Bruk av spesielle planter med sterk lukt.
  3. Bruk av eddik, parafin eller terpentin.

Det er verdt å huske at ingen metode garanterer fullstendig eliminering av parasitter. Anmeldelser av avl av veggedyr indikerer at planter bare kan skremme bort fra salgsstedet med sin skarpe lukt. Men insektene vil flytte til et annet sted. Du kan legge ut malurt eller reinfann i skap og kommoder der sengetøy oppbevares. Så du kan beskytte deg selv mot spredning av veggedyr.

Folkemidler for å fjerne veggedyr
Folkemidler for å fjerne veggedyr

Eddik og mekaniske metoder vil hjelpe hvis engangsforekomster av insekter blir lagt merke til eller de har kommet inn i huset i ett enkelt tilfelle. Men hvis problemet forverres, bør man ikke stole på folkemidlene. Mer effektive midler må brukes.

Fjern årsaken

Fjerning av veggedyr er alltid beheftet med ulemper, og forårsaker mange problemer for beboerne. Derfor er det så viktig å bli kvitt dem permanent. Men å følge reglene for hygiene, ikke bruke håndkjøpte møbler og håndtere kofferten etter en forretningsreise løser ikke alltid problemet. Veggedyr kan komme inn i huset gjennom ventilasjonssjakten. Derfor, for å lykkes med å kjempe og bli fullstendig kvitt parasitter, er det nødvendig å tafølgende trinn:

  1. Chat med naboer for insekter. Det er bedre å utføre behandlingen sammen for å unngå kolonisering og flytting fra leilighet til leilighet.
  2. Ikke stol på folkemetoder og standard støvsuging. Ett individ som overlever kan bli kilden til en hel koloni.
  3. Bruk effektive produkter, ved ny behandling anbefales det å bruke et medikament med en annen aktiv ingrediens.
  4. Under behandlingen, observer alle forholdsregler. Sørg for å fjerne barn, eldre og kjæledyr.

Hvis alle de utprøvde metodene mislykkes, bør du ringe en profesjonell desinfeksjonstjeneste.

Forebyggende tiltak

Det er kjent at det alltid er lettere å forebygge enn å bli kvitt problemet senere. Derfor, for at insektene ikke skal overraske og ikke krever bruk av potente medisiner, må forholdsregler tas:

  1. Ved kjøp av leilighet på annenhåndsmarkedet bør den behandles med insektmidler før flytting. Dette er mye enklere å gjøre når rommet er tomt og ikke har møbler.
  2. Ikke kjøp møbler fra hånden. Hvis dette skjer, er behandling nødvendig.
  3. Sengetøy bør skiftes ofte og vaskes på høyest mulig temperatur. Stryking anbefales også.
  4. Hvis det finnes en damprenser, bør madrasser og tremøbelrammer behandles med den som et forebyggende tiltak. Ikke glem sokkelen.
  5. Hvis det er sprekker i huseti gulvet må de repareres.
  6. Ventilasjonshull bør behandles regelmessig med insektmiddel.
  7. Inspiser regelmessig tremøbler, hyller og nattbord. Det anbefales å fjerne bakveggen på elektriske apparater og rengjøre den for støv.

Bare ved å følge forsiktighetsreglene og ta forebyggende tiltak, kan problemet med reproduksjon av veggedyr og andre insekter unngås.

Konklusjon

Å fjerne veggedyr er en ganske arbeidskrevende prosedyre. Ofte krever det midlertidig utkastelse av leietakere fra leiligheten. Men hvis du ikke tar hensyn til problemet, vil feilene bli fulle eiere av hjemmet. Derfor, hvis deres tilstedeværelse mistenkes, er det nødvendig å ta umiddelbare tiltak og dra nytte av prestasjonene til den kjemiske industrien.

Anbefalt: