Hvilken profil for plastvinduer er bedre? Valgkriterier

Innholdsfortegnelse:

Hvilken profil for plastvinduer er bedre? Valgkriterier
Hvilken profil for plastvinduer er bedre? Valgkriterier

Video: Hvilken profil for plastvinduer er bedre? Valgkriterier

Video: Hvilken profil for plastvinduer er bedre? Valgkriterier
Video: UPVC vs. PVC Windows - Whats So Special? 2024, April
Anonim

Valget av vindu er svært viktig og er en seriøs del av fremtidig komfort. Det krever en forsiktig og grundig tilnærming, fordi du gjør det en gang og kanskje resten av livet. I dag kan du bestille og sette inn plastvinduer ikke bare ved å bruke egnede materialer, men også ta hensyn til design og arkitektoniske funksjoner i hjemmet ditt. Det er mange kriterier for å avgjøre hvilken profil for plastvinduer som er best. Når du velger, blir materialets miljøvennlighet, dets dekorative effekt, funksjonalitet, praktisk og pålitelighet og selvfølgelig budsjett tatt i betraktning. Det ville vært ideelt hvis alle parameterne ovenfor ble oppfylt, og vinduene du valgte oppfyller kravene dine.

hvilken profil for plastvinduer er bedre
hvilken profil for plastvinduer er bedre

Så hvilken profil for plastvinduer er bedre? Hovedforskjellen deres er produksjonsmaterialet. I dag på markedet er det vinduer laget av PVC-profiler, glasskompositt, trevinduer laget av heltre eller eurobar, aluminium, samt vinduer laget av en kombinasjon av forskjelligematerialer.

PVC-profilvinduer

Plastvinduer, doble vinduer, eurovinduer, metall-plastvinduer - alle disse navnene brukes for å beskrive vinduer laget av plastprofiler med metallarmering. Etterlater inntrykk av skjørhet og usikkerhet, faktisk passer disse vinduene veldig tett til rammen og er pålitelig beskyttelse. Når du tenker på hvilken profil for plastvinduer som er bedre, stopper forbrukeren ved PVC-profilvinduer. Produsenter av plastvinduer tilbyr også ulike typer design - fra enkle modeller i hvitt eller en hvilken som helst annen farge du ønsker til laminert "trelignende".

aluminiumsprofil for vinduer
aluminiumsprofil for vinduer

Aluminiumsvinduer

Upretensiøs og motstandsdyktig mot værforhold, aluminiumsprofil for vinduer har fått berømmelse som den mest praktiske for innglassing av balkonger, vinterhager, terrasser og verandaer. Det brukes sjelden til boligglass, da egenskapene til aluminium for å lede både kulde og varme krever bruk av ulike tilleggsteknologier, noe som dobler prisen på disse vinduene sammenlignet med deres plastmotpart.

Trevinduer er verdsatt for sitt utseende og verdifulle naturkvaliteter: på grunn av sin styrke og lave gjennomsnittlige tetthet har de en unik evne til å opprettholde fuktighetsbalansen i rommet. De er frostbestandige og miljøvennlige. Vinduer laget av heltre er mer egnet for bruk i sommerhus og anses som et økonomisk alternativ. For fremstilling av eurovinduer av tre brukes denlimt to- eller trelags tømmer (den såk alte eurobaren).

sette inn plastvinduer
sette inn plastvinduer

Alle de ovennevnte materialene har sine fordeler og ulemper. I denne forbindelse får vinduer laget av en kombinasjon av forskjellige materialer mer og mer popularitet i det moderne markedet: tre-aluminium, tre-plast, plast-aluminium, aluminium-tre utmerker seg. De har maksimale parametere for termisk isolasjon og støybeskyttelse. Når du skal velge hvilken profil for plastvinduer som passer best for deg, vær oppmerksom på prisantydningen. Det er mange selskaper som produserer vinduer til lave priser. Velg organisasjoner som prioriterer kundenes behov. Kostnaden for deres tjenester er i mellomprissegmentet av markedet. Med rik erfaring og mange gjentatte bestillinger, trenger ikke disse firmaene ekstra dyr annonsering, mens det å ha sin egen kundebase og deres anbefalinger ikke krever priskutt.

Anbefalt: