Kjøttmørningsmiddel: spesifikasjoner, anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Kjøttmørningsmiddel: spesifikasjoner, anmeldelser
Kjøttmørningsmiddel: spesifikasjoner, anmeldelser

Video: Kjøttmørningsmiddel: spesifikasjoner, anmeldelser

Video: Kjøttmørningsmiddel: spesifikasjoner, anmeldelser
Video: Meat! Tenderizer Product Callout 2024, April
Anonim

Alle husmor er mer eller mindre kjent med problemet med å behandle kjøttprodukter. Som du vet, for at en kjøttrett skal bli smakfull, mør og saftig, må den først bløtlegges i marinade, mettet med aroma og fuktighet. Bare å legge et stykke i en syltesammensetning er ikke et alternativ: impregneringsprosessen vil være uutholdelig lang; å kutte i biter er heller ikke alltid mulig (for eksempel hvis oppskriften krever nøyaktig et helt stykke). I mange år brukte kokker og husmødre en spesiell hammer for å slå kjøtt for å fremskynde denne prosessen. Det myknet fibrene, og gjorde kjøttet mer smidig for videre bearbeiding. Denne metoden har imidlertid én stor ulempe: for mørt kjøtt (for eksempel kyllingfilet) går ofte i stykker under en så intens eksponering, spesielt tynne kanter blir til revne klumper.

kjøttmørner
kjøttmørner

En verdig erstatning for den vanlige hammeren for å slå

Heldigvis ble problemet med kjøtt skadet etter en grov "vipping" løst i det øyeblikket kjøttmørningsmiddelet ble laget. Navnet kommer fra det engelske ordetbetyr "mild". Dette er en spesiell enhet som er utstyrt med mange miniatyr, veldig skarpe kniver. Med noen få klikk på denne maskinen kan du forberede til og med en stor biff for påfølgende tilberedning i løpet av sekunder, noe som gjør strukturen, som den skal være, mør. Lengden på knivene hans er i gjennomsnitt 1-2 centimeter, noe som i de fleste tilfeller er mer enn nok for full penetrering av beiseblandingen.

Den største fordelen med denne tilsynelatende enkle, men utspekulerte enheten ligger i at prosessen med å tilberede en kjøttrett, der det brukes en kjøttmørner, nesten halveres. Denne fantastiske forskjellen er ikke bare et resultat av akselerert primærbehandling av kjøttproduktet. Faktum er at det mykede og løsnede kjøttet som går gjennom mørningsmiddelet også stekes raskere og, viktigst av alt, jevnt. Og smaken viser seg å være mye mer mangefasettert og rikere.

kjøttmørningsmiddel anmeldelser
kjøttmørningsmiddel anmeldelser

Ikke et dårlig resultat, er det? Det merkes spesielt tydelig på profesjonelle kjøkken: på kafeer og restauranter, når ikke bare kvaliteten på maten, men også hastigheten til kokkene skal være på topp. Det er ganske mange besøkende som er villige til å vente en halvtime ekstra for å få en saftig, rik og velduftende rett. Ingen av dem vil imidlertid være fornøyd med et slikt prospekt. Den elektriske versjonen av mørningsmiddelet kan ytterligere forenkle og øke hastigheten på matlagingen. Men på grunn av kostnadene er det bare etablissementer med en stabil strøm av besøkende som har råd til en slik luksus, der hvert minutt er viktig uten overdrivelse. Dermed fortjente kjøttmørneren mer enn sine anmeldelser, skrevet av fornøyde og takknemlige eiere av enheten.

Typer mørningsmidler

Det finnes to typer av disse enhetene:

  • Manuell kjøttmørner er en miniatyr mekanisk enhet som består av et håndtak og en eller flere rader med sylskarpe kniver. Det er mer praktisk under hjemlige forhold, når volumene av produkter er relativt små, og målet er å fremskynde prosessen og forbedre resultatet hvis mulig.
  • kjøttmørner
    kjøttmørner
  • Elektrisk kjøttmørning brukes i kjøttbutikker, kafeer og restauranter. Mørningsmiddelet brukes mest til å løsne kjøtt, men individuelle, forbedrede modeller er også i stand til å kutte ulike fibre og bindevev fra biter, og behandle kjøttdeig. Og ved å bruke spesielle dyser kan du til og med gi produktet en bestemt form. Det følger også med dyser for arbeid med mørt kjøtt, slik at utseendet og smaken på det ikke forringes etter grov eksponering.

Rengjøring av enheten: raskt og enkelt

Kjøttmørningsmiddel har en sammenleggbar mekanisme som kan dekomponeres for hånd til de minste elementene. Takket være dette forenkles vaskingen betydelig: det er ikke nødvendig å unnslippe og få kjøttstykker fast et sted, og risikere å skade hendene på de skarpeste knivene. Dermed gir den profesjonelle mørneren maksimal sikkerhet under drift. Sannsynlighet for å bli skadetredusert til null. Dette setter forresten også fart på arbeidet med ham, siden kokken som jobber med kjøtt ikke frykter at et skremmende elektrisk monster kan kutte armene av ham helt til albuene.

manuell kjøttmørning
manuell kjøttmørning

Hvordan fungerer en mørner og hvordan fungerer den

Manuell kjøttmørner har fra én til tre rader med kniver laget av rustfritt stål av høy kvalitet. Det er tradisjonelt 16 kniver i hver rad, og i enheten kan det være henholdsvis 16, 32 eller 48. De jobber med et slikt verktøy med ulike typer kjøtt: biff, svin og lam, samt med fisk og fjærfe.

Elektrisk kjøttheiser

En slik maskin består av tre hoveddeler:

  • body;
  • elektrisk stasjon;
  • arbeidsorgan.

Driften er også delt inn i flere komponenter: en elektrisk motor og en girkasse. Knivene på den annen side settes i bevegelse på grunn av virkningen av et sylindrisk par og beveger seg mot. Dermed er produksjonen kjøtt, jevnt utarbeidd fra to av sidene samtidig. For å myke kjøttet i mørningsmiddelet, plasser det i mottakshullet. Der fanges den automatisk opp av knivene og behandles raskt. Du kan myke og kjøttstykker, sammenkoblet. For å gjøre dette, legg ett stykke på et annet, plasser dem i enheten og snu kjøttet 90 grader under den andre passeringen.

kjøttmørningsmiddel
kjøttmørningsmiddel

Driftsprinsipp

ArbeidEnheten består av følgende: korte snitt påføres det forhåndsrensede og tilberedte kjøttet, på grunn av hvilke senene kuttes. Deretter øker ikke bare mykheten til kjøttet, men også området: to ganger eller til og med tre ganger. Og det som er viktig, under tilberedningsprosessen krymper stykket praktisk t alt ikke, og utseendet på slutten vil være mye mer attraktivt, smaken blir saftigere og mer mør.

Sikkerhets- og driftsfunksjoner

Når du bruker en kjøttmørningsmiddel i produksjonen, trenger du ikke bekymre deg for sikkerheten. Nei, det er absolutt nødvendig å vite det. Men faktum er at operatøren ikke har noen sjanse til å bli skadet mens han jobber med ham. Så snart beskyttelsesdekselet beveger seg fra sin vanlige posisjon selv med en millimeter, aktiveres en spesiell funksjon og motoren stopper automatisk.

Når det gjelder vedlikehold, er kjøttmørningsmiddelet enkelt demontert i stasjonære og avtakbare deler som skal vaskes. For å forlenge levetiden til maskinen er det imidlertid nødvendig å med jevne mellomrom smøre skruen og giroverføringen til rotasjonsmekanismen med olje. Sliping av kniver kan utføres mekanisk eller manuelt, ved hjelp av en fil eller en stang. Den første metoden krever vedlikehold på et verksted.

elektrisk kjøttmørningsmiddel
elektrisk kjøttmørningsmiddel

Fordeler med elektriske modeller

Til tross for den imponerende ytelsen, er dimensjonene til mørneren svært små. Men basert på hvordan kjøttmørningsvurderinger om det karakteriserer, kan vi trekke følgende konklusjoner:

  • Tenderizerer en betydelig reduksjon i koketiden.
  • Det er enkelt å holde arbeidsplassen ryddig og ryddig.
  • Kjøtt blir mindre skadet under behandlingen, men det er bedre behandlet.
  • Varmebehandlingen av den er også betydelig akselerert.
  • Kjøtt av andre klasse løsnes ikke mindre effektivt enn mer mørt kjøtt.
  • Enheten lar deg slå ned individuelle kjøttstykker, og danner hele biffer ved utgangen.
  • Takket være en rekke vedlegg kan du få kjøtt kuttet i ønsket form.
  • kjøttmørner
    kjøttmørner

Kostnaden for denne enheten varierer avhengig av mange faktorer som kraft, størrelse, ytelse og, selvfølgelig, merkenavn. Det gir ingen mening å ta både den dyreste og den billigste enheten. Det er bedre å bli kjent med anmeldelser av spesifikke modeller og, basert på dem, kjøpe en mørner som ikke bare oppfyller behovene til eieren, men også en som vil tjene i mange år uten å endre kvaliteten på produktbehandlingen. Uansett om den er manuell eller elektrisk, vil en slik anskaffelse være ekstremt praktisk selv på et lite hjemmekjøkken. Og å jobbe med ham er ikke bare raskt, men også hyggelig.

Anbefalt: