Kjøttmørningsmiddel: egenskaper, typer og egenskaper

Innholdsfortegnelse:

Kjøttmørningsmiddel: egenskaper, typer og egenskaper
Kjøttmørningsmiddel: egenskaper, typer og egenskaper

Video: Kjøttmørningsmiddel: egenskaper, typer og egenskaper

Video: Kjøttmørningsmiddel: egenskaper, typer og egenskaper
Video: Meat Tenderizers: 5 Fast Facts 2024, April
Anonim

Tenderizer er en kjøkkendings for mørning av kjøtt. Til tross for at det i vårt land regnes som en innovasjon, i hjemlandet, i USA, har det vært populært siden andre halvdel av forrige århundre. Kjøttmørningsmiddelet ble oppfunnet av slakter André Jacquard i 1962. Siden grillkulturen er ekstremt utviklet i Nord-Amerika og Canada, finnes enheten i disse landene på nesten alle kjøkken.

Beskrivelse av den håndholdte enheten

Dette lille kjøkkenapparatet omtales ofte som en kjøttmørningsmiddel eller hevemiddel. Det er tre typer mørningsmidler: elektrisk, manuell og mekanisk. De mest brukte er manuelle modeller, for eksempel Redmond kjøttmørner.

Enheten består av:

  • nåleinnsatser;
  • fjærbase;
  • støtter med små hull;
  • korte stempler.

Avhengig av modell kan nålestifter erstattes med tynne skarpe blader i mengder fra 16 til 60 stykker. Som regel har basen en rektangulær eller avrundet form.

KjøttmørnerRedmond
KjøttmørnerRedmond

Arbeidsprinsipp

Kjøttmørner fungerer etter stemplingsprinsippet. Når du trykker på håndtaket med et skarpt trykk, spretter skarpe nåler, kniver eller pinner ut, som ødelegger fibrene i kjøttet og gjør det mykere. Følgelig vil den koke raskere og ha en mer delikat tekstur. Avhengig av størrelsen på gadgeten, vil innvirkningsområdet på produktet endres. Oftest er dette tallet 3-5 cm.

Hvis vi sammenligner apparatet med den vanlige hakkehammeren, så flater den ikke ut og bryter ikke kjøttfibrene, men lager mikrokutt. Derfor beholder kjøttet nesten fullstendig sin tidligere vekt, form og størrelse under tilberedning. Hvis produktet har en grei tykkelse, vil hammeren kun treffe topplaget uten å trenge inn på innsiden, mens bladene går gjennom.

Anmeldelser om kjøttmørningsmiddel Redmond RAM-MT1
Anmeldelser om kjøttmørningsmiddel Redmond RAM-MT1

Fordeler og ulemper

Det er verdt å merke seg som plusser:

  • prosessen med å høste kjøtt til koteletter, schnitzler og andre retter er mye raskere;
  • kjøtt er lettere å sylte og bedre gjennomvåt med krydder og andre tilsetningsstoffer;
  • mørningsbehandlet produkt tilberedes raskere;
  • retten er saftig, ikke overtørket etter en lang varmebehandling;
  • egnet for alt kjøtt, selv harde varianter er smakfulle og møre.

Som ulemper må du vurdere:

  • høy risiko for skade;
  • ganske problematisk å vaske enheten.
  • Redmond Meat Tenderizer Anmeldelser
    Redmond Meat Tenderizer Anmeldelser

Mekaniske og elektriske mørningsmidler

I motsetning til en manuell kjøttmørner, brukes mekaniske og elektriske mørningsmidler i profesjonelle kjøkken, installert permanent.

Den mekaniske enheten festes til arbeidsflaten med en skrue som en kjøttkvern eller rett og slett plassert på toppen. Den øvre arbeidsdelen er utstyrt med nåleruller, som drives av manuell rotasjon av håndtaket. For å gjøre enheten sikker, er piggdelen beskyttet av et deksel laget av metall eller plast. Dermed minimeres risikoen for skade under bruk.

Det er et innløp mellom valsene - kjøtt er lastet inn i det. Under rotasjon beveger den seg fremover og blir samtidig gjennomboret av skarpe tenner. Mengden bearbeidet produkt avhenger av driftspersonellet. Som regel er én enhet nok til å dekke behovene til en hel kulinarisk eller slakterbutikk.

Den elektriske mørneren monteres på samme måte som den mekaniske. Driftsprinsippet ligner på den forrige enheten. Hovedforskjellen deres er at en slik enhet aktiveres av en elektrisk motor. Enheten er i stand til å behandle et stort stykke kjøtt på noen få sekunder. Derfor er ytelsen en størrelsesorden høyere.

Moderne modeller av elektrisk mørningsmiddel gjør det mulig å myke rundt 200 kg kjøtt i timen. Enheten brukes i store offentlige kantiner, profesjonelle kjøkken med høy kapasitet og produksjonsbutikker.

Kjøttmørningsmiddel anmeldelser
Kjøttmørningsmiddel anmeldelser

Enhet fra Redmond-RAM-MT1

Mørner fra Redmond RAM-MT1 er en spesiell modell av kjøttmørning designet for tilberedning av biffer og koteletter hjemme. Enheten er utstyrt med 48 blader laget av trygt høyteknologisk rustfritt stål. De er plassert på en slik måte at de under kjøttbehandlingen forsiktig skiller vevet uten å ødelegge strukturen til produktet, samtidig som det gjør det mørt og saftig.

Brukere i anmeldelser av Redmond-kjøttmørneren legger merke til at kjøkkendingsen er enkel å montere og demontere. På grunn av dette er vedlikehold av enheten mye enklere. Beskyttelsesdekselet som følger med i pakken gir praktisk og sikker oppbevaring. Enheten er ganske enkel å bruke, men instruksjoner og et garantikort er festet til den. Takket være det gjennomtenkte designet og fargeskjemaet ser enheten elegant og enkel ut, den er behagelig å holde den i hånden. Redmond-RAM-MT1 gjør det mye enklere å tilberede kjøtt.

Kjøttmørner
Kjøttmørner

Anmeldelser

Folk gir tilbakemelding på kjøttmørningsmiddelet, både positive og negative.

De som testet enheten i aksjon ble delt inn i to leire: noen noterer seg de mange fordelene med mørneren, andre er ikke spesielt overrasket over egenskapene. Masseproduksjonen av enheten taler imidlertid for seg selv.

Brukere gir positive tilbakemeldinger om Redmond RAM-MT1 kjøttmørningsmiddel, og legger merke til bekvemmeligheten at du ikke trenger å bruke en hammer og banke, tilberedningsprosessenble mye roligere, noe som er praktisk for folk rundt.

Hus gjør oppmerksom på at kokeprosessen praktisk t alt ikke forurenser arbeidsflaten, siden det ikke spres biter og sprut ved bearbeiding av kjøtt, som ved hammerslag. Også attraktivt er at koteletten beholder formen og ser attraktiv ut.

Noen brukere er fornøyd med at det er en oppbevaringsveske og at enheten har en liten størrelse. Den ligger godt i hånden og tar ikke opp mye lagringsplass.

Folk legger også merke til den rimelige prisen på enheten og det faktum at enheten ikke krever ferdigheter å bruke.

Blant de negative anmeldelsene er det slike meninger om at billige modeller er av lav kvalitet: dårlig plast, det lukter fra bladene.

Noen husmødre likte ikke at små nåler ikke egner seg til kylling - kjøttet sprer seg, det er nødvendig å kjøpe store nåler. Noen brukere sier at hånden blir sliten av å bruke enheten over lang tid.

Kjøttmørning er en praktisk og moderne enhet for bearbeiding av biff, koteletter og lignende retter. Smart teknologi gjør matlagingen renere, stillere, raskere og mer komfortabel.

Anbefalt: