Nedmyggolje: påføring, anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Nedmyggolje: påføring, anmeldelser
Nedmyggolje: påføring, anmeldelser

Video: Nedmyggolje: påføring, anmeldelser

Video: Nedmyggolje: påføring, anmeldelser
Video: Секрет опытных мастеров! Как легко состыковать материал, если в углу стоит круглая труба? #shorts 2024, April
Anonim

Sommeren er ikke bare en tid med blomster, sol og moro, det er også en periode hvor millioner av insekter flyr i luften. Ikke alle av dem er ufarlige, og noen ganger ser det ut til at det er umulig å rømme fra skyer av mygg og mygg på noen måte. Heldigvis er det effektive måter å håndtere insekter på, og folkemetoder er ikke de siste på denne listen. Du kan for eksempel bruke vanillin til mygg eller nellikolje for mygg.

nelliker fra mygg
nelliker fra mygg

Grunnleggende funksjoner

Eterisk olje utvunnet fra nellikblomster har lenge vært brukt til å avvise mygg. Denne effekten er basert på det faktum at insekter ikke tåler den skarpe lukten som oppstår på grunn av den høye konsentrasjonen av flyktige stoffer som karyofyllen og metylsalisylat. Intense aromastoffer ser ut til å blinde mygg, og de mister evnen til å finne byttedyr. I tillegg har nellikolje anti-inflammatoriske, smertestillende og helbredende egenskaper.handling, så det brukes aktivt i behandling av skrubbsår, bitt og kutt. Du kan kjøpe dette middelet på ethvert apotek, prisen er ganske rimelig - fra 60 rubler. for en flaske. Det bør huskes at essensielle stoffer fra forskjellige produsenter kan ha ulik luktintensitet, og derfor ha ulik effekt på insekter.

Nedmyggolje kan tilberedes selv. For å gjøre dette må du kjøpe tørre blomster, som selges i enhver dagligvarebutikk, i krydderavdelingen,og hell dem med en liten mengde solsikkeolje. Etter infusjon i 3-4 dager oppnås et produkt med en utt alt karakteristisk aroma. Selv om det er verdt å merke seg at den gir en mindre skarp lukt enn industriell nellikolje.

myggavstøtende olje
myggavstøtende olje

Myggmiddel eller nellikolje: hva er bedre

Nylig har folk i økende grad brukt folkemedisin. Selv om det ikke er helt riktig å si det, har vi heller aldri sluttet med det, og i noen tilfeller er det ganske berettiget. Industrimidler er for eksempel et utmerket insektmiddel, og hvis du sprayer dette stoffet på klær eller i huset, vil ikke mygg og mygg plage deg på lenge. Men hvor trygge er de? Selv informasjonen i instruksjonene inspirerer til frykt: ikke pust inn, ikke bruk på åpne områder av kroppen, ikke bruk i lukkede og dårlig ventilerte områder, etc. Og for barn produserer de en egen linje med produkter med redusert konsentrasjon av aktive stoffer, som heller ikke inspirerer til optimisme. Det er derfor folk prøver å bruke folkemidlene, noen ganger er de mindre effektive, men mye tryggere. Eterisk nellikolje mot mygg vil for eksempel ikke forårsake samme helseskade som industrielle repellenter.

nellikolje for mygg for barn
nellikolje for mygg for barn

Kontraindikasjoner

Til tross for at naturlige stoffer virker ganske ufarlige, har de fortsatt en rekke kontraindikasjoner. Nellikolje fra mygg bør ikke brukes av hypertensive pasienter, små barn og personer med et svakt nervesystem, utsatt for stress og opphisset. I tillegg er eteriske oljer kontraindisert for gravide på grunn av deres effekt på livmortonen.

Selv før bruk bør flere tester for allergiske reaksjoner utføres:

1. Pust inn duften langveisfra uten å ta flasken mot ansiktet ditt. Hvis du samtidig føler deg svimmel, svake, røde flekker vises på huden, vannende øyne eller andre symptomer på ubehag, er ikke midlet egnet for deg.

2. Ta flasken til ansiktet og pust dypt inn. Hvis symptomene ovenfor ikke vises, kan du fortsette å teste.

3. Fortynn 1 dråpe av stoffet i en teskje solsikkeolje og påfør på et lite område av huden. Hvis det ikke kommer noen reaksjoner, så kan dubruk gjerne nellikolje fra mygg.

Viktig: Ikke overdoser eller påfør ufortynnet eterisk olje på huden, da det forårsaker irritasjon. Ikke påfør konsentrerte stoffer på slimhinner eller rundtøye.

myggfedd olje anmeldelser
myggfedd olje anmeldelser

Hvordan beskytter du deg mot insekter?

Nellik mot mygg og mygg kan brukes på forskjellige måter. For eksempel vil en spray fungere bra. For å forberede den må du ta 20 dråper eterisk olje og fortynne den i 40 ml vann. Til den resulterende blandingen må du legge til litt s alt, det bidrar til en bedre blanding av stoffer. Hell deretter væsken i en tom sprayflaske og påfør på klær og utsatte områder på kroppen, unngå slimhinnene og området rundt øynene.

En annen oppskrift: bland to teskjeer olivenolje, en teskje aloe vera gel og 10 dråper nellikolje.

Hvis det ikke er noen hjelpestoffer for hånden, så kan du bruke kosmetikk fra en kosmetikkpose, som krem, gel eller lotion: bare klem litt masse på hendene, drypp 1-2 dråper nellikolje og påfør på kroppen eller klærne. I dette tilfellet vil effekten være litt svakere, men fortsatt ganske effektiv.

nellik eterisk olje for mygg
nellik eterisk olje for mygg

Hvordan beskytte huset?

Nedmyggmiddel kan også brukes innendørs, og det finnes mange oppskrifter for bruk. For eksempel kan du legge litt stoff på en vanlig glødelampe - oppvarmingsprosessen vil bidra til fordampning av flyktige stoffer. Du kan også lage en blanding til en aromalampe av nellik- og sedertreolje eller sprayvæske - kombiner 15 dråper nellik- og sitronolje med 10 dråper eukalyptusolje og 500 ml vann. Lukten er mer behagelig ennen nellik, og den kan brukes i alle rom. Husk å riste flasken før spraying.

En annen god måte å beskytte seg mot mygg på er å smøre 5-10 dråper nellikolje på en fuktig klut eller et håndkle. Når de fordamper, fyller de hele rommet med duft og beskytter huset mot insekter.

nellik myggmiddel
nellik myggmiddel

Hvordan beskytter jeg barn på riktig måte mot insekter?

Nedolje fra mygg til barn kan og bør brukes. Men med forsiktighet, som alle andre stoffer. Sørg derfor først for at barnet ikke får allergiske reaksjoner, og først deretter bruk det. I dette tilfellet bør en gylden regel huskes: uten å måtte påføre produktet på huden, er det bedre å bruke det på ting rundt barn. For eksempel kan du lage et anheng eller et armbånd dynket i eterisk olje, eller spraye gardinen nær barnesengen. Feddolje mot mygg til barn brukes kun i fortynnet form, for eksempel bør 5 dråper nellik tilsettes 50 ml olivenolje eller solsikkeolje. Ikke mer enn 1-2 dråper brukes i aromamedaljonger og armbånd. Viktig: eteriske oljer med en skarp lukt er kontraindisert for små barn.

nellik fra mygg og mygg
nellik fra mygg og mygg

Folkets råd

nellik brukes i både matlaging og parfyme, og mange folketegn er knyttet til det:

1. Nellikblomster brennes under ritualer for å tiltrekke seg rikdom eller renseprosesser.

2. Nellik kanha i lommen for å unngå ond sladder eller påvirkning fra fiendtlige mennesker.

3. Aromaen av nellik under magiske ritualer brukes til å fordrive ondskap, rense sinnet eller få beskyttelse under ritualet.

4. Perler laget av nellikblomster fungerer som en talisman for barn.

5. Planten symboliserer familieverdier – ekteskap eller forlovelse.

Myggfeddolje: forbrukeranmeldelser

Hvor effektive er folkemedisiner? Tross alt er det viktig for forbrukerne at det ikke bare er trygt, men også effektivt nok. Så hvor effektiv er nellikolje for mygg? Anmeldelser om denne insektkontrollmetoden er ganske gode - det er mye færre biter, noe som betyr at stemningen er mye bedre. Imidlertid er det også ulemper: mange blir irritert av den skarpe, intense lukten av stoffet, selv i fravær av utt alte allergiske reaksjoner, i tillegg er dette stoffet kortvarig - for å opprettholde effekten, bør det påføres ganske korte intervaller. Alt dette er imidlertid ikke så viktig at det forlater denne metoden for insektkontroll. Og nellikmyggmiddel vil være et godt tillegg til førstehjelpsskrinet om våren og sommeren.

Anbefalt: