Baderens i akryl. Hvordan vaske et akrylbad

Innholdsfortegnelse:

Baderens i akryl. Hvordan vaske et akrylbad
Baderens i akryl. Hvordan vaske et akrylbad

Video: Baderens i akryl. Hvordan vaske et akrylbad

Video: Baderens i akryl. Hvordan vaske et akrylbad
Video: Как установить акриловую ванну 2024, April
Anonim

Akryl brukes til å lage moderne rørleggerarbeid ganske ofte. Dette skyldes visse fordeler med dette materialet sammenlignet med motstykker i støpejern eller stål. For det første veier et akrylbadekar flere ganger mindre enn badekar laget av andre materialer. For det andre er en slik overflate perfekt jevn og glatt, så den vil vare veldig lenge. Men dette er under forutsetning av at rørene blir tatt godt vare på og vasket. Bare et velvalgt produkt for vask av akrylbad vil holde det i mange år.

egenskaper til akryl

akryl badrens
akryl badrens

Akryl er en polymer til å begynne med. Ytelsesegenskapene til dette materialet er ganske gode. Selv om kvaliteten i mange henseender også avhenger av produsenten. Akryl vil ikke ruste eller flasse, i motsetning til støpejernsbaljer.

Akrylbadekar er ikke redd for lette mekaniske støt, i motsetning til stålkollegene. Denne polymeren er ikke redd for hardt, skittent og veldig varmt vann.

grad av tilsmussing av akrylbadekar

hva slags vaskakryl bad
hva slags vaskakryl bad

Basert på de listede egenskapene til slike bad, kan vi identifisere hovedtypene for forurensning som eierne deres en dag vil møte.

  • Bare skitt. Den vaskes enkelt av med vanlig vann, og når den er tørket, kan den fjernes med en flytende akrylbadrens og en svamp. For ikke å ripe opp belegget, er det bedre å vaske slikt skitt med en fille.
  • Tørket smuss bør vaskes på samme måte, bare etter å ha bløtlagt det. For å gjøre dette kan du ta et fullt bad med varmt vann og vente litt på at skitten blir våt. Kanten på karet kan rengjøres for tørket skitt ved først å legge en våt klut på den i noen minutter.
  • Stadig skitt som leire eller sand kan fjernes med et flytende vaskemiddel. Til dette formålet er et spesialprodukt for vask av et akrylbadekar best egnet.
  • Men hva om badekaret er beiset med gips, lime eller treharpiks? Det er vanskeligere å vaske av slikt smuss, spesielt når du tenker på at bruken av enkle husholdningskjemikalier for akrylbadekar ikke er egnet, og det er forbudt å bruke husholdningskjemikalier i det hele tatt. I tilfeller hvor enkel gnidning med en svamp ikke hjelper, er det nødvendig med et spesielt middel med et kjemisk aktivt medium. For å gjøre dette bør eieren av et akrylbad ha i sitt arsenal slike folkemedisiner som eddik eller sitronsyre.
akrylbadrensere
akrylbadrensere

Vær oppmerksom på at disse produktene, i direkte kontakt med badet, vil ha en ødeleggende effekt på det. For å lage et vaskemiddel å vaskeakrylbad, må du løse opp eddik eller sitronsyre i vann. Løsningen vil være trygg for overflaten av badekaret og renseeffekten vil sammenlignes med dyre formuleringer som selges i butikk.

Valg av rengjøringsprodukt

I dag kan du finne mange forskjellige badevaskemidler. For akrylflater er det ikke vanskelig å velge riktig rengjøringsmiddel. For eksempel er bassverktøyet veldig populært blant husmødre. Den er også flott for dusjer. For å vaske badekaret, må du ta et lite produkt, påføre det på en myk klut eller svamp og fordele det jevnt over overflaten av rørleggeren. Etter noen minutter skal produktet fjernes forsiktig med en svamp og skylles med vann. For å gi overflaten en glans, kan du tørke av den med en klut dyppet i polish.

Hvis du vil vite hvordan du vasker et akrylbad, vær oppmerksom på Cif. Med bruken kan du vaske hele badet. Sammensetningen av produktet inneholder ikke slipende stoffer, og det er i stand til å rense smuss. I tillegg er "Cif" ganske rimelig. Produktet selges som spray eller krem.

Når du velger hvordan du skal vaske rørleggerarbeid, kan du foretrekke uvanlige midler. For eksempel kan det være "Acrilan" - et spesielt skum designet for rengjøring av dusjer og akrylbadekar. Den utmerker seg ved å fjerne ulike typer smuss, inkludert såpeskum, sopp, mugg, rust, kalk, etc.

Blant de andre mest tilgjengelige fondene er Triton, Ravak og Delfi. Alle rengjør overflaten av badekaret perfekt og skader ikke akrylen,holde den hvit.

Det som ikke kan vaskes

hvordan rengjøre et akrylbadekar
hvordan rengjøre et akrylbadekar

Hvilke produkter for vask av akrylbadekar er strengt forbudt? Ikke bruk ikke-husholdningskjemikalier: bensin, aceton og løsemidler. De inneholder kjemisk aktive stoffer som vil skade akrylbelegget til det løser seg opp.

Ikke rengjør karet med en hard børste, metallsvamp eller noe med en slipende overflate.

Nyanser og anbefalinger

I dag har det blitt mye enklere å velge riktig produkt blant de forskjellige vaskemidlene. Siden spesialiserte produkter for vask av akrylbadekar begynte å dukke opp i butikkene: væsker, pastaer, skum.

hvordan vaske et akrylbadekar hvordan ta vare på det
hvordan vaske et akrylbadekar hvordan ta vare på det

Men badeprodusentene er ikke langt bak. De er ikke begrenset til produksjon av enkeltformat badekar, men produserer produkter i forskjellige farger og til og med med et mønster. Slike bad skiller seg praktisk t alt ikke fra tradisjonelle. Den eneste forskjellen er tilstedeværelsen av fargestoffer i polymeren som krever spesielle rengjøringsmetoder.

Så, hvordan vasker man et akrylbad, hvordan tar man vare på det? Et farget bad er noe vanskeligere å rengjøre enn et hvitt. Tross alt, for å opprettholde lysstyrke og farge, må du forlate vaskemidler med klor. For et farget akrylbad er kun flytende vaskemidler for polymer sanitærutstyr egnet.

Folkmetoder

Finnes det folkemedisiner og hvordan vaske et akrylbad? Hjemmetrengjøringsmetoden er ganske enkel: for den må du forberede en løsning fra improvisertprodukter som finnes i nesten alle hjem. Ammoniakk (100 ml) må blandes med hydrogenperoksid (50 ml). Komponentene blandes godt, fukt kluten med den resulterende løsningen og tørk av alle forurensede steder med den. Det er bedre å vaske overflaten med gummihansker. Etter 15 minutter vaskes sammensetningen av med rent vann.

hvordan vaske et akrylbad hjemme
hvordan vaske et akrylbad hjemme

Tørkede flekker kan fjernes med vineddik og s alt. 100 ml eddik vil kreve 2 ss s alt. Blandingen varmes i mikrobølgeovn til ca 65 grader. Forurensede steder tørkes av med en varm sammensetning og får stå i 20 minutter, hvoretter badet skylles med varmt vann og en svamp.

Hvilken er bedre - hjemmelaget eller kjøpt i butikken?

Nå som det har blitt kjent hvordan man vasker et akrylbadekar, oppstår spørsmålet: "Hvilke produkter er bedre - kjøpt i butikk eller tilberedt selv?" Dette må enhver bestemme selv. Folkemidler koster vanligvis mindre og er ofte like effektive som de som er kjøpt i butikken. I tillegg, ved å bruke hjemmemedisiner, kan du være sikker på at de er trygge, spesielt for små barn. Etter å ha vasket badekaret med et spesialprodukt, bør det skylles grundig med vann.

Under alle omstendigheter vil badet vare lenger hvis det blir regelmessig tatt vare på, vasket ordentlig og i tide med egnede rengjøringsmidler.

Anbefalt: