Druer: beskjæring om sommeren og våren

Druer: beskjæring om sommeren og våren
Druer: beskjæring om sommeren og våren

Video: Druer: beskjæring om sommeren og våren

Video: Druer: beskjæring om sommeren og våren
Video: How to Prune Grapes -- Summer 2024, Kan
Anonim

Vedlikehold og stell av druer består i dannelse av busker ved å kutte dem. Ønsker du å få sunne og fruktbare druer? Beskjæring om sommeren kan gi dette. Denne prosedyren bidrar til å skape gunstige forhold for blomstring, modning og videre høsting. Den danner også busken slik at det er praktisk å dekke druene om vinteren. Beskjæring om sommeren eller våren bidrar til å øke utbyttet og modne store klaser.

sommer beskjæring av druer
sommer beskjæring av druer

Oftest består prosedyren i å knipe skudd på busker, jage, knipe, tynne løv og bryte ut unødvendige tørre greiner. Dette lar deg sørge for forebygging mot visse typer sykdommer, tilgang til sollys til busker osv. Derfor er beskjæring av druer om sommeren eller våren ikke begrenset til prosedyren med samme navn.

beskjæring av druer om sommeren
beskjæring av druer om sommeren

I regionene i Sibir vokser druer ganske bra, men beskjæring av vintreet om våren utføres ikke på grunn av mulig tap av bigård, noe som fører til en nedgang i knoppbrudd og skuddvekst. I begynnelsen av juni, når saftstrømmen er over, vil det være nødvendig å fjerne de grenene som har vært utsatt for tørking og skade fra frost og sykdom. Som tyskerne sier, "ikke forvent godthøst hvis du ikke tar vare på druene." Beskjæring om sommeren eller våren er den delen av stell som er avgjørende for modningen av den fremtidige avlingen.

Bind skudd - en av hovedprosedyrene for komplekst vedlikehold og stell av druer. Det er 2 typer strømpebånd: grønne og tørre. Sistnevnte utføres for å gi en bestemt retning til vintreet (skrå, horisontal, bue eller ring). I de sørlige regionene er slutten av april eller begynnelsen av mai best egnet for strømpebånd. I mer nordlige strøk er det best å utføre prosedyren tidligst i begynnelsen av juni, fordi druene ikke tåler vårfrost.

beskjæring av druer i bilder
beskjæring av druer i bilder

Prosedyren for "grønn strømpebånd" består i å feste skudd med espalier. Dette kan gjøres med hyssing, en filmremse, ugressstilker eller jordbærranker. For en bedre forståelse av prosessen med å utføre disse prosedyrene, kan du se hvordan druebeskjæring ser ut på bilder.

Overholdelse av forsvarlig pleie forplikter til å bryte av skuddene to ganger om våren. Den første - under knoppbrudd (bra skudd fjernes), den andre - etter frost og strømpebånd. Klem (fjerning) prosedyren utføres i perioden med begynnelsen av blomstringen. Eksperter mener at dette er den beste måten å forberede bærene for setting. Det er nødvendig å prege skudd til det første normale bladet dukker opp. Det første eller andre tiåret av august er best egnet for dette. Modne druer preges hvis det er en sterk vekst av skudd som allerede overstiger høyden på den øvre trellis ogbegynner å gå bort. Blader trenger også tynning. Noen uker før modning, fjern noen av bladene ved bunnen.

Følg alle nødvendige prosedyrer, kan du forberede druene dine for bedre modning om høsten. Beskjæring sommer og vår er en nødvendig «grønn operasjon». Det bør imidlertid huskes at denne prosedyren er kontraindisert for unge druebusker.

Anbefalt: