Pelletpeis: driftsprinsipp, funksjoner, produsenter

Innholdsfortegnelse:

Pelletpeis: driftsprinsipp, funksjoner, produsenter
Pelletpeis: driftsprinsipp, funksjoner, produsenter

Video: Pelletpeis: driftsprinsipp, funksjoner, produsenter

Video: Pelletpeis: driftsprinsipp, funksjoner, produsenter
Video: Pelletpreise 2023 2024, Kan
Anonim

Eiere av landsteder, som løser problemet med å varme opp hjemmene sine, velger i økende grad en pelletspeis. Dette lar deg samtidig skape en unik atmosfære og ta vare på romoppvarming, og til og med spare mye drivstoff.

pelletspeis
pelletspeis

Men til tross for utbredelsen, vies ikke slike ildsteder tilbørlig oppmerksomhet, fordi de tror at de har lav effektivitet. I tillegg er det en oppfatning om at dette varmeutstyret er vanskelig å betjene og vedlikeholde. Er det virkelig slik, vil vi prøve å finne ut av det.

Designfunksjoner

En pelletspeis er ikke annet enn en vanlig støpejerns- eller metallovn, bare i stedet for et solid stålspjeld som blokkerer tilgangen til brennkammeret, er det en pen liten dør med varmebestandig glass. Denne løsningen lar deg nyte leken av lys og skygge, samt den spennende "dansen" av flammen.

pelletspeiser
pelletspeiser

En annen designforskjell er drivstoffleveringssystemet. Hvis du må fylle ved manuelt i en konvensjonell ovn, så skjer dette her.automatisk ved hjelp av en elektrisk motor og mateskrue. En pelletspeis bruker pellets som brensel - små pellets laget av komprimert og tørket ved. Det er de som beveger seg langs løpende bånd.

Arbeidsprinsipp

Alt som kreves for at ildstedet skal fungere er å fylle en spesiell trakt med trepellets og stille inn nødvendige parametere på det elektroniske kontrollpanelet. Etter det bytter systemet til "tenning med oppvarming" -modus - skruen begynner å mate pellets inn i ovnen, hvor de blir antent. Dette åpner alle luftkanaler (skorstein, "blåser"), som skaper nødvendig lufttrekk for rask tenning.

pellet peis anmeldelser
pellet peis anmeldelser

Etter det går pelletspeisen over til normal drift - luftkanalene overlapper delvis slik at varmen «ikke flyr ut i gaten». Oppvarming av rommet skjer oftest på en konveksjonsmåte. Den kalde luften i rommet, på grunn av trykkforskjellen, trenger gjennom spesielle slisser i peiskroppen inn i hulrommet mellom brennkammeret og huset. Der varmes det opp, går inn i rommet igjen - begynner å sirkulere. Etter en fullstendig endring av kald luft til varm luft, varmes rommet opp.

Pelletpeiser med luftkanal

På grunn av den lave hastigheten for romoppvarming ved konveksjon, er det utviklet modeller som bruker litt forskjellige oppvarmingsmetoder. Dette er prøver med luftkanaler og pelletspeis med vannkrets. I det første tilfellet er det installert et spesielt luftkanalsystem for romoppvarming, som kobles direkte til peisen.

pelletspeis med vannkrets
pelletspeis med vannkrets

Luftkanaler kan trenge inn i andre rom. Samtidig kan skorsteinen også divergere gjennom hele huset. Deretter, på forespørsel fra brannsikkerhetsforskrifter, er systemene utstyrt med avtrekksvifter for å skape norm alt lufttrekk.

Peiser med vannvarme

Peiser med vannvarme har flere designfunksjoner. For det første har de en vannkappe, som er plassert mellom kroppen og brannboksen. For det andre har en pelletspeis med vannkrets et lukket forbrenningskammer, og luft tilføres kun fra gaten ved hjelp av en spesiell avtrekksvifte eller turbin.

For det tredje er dette designet kombinert med et vannforsyningssystem, som nødvendigvis må ha en sirkulasjonspumpe. Prinsippet for drift av slike ildsteder er enkelt: kald væske under trykk kommer inn i vannkappen, hvor den varmes opp og kommer inn i varmekretsen gjennom rørsystemet - radiatorer, gulvvarme og andre varmevekslere.

Fordeler og ulemper med pelletspeiser

Den største fordelen som pelletpeiser har, er muligheten for lang batterilevetid. Etter å ha lastet bunkeren med nødvendig mengde drivstoff og stilt innstillingen, vil systemet selv opprettholde den innstilte temperaturen i boligen. Det automatiske systemet for fjerning av askerester og mating av pellets inn i ovnen svikter sjelden på grunn av en enkel anordning.

Den andre store fordelen er reduserte driftskostnader. kostnad for trepelletsgjennomsnittet er bare 6500 rubler per 1 tonn. Gitt drivstofforbruket (mindre enn 12 kg for 30 timers drift av en 6 kW enhet), vil denne mengden pellets være nok til å varme opp et hjem i 4 måneder.

Høye kostnader er den største ulempen med en pelletspeis. Brukeranmeldelser rapporterer at kjøp og installasjon av enheten koster dem mye mer enn kjøp, installasjon og konfigurasjon av noe annet varmeutstyr. I tillegg kan en slik peis bare fungere med én type brensel.

Oversikt over produsenter

Hvis målet ditt er å skape en original atmosfære i huset og samtidig løse oppvarmingsproblemet, så bør du ta hensyn til FlumenFire, et selskap fra Skandinavia. Denne produsenten er en av få som utelukkende produserer pelletspeiser. Alle modellene er preget av en kombinasjon av "hjemmedesign" og imponerende tekniske egenskaper. CITRINA-peisen kan kalles en lys representant.

Hvis du leter etter en rimelig, men samtidig pålitelig kopi, bør du se på modellene til det innenlandske selskapet Vesuvius. Denne produsenten er akkurat i ferd med å sette opp produksjon, og kan foreløpig ikke tilfredsstille med et rikt utvalg.

Vesuv pelletpeis
Vesuv pelletpeis

Modeller er merket som PKP, de er forskjellige i størrelse og effekt (7-8 kW). Pelletpeis "Vesuvius" vil passe deg hvis du leter etter en rimelig løsning for et landsted som du forlater for vinteren. Kostnaden for kopier varierer, og i forskjellige regioner kan den variere fra 32 til 45 tusen rubler.

Anbefalt: