Gjør-det-selv asf altsmulelegging

Innholdsfortegnelse:

Gjør-det-selv asf altsmulelegging
Gjør-det-selv asf altsmulelegging

Video: Gjør-det-selv asf altsmulelegging

Video: Gjør-det-selv asf altsmulelegging
Video: ☠️😱СМЕРТЬ в Диснейленде 2024, Kan
Anonim

Vegreparasjon er et brennende tema som berører absolutt alle. Sjåfører klager på det elendige belegget som ender opp med å ødelegge bilene deres på forhånd. Passasjerer i offentlig transport - om kvaliteten på transport og brudd på tidsplanen. Tjenestemenn - om mangelen på finansiering, som gjør det umulig å utføre reparasjoner av høy kvalitet.

asf altbelegg
asf altbelegg

Du kan lete lenge etter de skyldige eller prøve å finne en økonomisk og effektiv løsning på problemet. Et skritt videre for å løse dagens situasjon vil være bruk av sekundære råvarer, nemlig utlegging av asf altflis.

Hva er asf altsmuler godt for?

Veier på alle nivåer er i nød, fra føderale motorveier der det er behov for ny dekke til lokale veier. Sistnevnte blir ofte neglisjert av myndighetene og blir med årene fullstendig uegnet for trafikk.

Resirkulerbare materialer hentet fra bearbeiding av gammel asf alt – en universell ressurs for bygging av motorveier. Asf altleggingsteknologilar deg løse en rekke problemer, bruke et minimum av penger. Knust asf alt egner seg både til bygging av nye moderne veier og til å fylle veier med lav trafikkbelastning.

gjør-det-selv asf altsmulelegging
gjør-det-selv asf altsmulelegging

Spesifikasjoner

Produksjonen av pukk asf alt er en enkel prosess, og i drift presterer den bedre enn pukk. Slike råvarer beholder alle kjøreegenskapene til asf altdekket. Mekanisk sliping av store lag påvirker ikke det faktum at bitumen er tilstede i sammensetningen - et stoff som både er astringerende og skaper ekstra tetthet. Dette forlenger veiens levetid betraktelig.

Et annet pluss med å legge asf altflis er at kvaliteten på veien over tid bare blir bedre: fragmenter av det gamle belegget knuses og presses slik at man får et ganske jevnt og slitesterkt belegg. Dette gjør asf altsmuler til et virkelig universalmiddel for landsbyer, dacha-kooperativer og andre steder der nye veier ikke vil bli lagt i overskuelig fremtid.

Legge asf altflis selv

Den ubestridelige fordelen med denne råvaren er at det ikke trengs spesielle kvalifikasjoner for å jobbe med det. Produktet av bearbeiding av fjernet asf alt hver dag blir mer og mer etterspurt materiale. Populariteten til råvarer forsterkes også av at det er blitt mulig å legge asf altsmuler med egne hender.

Hvis vi snakker om et lite område og det ikke er noen tidsbegrensninger, så kan til og med én person takle en slik oppgave. I tilfelle av en betydeligområdet er bedre å ansette et team med arbeidere.

asf altbelegningsteknologi
asf altbelegningsteknologi

Arbeidsordre

Så kvalifiseringen til en byggherre for å legge asf altflis er ikke nødvendig. Alt du trenger å vite før du starter arbeidet er beregningen av materialet. Tatt i betraktning egenskapene til området, vil forbruket av råvarer være omtrent lik 15 tonn per 100 kvadratmeter. m. Du må leie en skøytebane fra en leverandør av asf altflis som veier 10-14 tonn

Forberedende tiltak som vil kreve legging av asf altflis er fjerning av busker og gress og planering av vegen. Hvis mulig, er det bedre å dekke den forberedte, jevne overflaten med bituminøs mastikk. Dette vil sikre materialet og forhindre at smulen søler ut først, inntil den er komprimert under konstant trykk fra hjulene.

gjør-det-selv-teknologi for legging av asf altflis
gjør-det-selv-teknologi for legging av asf altflis

Teknologien for å legge asf altsmuler med egne hender er ikke komplisert: arbeidet utføres i 2 trinn, hell hvert lag med råvarer og press det ned med en rulle. Ett lag skal være ca. 10 cm tykt. Etter den siste komprimeringen er veien klar for drift.

Å jobbe med asf altflis er enkelt. Sammenlignet med andre løse fortau vinner den fordi den over tid blir sterkere og holder bedre, mens sand og grus sprer seg langs skuldrene. I tillegg er fordelen med resirkulerte materialer deres lave kostnader. Og selv om den ikke yter like bra som ny asf alt, er den en virkelig livredder for veier som har vært ute av drift i årevis.kan vente på finansiering.

Dermed, ved bygging av veier fra asf altflis, dannes det en veldig tett og sterk overflate, som rulles videre av bilhjulene, blir hardere, ikke kollapser eller eroderer.

Anbefalt: