Hvordan holde roser i en vase lenger? Grunnleggende måter

Hvordan holde roser i en vase lenger? Grunnleggende måter
Hvordan holde roser i en vase lenger? Grunnleggende måter

Video: Hvordan holde roser i en vase lenger? Grunnleggende måter

Video: Hvordan holde roser i en vase lenger? Grunnleggende måter
Video: How to Keep Roses Fresh 2024, Kan
Anonim

Når kjære og slektninger gir vakre blomsterbuketter, vil jeg beundre dem så lenge som mulig for å beholde hyggelige øyeblikk i minnet. Men dessverre visner plantene raskt, kronbladene faller av, og en fantastisk gave må kastes i søppelbøtta. Derfor tenker mange på hvordan man holder roser i en vase lenger og er det mulig? Selvfølgelig er det mulig, du trenger bare å følge visse regler og gi buketten riktig pleie.

hvordan holde roser i en vase lenger
hvordan holde roser i en vase lenger

Hvordan beholde en bukett roser lenger? Først må du velge en høy vase for dem, som passer til omtrent 2/3 av stilken. Vann bør tas bare avgjort, om sommeren skal det være kjølig, og om vinteren ved romtemperatur. Mange står overfor problemet med råttent vann. Naturligvis føles planter utilfredsstillende i det, så de dør i løpet av en rekordkort periode. For å holde vannet rent og friskt i minst et par dager bør du kutte av alle de nederste bladene i vasenbare stilken skal være igjen.

Hvis du er veldig bekymret for hvordan du holder roser lenger, må du være oppmerksom på snittet på stilken. Den må lages i en skråning. Hvis rosen er kuttet rett, så er det ingenting å bekymre seg for. Du kan gjøre dette selv, men du må utføre en slik prosedyre i vann for å forhindre at luft kommer inn i vevene. I tillegg til alt anbefales det å splitte fibrene slik at blomsten bedre kan absorbere vannet som er så nødvendig for livet. Hvis du legger igjen et rett kutt, vil stilken ganske enkelt begrave seg i bunnen og stenge banen for væsken å komme inn. Etter en kort periode vil planten dø.

hvordan beholde roser lenger
hvordan beholde roser lenger

Når du leter etter måter å holde roser i en vase lenger, må du ikke glemme kvaliteten på vannet. I tillegg til at det må settes, må det tilføres næringsstoffer som skal støtte planten. Å eksperimentere og finne opp noe nytt er slett ikke nødvendig; 30 g sukker og en spiseskje eddik tas per liter vann. Det er også nødvendig å sette noe bakteriedrepende, for eksempel en aspirintablett, som ikke lar vannet bli råttent i lang tid. Vodka, boraks og alun kommer også godt med hvis du lurer på hvordan du kan holde roser i en vase lenger.

Det er ingen hemmelighet at når man dyrker blomster for salg, brukes mange kjemikalier som til og med selger stapper planten for å forlenge levetiden og opprettholde et upåklagelig utseende. Vant til slike stoffer, vil roser ikke bry seg om vanneti stedet for aspirin, tilsett noen dråper blekemiddel. Buketten vil vare mye lenger hvis den legges på et kjølig sted, men ikke i trekk. Blomster bør ikke utsettes for direkte sollys.

hvordan holde en bukett roser lenger
hvordan holde en bukett roser lenger

Hvis spørsmålet om hvordan man holder roser i en vase lenger er veldig viktig, kan du forlenge plantenes levetid betydelig ved å skifte vannet daglig og vaske stilkene. Slik bading vil gagne rosene, og for å konsolidere resultatet kan du spraye kronbladene deres uten å komme inn i midten av knoppen. Å følge disse enkle å følge reglene vil forlenge levetiden til en vakker bukett som vil glede deg i en hel måned.

Anbefalt: