Hva er forskjellen mellom CNC-fresemaskiner for metall?

Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom CNC-fresemaskiner for metall?
Hva er forskjellen mellom CNC-fresemaskiner for metall?

Video: Hva er forskjellen mellom CNC-fresemaskiner for metall?

Video: Hva er forskjellen mellom CNC-fresemaskiner for metall?
Video: Лампы Luminary Shoppe & Carriage | Автомастерская Энгельса 2024, Kan
Anonim

Universelle CNC-metallfresemaskiner er egnet for å løse omfattende produksjonsoppgaver. CNC-teknologien er i konstant utvikling og kutterkontrollstrukturen blir forbedret for å imøtekomme komplekse kutterbevegelser. Etterspørselen etter høyhastighets maskineringssentre øker stadig. Helautomatisk kontroll lar deg ikke forstyrre produksjonsprosessen over lang tid, noe som reduserer utstyrets nedetid og øker arbeidseffektiviteten.

Hvorfor må vi modernisere produksjonen?

CNC-metallfresemaskiner produseres i vestlige land, Korea, Japan, Russland. Et bredt utvalg av teknologiske produkter lar deg velge den perfekte løsningen for virksomheten din.

CNC-fresemaskiner for metall
CNC-fresemaskiner for metall

Målene med å ettermontere gammelt utstyr er:

  • Øke konkurranseevnen til bedriften ved å forbedre kvaliteten på produktene.
  • Moderne elektronikk reduserer behandlingstiden for deler, forbedrer dimensjonsnøyaktigheten. Det teknologiske programmet konverteres i en automatisk syklus direkte på maskinen, umiddelbart etter lastingtil en bildeapplikasjon med det angitte formatet.
  • Oppdaterte CNC-metallfresemaskiner kan fungere i 5D-moduser, og skaper unike konturer som ikke kan reproduseres på tidligere presenterte modeller.
  • Stivheten til maskinstrukturen økes, og følgelig behandles hardere kvaliteter med høy hastighet.

Utvalgskriterier

Det er ønskelig at CNC-fresemaskiner for metall har parametere som passer for forholdene. Tross alt fører overdrivelse av kravene til en økning i kostnadene for installasjoner. Derfor er det bedre å velge egenskapene som er optimale, i henhold til produksjonens behov. Det må imidlertid også tas hensyn til muligheten for å oppgradere maskinen i fremtiden.

CNC metallfresemaskin
CNC metallfresemaskin

CNC-metallfresemaskin har hovedparametrene som har størst innvirkning på den resulterende kostnaden for produktet:

  • Dimensjoner på arbeidsstykket og dets materiale: aluminium, tre.
  • Kraften til spindelenheten.
  • Antall aksler.
  • Type arbeidsområdekjøling.
  • Måte å gi informasjon om arbeidsflyten: på skjermen, ved hjelp av en PC.
  • Type lagre, føringer, smøresystem, klembakker.

Hva bør jeg se etter når jeg inspiserer komponenter?

CNC-metallfresemaskin må oppfylle kravene til deler med høy stivhet. Ofte prøver de å lage portalsystemer fra stablede strukturer. Men slike konstruktive løsninger garanterer ikke tilstrekkelig pålitelighet av monteringen. Må betaleoppmerksom på at lagerdelene er støpt, støpejern er valgt for dem.

CNC fresemaskin for metall
CNC fresemaskin for metall

Bærende deler av aluminium kan kun velges hvis CNC trefreser. For metall er bærbare modeller laget av et lignende materiale for å oppnå en reduksjon i vekten av installasjonen. Men et slikt vedtak pålegger en begrensning på typen materiale som behandles.

Elektriske komponenter er like viktige for bearbeiding av presisjonsmetallprodukter. Trinnmotorer er vanlige, men servomotorer er mer akseptable. De siste delene av maskinen er imidlertid dyrere. Det er en rekke mangler ved utformingen av de første motorene. En av disse er å "hoppe over et trinn" under bevegelsen av aksen, noe som vil påvirke kvaliteten på den produserte delen.

Ytterligere parametere

Fresemaskinen (CNC) for metall styres av en kontroller, som i ulike modeller er forskjellig i ytelse, PC-kommunikasjonsgrensesnitt. Ofte tenker man lite på dette når man velger små versjoner. Men for behandlingssenteret er denne noden den viktigste. Et stort antall ekstra akser må kontrolleres i sanntid, noe som bruker mesteparten av systemets ressurser.

Ofte i maskiner er oppgaver delt inn i flere kontrollere: en er opptatt med prosesseringsprosessen, og flere overvåker posisjonen til sensorer, kommuniserer med perifere moduler og gjengir den gjeldende prosessen på monitorskjermen. De nyeste versjonene av maskinene er utstyrt med fullverdige datamaskiner, som ikke krever ekstern tilkobling. PC.

Kompakte modeller

Bærbare maskiner brukes til produksjon av reservedeler, modeller, engangs unike deler. De kan brukes i møbelindustrien, bilverksteder, for husholdningsbehov.

CNC fresemaskin for tre for metall
CNC fresemaskin for tre for metall

Slike modeller kan brukes til følgende formål:

  • kutte arkmateriale - portalsystemer;
  • PCB-produksjon;
  • produksjon av reklametavler, oppsett;
  • produksjon i små deler av spesiallagde deler.

Kompakte modeller av frese- og graveringsmaskiner demonteres raskt, legges i bagasjerommet på en lett bil og settes øyeblikkelig sammen på et nytt sted. Strømforsyningen til den elektriske delen er designet for et vanlig 220 V 50 Hz nettverk gjennom en standard stikkontakt, som lar deg koble den til i garasjen, på gaten med en skjøteledning, og til og med hjemme.

Anbefalt: