Lamper for et bad: en gjennomgang av modeller, anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Lamper for et bad: en gjennomgang av modeller, anmeldelser
Lamper for et bad: en gjennomgang av modeller, anmeldelser

Video: Lamper for et bad: en gjennomgang av modeller, anmeldelser

Video: Lamper for et bad: en gjennomgang av modeller, anmeldelser
Video: Турция Мармарис Ичмелер отели 4 звезды - обзор отеля Летуаль LETOILE BEACH L'ETOILE 4* 2024, April
Anonim

Å bygge et badehus er en kompleks sak. Men å fullføre badekaret er ikke mindre viktig begivenhet. Og som alle har visst lenge, er god belysning veldig viktig. Derfor vil vi snakke i dag om lamper til badekaret. Vurder forskjellige alternativer.

Funksjoner av slike kamper

Det skal forstås at badelamper er merkbart forskjellige fra klassiske lysarmaturer. Badet har spesielle driftsforhold. Det er veldig varmt og fuktig her. Følgelig, for at lampen skal fungere i lang tid under slike forhold, er det nødvendig at den er av høy kvalitet. Materialene i slike produkter må ikke avgi giftige stoffer ved oppvarming, noe som vil forekomme svært ofte under bruk av enheten.

Brannsikkerhet er også et viktig poeng, så det er ønskelig at lampene til badekaret har en patron og andre innvendige deler av keramikk. Det er ønskelig at lysanordningen har en margin for driftstemperatur opp til 250 grader.

Fuktbeskyttelse er et annet viktig kriterium. Beskyttelsesnivået for badelamper skal samsvare med klassenIP 54, men ikke lavere! Korrosjonsbeskyttelse er et poeng som er viktig. Komponentene til belysningsenheten skal ikke bli ubrukelige og miste sin opprinnelige estetiske appell. En fuktsikker, varmebestandig badelampe laget av trygge materialer er ideell!

Materials

Det er verdt å si at ikke alle materialer er egnet for produksjon av belysningsarmaturer for et bad. Men blant materialene er det de som ikke bare er egnet for badelamper, men også veldig foretrukket for dem. La oss dvele ved dette problemet mer detaljert.

lampe for et damprom
lampe for et damprom

Glass

For veggmonterte badeplafonder brukes ofte spesielt tykt ugjennomsiktig (overskyet, frostet) glass. Hvis produktet er forseglet, kan en glødelampe brukes i det. Vanntette glasslamper for et bad er forskjellige i design, de er forskjellige i farge og form på nyanser. Strukturelt sett kan de ha dekorative metallstenger.

Det er også svært sjeldne originale alternativer, for eksempel en lampe som imiterer en gammel parafinlampe med sin form. Jeg må si at glass og mørkt antikk metall er perfekt kombinert og ser utrolig imponerende ut. Slike alternativer kan bare brukes i bad med et stort område, fordi slike lamper i seg selv er veldig klumpete og massive.

vanntett badelampe
vanntett badelampe

Varmebestandig plast

Dette materialet brukes hovedsakelig i budsjett alternativerlamper for bad og badstuer. Det er ingenting g alt med dette materialet, men når det gjelder estetikk, taper det til alle andre alternativer. Plast er billig og lystig. Slike produkter egner seg for et bad uten dikkedarer.

badelys
badelys

Aluminium og rustfritt stål

Brukes i dyre inventar. Disse materialene er ikke redde for vann, det vil si at en lampe laget av aluminium eller rustfritt stål korroderer ikke og mister ikke sin opprinnelige attraktivitet med årene. Du må forstå at metaller varmes opp veldig godt, og du kan ved et uhell brenne deg på dem under drift. Derfor må du nøye vurdere plasseringen av slike lamper i badekaret.

Himalayas alt

Dette er tilfellet når materialet ikke bare kan brukes i badekaret, men til og med bør. Materialet er miljøvennlig, har en spesiell preget overflatetekstur. Under drift skaper en lampe laget av dette materialet et veldig mykt flimmer. I tillegg har materialet en helbredende effekt på menneskers helse.

Himalayas alt kan brukes som en slags lampeskjerm eller som solide plater som er diffusorer for ulike typer lyskilder.

Ved oppvarming ioniserer det unike materialet badstuen og frigjør mange sunne elementer, det er dette som skaper en kraftig helbredende effekt. Slikt materiale er effektivt for forskjellige patologier i bronkiene, så vel som for hudsykdommer eller for milde forstyrrelser i nervesystemet. Et viktig poeng ligger i det faktum at Himalayas alt ikke mister egenskapene i det hele tatt.eiendommer gjennom årene.

Himalayas alt kan ha helt andre farger og nyanser, så du kan enkelt velge en varmebestandig himalayas altbadelampe som med hell passer inn i badekaret ditt. S altlamper i damprommet er spesielt effektive.

Tre

Materialet passer veldig harmonisk inn i absolutt ethvert badinteriør, fortsetter stilen du har valgt og er den siste touchen i den. Materialet er 100 % naturlig og definitivt miljøvennlig. Det er av tre du kan lage en lampe i badekaret med egne hender. Vanligvis er dekorative gitter og skjermer for lamper laget av tre. Men det finnes håndverkere som lager strukturer av ett enkelt trestykke.

Fra de vanlige tresortene for badelamper kan abash, lind, sjeldnere sedertre skilles. Disse rasene føles bra i høy luftfuktighet (hvis vi snakker om et russisk bad) og tåler lett ekstrem varme (hvis vi snakker om en finsk badstue). Ingen ublu belastninger ødelegger det estetisk attraktive utseendet til treverket ovenfor, og lind er også den mest budsjettmessige blant dem. Det særegne med abash og sedertre er det faktum at de ikke varmes opp. Og dette betyr at du ikke blir brent på et slikt produkt.

Belysning i damprommet
Belysning i damprommet

varianter av lamper og armaturer

Glødelamper finnes fortsatt, selv om de er i ferd med å bli en saga blott, ikke bare i bad, men generelt. Når du bruker slike enheter i badekaret, anbefaler eksperter å begrense effekten til 60 watt. Disse ekspertene anbefaler også å se etter alternativer til glødepærer.

LED-lamper er brannsikre, fuktbestandige og holdbare. I tillegg bruker de svært lite strøm. Noen LED-lyskilder er IP 65-klassifisert, noe som betyr at de til og med kan brukes i vann. Det er bedre å dekke kraftige lysdioder med diffusorer, fordi en persons øyne kan fort bli lei av dem, og et bad er et hvilested for hele kroppen, så øynene dine trenger ikke å gis en grunn til å overanstrenge.

led badstuelys
led badstuelys

Det finnes muligheter for LED-lamper for bad og badstue med kontrollpanel, som du kan justere fargen på gløden og styrken til lysstrømmen med. I tillegg er det verdt å fremheve et annet stilig alternativ for et bad, som er basert på lysdioder. Vi snakker om LED-lamper for et bad i form av små prikker, de skaper effekten av en stjernehimmel. Denne gløden ser veldig imponerende og fortryllende ut.

stjernehimmel lys
stjernehimmel lys

Dekorative flerfargede LED-lister i badekaret kan også finnes. De brukes mer til dekorasjon og styling enn som hovedlyskilde. Tapen krever installasjon på et underlag (aluminium, spesiell varmebestandig plast). Under badeforhold har lysdioder en kortere ressurs enn under normale driftsforhold. Tenk på dette når du velger lamper for et bad i et damprom.

Fiberoptiske lys er 100 % trygge å bruke. Slike lyskilder er vanligvis plassert i bunnen av bassengene,de tåler også temperaturer opp til 300 grader over null uten problemer. Det er sjelden slike lyskilder, fordi for kjøpet må du investere en ganske alvorlig sum penger. Enkel å installere og svært slitesterk. Optisk fiber skinner mykt, uten å blende. Slike lyskilder kan realisere ulike sinnsykt vakre effekter (for eksempel brennende ild eller nordlys). For å få effektene kreves et ekstra filter, samt en spesiell farget linse.

Halogenlamper kan brukes i damprom. Disse designene har en relativt lav effekt (sammenlignet med en glødelampe) på 25-30 watt. Lyset til en halogenlampe er veldig nært naturlig lys i spekteret, og slikt lys er slett ikke farlig for synet ditt. Lamper er ikke redde for sprut. For et bad er halogenlamper vanligvis laget i form av et tak eller et halvt tak i forskjellige farger.

Lysrør kan dimmes. Slike lamper tilhører energispareklassen, men de tåler ikke negative lufttemperaturer, husk på dette hvis det er kaldt i badehuset ditt på vinterdager.

Utladningsceller er ikke egnet for varme rom. De kan bare brukes i hvilerom på badehuset eller i garderober.

Infrarøde lamper har seriøs effekt (opptil 300 W). Hvis du kobler til en slik lampe, bruk alltid silikonledninger. Det er mulig å justere lysintensiteten. Gløden til en slik lampe har en helbredende effekt. Produktene er relativt nye, men det er en økning i populariteten til sliketype belysning for badekaret.

Klassiske sparelamper passer for rom der temperaturen ikke kommer over 60 grader. Slike lamper er med andre ord ikke egnet for damprom. De brukes på samme steder som gassutslipp.

Installasjon i damprom og vaskerom

Uansett hvilken trygg lampe og armatur du velger, vil ikke ekstra sikkerhetsregler skade. Prøv å plassere lampene lenger fra varmekilden, også vekk fra kilden til høy fuktighet. Det er bedre å plassere lamper i hjørnene. Husk at det varmeste stedet i badekaret er taket. Kanskje det er et alternativ å begrense deg til vegglamper.

Lyset i damprommet
Lyset i damprommet

Berømte badelampemerker

Det er i Finland og Sverige folk er kresne med badstuen. Produsenter av belysningsarmaturer for bad fra disse landene er ledende i segmentet. Tylo (Sverige) og Harvia (Finland) har lenge fått anerkjennelse fra badstuelskere over hele verden. Produktene til disse selskapene er gjennomtenkte, laget kun av de beste materialene og har et moderne stilig design.

Linder er selvfølgelig litt dårligere enn de to ovennevnte merkene, men også i ledelsen. Produktet er av høy kvalitet og har en lavere kostnad. Belysningsenheter Steinel (Tyskland) blir bare populært. Produktene til dette selskapet er utstyrt med en innebygd berøringssensor. Det vil si at du ikke engang trenger brytere. Dette er løsninger fra kategorien "smart hjem", men i dette tilfellet - "smart bad". Produsenten gir en garanti for uavbrutt langsiktig drift av produktene deres. Trengeinnse at med den utmerkede ytelsen til produktene til dette selskapet, fører produsenten ganske demokratiske priser for produktene sine.

Sammendrag av ovenstående

I et stort utvalg av armaturer og lamper kan du bli forvirret. I dag undersøkte vi i detalj alle aspekter ved valget av slike strukturer. Du må bare komme opp med stilen til interiøret i badekaret ditt og lykkes med å komplettere det med belysningsutstyr. I tillegg er det mange å velge mellom.

Anbefalt: