Hvor mye koster det å flislegge et bad?

Innholdsfortegnelse:

Hvor mye koster det å flislegge et bad?
Hvor mye koster det å flislegge et bad?

Video: Hvor mye koster det å flislegge et bad?

Video: Hvor mye koster det å flislegge et bad?
Video: Få det gjort | Megatips | Slik legger du fliser! 2024, Kan
Anonim

En av de vanligste typene finish på badet er fliser. Dette skyldes de mange fordelene med materialet.

hvor mye koster det å flislegge et bad
hvor mye koster det å flislegge et bad

Flislegging: ansett fagfolk eller gjør det selv?

Mange foretrekker å legge fliser på badet, men prisen på dette er betydelig. Men hvis det blir besluttet å ta dette spesielle materialet, må mange problemer løses. Og dette gjelder ikke bare valg av fliser. Du bør bestemme hvem som skal utføre installasjonen: gjør det selv eller inviter spesialister. I det første tilfellet vil det være mulig å spare penger, og i det andre tilfellet vil den beste kvaliteten på arbeidet sikres. I tillegg stiller byggefirmaer en garanti for slike tjenester, som må tas hensyn til. Derfor er det verdt å veie alle fordeler og ulemper og bestemme hva som er viktigst.

Hva bestemmer kostnadene ved legging?

Hvor mye koster det å flislegge et bad? Kostnaden for å legge fliser avhenger av mange parametere. Vurder dem.

  1. Hvem skal gjøre jobben. Hvis installasjonen utføres uavhengig, vil kostnaden værebestår kun av kostnadene for materialer og verktøy. Det er verdt å vurdere både arbeidskostnader og tid. Hvis en spesialist er involvert i legging, øker kostnadene betydelig. Noen foretrekker byggefirmaer, mens noen henvender seg til de såk alte coven-arbeiderne. Det første alternativet er dyrere, det andre er billigere. Det er imidlertid verdt å vurdere risikoen. Entreprenørfirmaer gir garanti for arbeidet sitt, men innleide single gir ikke en slik tjeneste.
  2. Tilstanden til gulvet og veggene i rommet. Hvis overflaten ikke er perfekt, må den jevnes. Følgelig vil kostnadene ved å kjøpe ekstra materialer og verktøy øke. Du må også betale ekstra for en spesialist. Samtidig er det verdt å tenke på at ansatte ikke tar med fjerning av det gamle belegget i regningen. Derfor, hvis du selv ikke har fjernet den gamle finishen, må du også betale ekstra for dette.
  3. Etterbehandlingsområde. Dette er den viktigste indikatoren som den endelige kostnaden for arbeidet avhenger av. For å gjøre dette må du måle gulvet, veggene, trekke fra åpninger (vinduer, dører). De resulterende verdiene for å oppsummere, får det totale arealet. Jo høyere verdi, desto dyrere vil reparasjonen koste.

Vi har listet opp hovedfaktorene som påvirker hvor mye det koster å flislegge på badet.

Endelig pris på flisleggerarbeid

hvordan fliser rundt et badekar
hvordan fliser rundt et badekar

Hvor mye det koster å legge fliser på badet, bestemmes ut fra den endelige kostnaden. Det beregnes som følger. Det er nødvendig å multiplisere arbeidskostnadene per kvadratmeter med det totale arealet av veggene og gulvet som kreveravsluttes. Det skal bemerkes at prisene varierer i ulike selskaper og for innleide arbeidere. Kostnaden avhenger også av utjevningsmetoden (puss, etterbehandling av gipsplater, sparkling), av typen flis (porselenssteintøy, keramikk, etc.). Å legge fliser med valgt mønster er dyrere enn å jobbe med enkle mønstre. Å sette den på veggen er lettere enn å finne ut hvordan du legger fliser rundt karet. Du bør også vurdere om det er behov for tilleggstjenester, som å demontere det gamle belegget, jevne overflaten. Det er også slike nyanser som å kutte fliser. Ekstra kostnader kan påløpe. Det er her den endelige kostnaden for arbeidet utledes.

For å bestemme den totale kostnaden for å legge keramiske fliser, er det nødvendig å beregne kostnadene for å kjøpe alle materialer og verktøy. Du bør ikke bare ta hensyn til kostnadene for flisen, men også hjelpemidler: limsammensetning, utjevningsblanding, fugemasse og andre ting.

Men selv om alt arbeid og alle materialkostnader er tatt i betraktning, vil den endelige kostnaden likevel avvike fra den planlagte. Derfor bør du diskutere alle kostnader direkte med spesialistene som skal utføre arbeidet. De vil fortelle deg hvor mye det koster å legge fliser på badet. Du bør også forberede deg på at du på slutten av arbeidet må betale et litt større beløp. Dette skyldes uforutsette situasjoner som kan oppstå under flisleggingsprosessen.

legge fliser på badet
legge fliser på badet

Hvor mye vil det koste?

Kostnadene for flislegging avhenger av regionen. For store byer i Russlandlegging av fliser koster 600-1000 rubler / kvm. m, porselenssteintøy - 700-1100 rubler / kvm. m, marmorplater - 800-2000 rubler / kvm. m.

Anbefalt: