Vibrasjonspumpe: fordeler og ulemper

Vibrasjonspumpe: fordeler og ulemper
Vibrasjonspumpe: fordeler og ulemper

Video: Vibrasjonspumpe: fordeler og ulemper

Video: Vibrasjonspumpe: fordeler og ulemper
Video: Espresso machine Vibration Pump 2009 2024, Kan
Anonim

Foreløpig er ikke vannforsyning i tomter eller landsteder noe problem. Hvis løsningen tidligere var brønner, bøtter og lignende, bruker landboere og sommerboere i dag en nedsenkbar husholdningsvibrasjonspumpe. I fravær av sentralisert vannforsyning er dette den riktige måten å løse problemet med å forsyne lokalene med vann. Vibrasjonspumpen bruker lite strøm og er rimelig.

vibrasjonspumpe
vibrasjonspumpe

Den er ganske kompakt og enkel å bruke. Vi kan si at en slik pumpe består av tre deler, nemlig: et hus, en elektromagnet og en vibrator. Etuiet inneholder alle komponentene, og som oftest er det laget av anti-korrosjonsmaterialer, så det har god styrke og tetthet. En elektromagnet er en kjerne koblet i serie med to spoler av kobbertråd med høy magnetisk permeabilitet. Nemlig ved hjelp av en vibrator, som er spesielt adskilt med en gummimembran fra den elektriske delen, pumpes vann. Den inkluderer støtdemper ogpresset stamme.

Vibrasjonspumpen har ingen gnidende og roterende deler som krever smøring, da den bruker ventilsvingninger, derfor er vekten passende: ikke mer enn 5 kg.

vibrasjonspumpe gutt
vibrasjonspumpe gutt

Hovedbetingelsen for driften av en vibrasjonspumpe er dens fullstendige nedsenking i vann og tilstedeværelsen av vann i den, siden vann sørger for kjøling av pumpen, noe som er nødvendig på grunn av den høye vibrasjonsfrekvensen. Mangel på det kan føre til at det mislykkes. Det er også verdt å være oppmerksom på strømkabelen og kabelen som pumpen er nedsenket i vann med. Vanligvis, når du selger, er en nylonkabel inkludert i settet for å unngå sammenbrudd av elektrisk ledningsisolasjon.

Det er verdt å snakke om fordelene og ulempene som en vibrasjonspumpe har. Dens positive egenskaper inkluderer en enkel enhet, sjeldne sammenbrudd, kompakthet og pålitelighet. For eksempel kan vibrasjonspumpen "Kid" fungere i lang tid uten feil i ekstreme situasjoner. Kostnadseffektivitet og holdbarhet gjør en slik pumpe til en uunnværlig assistent for å gi vann til ethvert rom i fravær av en sentralisert vannforsyning. Det er imidlertid også en rekke ulemper. For eksempel, hvis brønnen ikke er styrket, over tid, kan den konstante vibrasjonen av pumpen ganske enkelt ødelegge den. I tillegg, for fullverdig arbeid, trenger han litt hvile, ellers kan han mislykkes med kontinuerlig arbeid. Nedsenkningsdybden er dessverre også liten - bare 3 meter.

Vibrerende pumpe
Vibrerende pumpe

Etter å ha studert arbeidsprinsippet,fordeler og ulemper som en vibrasjonspumpe har, kan du trygt gå videre til valg av modell. Men vær oppmerksom på de tekniske spesifikasjonene, inkludert typen ventilplassering. De er av to typer: øvre og nedre vanninntak, der ventilen er plassert henholdsvis over eller under. Gitt det faktum at det nedre inntaket ikke er like praktisk som det øvre, på grunn av at pumpen er begravd i bakken, som følge av vibrasjoner, tetter ventilen seg raskere. I tillegg vil toppventilen ikke overopphetes på grunn av konstant vannkjøling.

Det er ikke vanskelig å velge det riktige alternativet når du kjenner alle egenskapene og mulighetene.

Anbefalt: