Selvstramme klemmer og deres formål

Innholdsfortegnelse:

Selvstramme klemmer og deres formål
Selvstramme klemmer og deres formål

Video: Selvstramme klemmer og deres formål

Video: Selvstramme klemmer og deres formål
Video: How to use Self-Tightening Eccentric Roller Grips 2024, Kan
Anonim

I dag har nesten hver person møtt forskjellige festemidler minst én gang i livet. Svært ofte i hverdagen er det situasjoner når det er nødvendig å spikre, vri, lime noe. Men hva om problemer overrasket deg på veien, og de nødvendige elementene for festemidler rett og slett ikke er for hånden? Da vil denne typen feste, som for eksempel selvstrammende klemmer, være uunnværlig for deg.

selvstrammende klemmer
selvstrammende klemmer

Destination

Denne typen feste dukket opp for ikke så veldig lenge siden, men har allerede klart å vinne tilliten til bilistene. Ofte er det situasjoner der det er akutt nødvendig å fikse en hette som ved et uhell har f alt av hjulet eller for eksempel en knapt holdende skilt. Også uunnværlige er selvstrammende klemmer for tilkobling av ulike typer luftkanaler ved installasjon av ventilasjonsanlegg. De er av flere typer. Vurder dem.

klemme avrettingsmasse
klemme avrettingsmasse

klassifisering

I henhold til formålet kan alle selvstrammende klemmer deles inn i to typer:

  • connecting;
  • festemidler.

Med navnet er det lett å gjette hva den ene eller den andre typen feste er beregnet for. Den første brukes hovedsakelig ved sammenføyning av elementer i luftkanalsystemer med forskjellige adaptere og festemidler. Blant de koblende skiller en klemmeavretting seg ut separat. Det er denne typen festemidler som er mest populær i samfunnet av bileiere. Fordelene er ubestridelige, siden for installasjonen er tilstedeværelsen av noe verktøy ikke nødvendig. Det er bare nødvendig å tre den ene enden med en løkke inn i den andre - og du er ferdig! Styrken på forbindelsen oppnås takket være et spesielt hakk på den ene siden av klemmen. Det er hun som spiller rollen som en lås som holder de tilkoblede elementene sikkert i en fast posisjon og ikke lar festet løsne.

Fordeler og ulemper med buntebånd

Fordelen med clamp-screeds er at de kan brukes i et bredt temperaturområde: fra -400 °С til +850 °С. Hemmeligheten ligger i det faktum at denne typen feste er laget av nylon, som er motstandsdyktig mot varme. Det er dette faktum som tillater bruk av avrettingsmasser på motorkjølesystemer i biler, der temperaturen ofte overstiger +100 ° С.

klemmer er selvstrammende
klemmer er selvstrammende

Ulempen med denne typen armaturer er at det om nødvendig ikke vil være mulig å koble fra de to elementene som forbinder de selvstrammende klemmene uten å skade festene. Kort sagt, det er en kobling i ett stykke.

Montering av plastklemmer brukes til solidtilkobling av kanalelementer, for eksempel til vegger. I motsetning til den type feste som er beskrevet ovenfor, lar disse deg koble sammen elementer som ikke kan klemmes (rør, grenrør).

Dermed er selvstrammende klemmer et universelt element i festemidler. De kan brukes både i hverdagen og i industrien, hovedsakelig ved installasjon av luftsystemer. Det er derfor de har fått en slik popularitet blant folket. I dag har nesten hver bilist med seg en pakke med slips for sikkerhets skyld!

Anbefalt: