Betongbor for drill

Betongbor for drill
Betongbor for drill

Video: Betongbor for drill

Video: Betongbor for drill
Video: Hilti TE-YX Hammer Drill Bits 2024, Kan
Anonim

Betong brukes ofte som materiale for konstruksjon av bærende vegger og takvegger i bygg. Under reparasjon og etterbehandling blir det nødvendig å bore det. En perforator fungerer best med denne oppgaven, men den kan også gjøres i dens fravær. Hvis antall hull er lite, så vel som deres størrelse, er det fullt mulig å takle en slagbor, ved å velge en passende borekrone for betong.

Betongbor
Betongbor

Hvordan velge

Et betongbor er en sylindrisk stang som kan deles inn i tre soner: skaft, skjæredel, kalibreringsdel. For en slagbor er det nødvendig å velge en betongbor med sylindrisk skaft. Du bør ikke kjøpe bor med SDS-skaft - de er designet for borehammere. Kalibreringssonen bestemmer størrelsen på det fremtidige hullet. To spiralspor i kalibreringsdelen tjener til å fjerne avfallsmaterialet. Mer nøyaktig, holdbar og produktiv - en betongbor med slipeprofil. Produksjonsteknologien er ganske arbeidskrevende, derav de høyere kostnadene for ferdige produkter.

Den skjærende delen av betongboret er forskjellig fra skjæredelen til alle andre bor. Den er utstyrt med en karbidplate som knuser betong, murstein,granitt, naturstein. På grunn av denne forskjellen ble øvelsene k alt "vinnende". Den moderne sammensetningen av legeringen har endret seg siden oppfinnelsen, det samme har produksjonsteknologien. Opprinnelig ble festingen utført ved lodding; nylig har globale produsenter brukt svært effektiv lasersveiseteknologi. Dens fordeler er pålitelighet av feste og motstand mot termiske effekter. Riktig skjærevinkel er 130 grader.

Hvordan bore betong med slagbor

Hvordan bore betong
Hvordan bore betong

Eksperter anbefaler å bruke en hammerbor for boring av betong og andre svært slitesterke materialer. Men dette verktøyet er ganske dyrt. For å bore flere hull i veggen er en slagbormaskin ganske egnet. Forbered en metallstift, en hammer og en liten beholder med vann på forhånd. Boring av hull i betong er vanligvis ledsaget av oppvarming av boret, spesielt hvis det treffer armeringsjern. Med jevne mellomrom må den fuktes med vann.

1. Merk plasseringen av det fremtidige hullet med en markør eller blyant.

2. Bor et lite hull med en vanlig bor.

3. Bytt fra en vanlig drill til en betongbor.

4. Sett boret til "slag"-modus.

5. Begynn å bore.

6. Etter at boret har kommet inn i veggen, slå av boret og la det avkjøles.

7. Sett inn den forberedte metallstangen vinkelrett på veggen og påfør

Bore hull i betong
Bore hull i betong

noen slag med hammer. I dette tilfellet må pinnenroter litt.

8. Bruk deretter boret igjen.

I prinsippet, ved bruk av slagbor, er det ikke nødvendig å bruke en pinne (punch). Men boreprosessen er raskere med det.

Sikkerhetsanbefalinger

  1. Bruk åndedrettsvern når du arbeider. Dette vil forhindre innånding av støv.
  2. Spesielle plastbriller vil beskytte øynene dine mot støv og rusk.

Anbefalt: