Slik rengjør du sømmene mellom flisene på badet: profesjonelle metoder, folkemetoder og ekspertråd

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du sømmene mellom flisene på badet: profesjonelle metoder, folkemetoder og ekspertråd
Slik rengjør du sømmene mellom flisene på badet: profesjonelle metoder, folkemetoder og ekspertråd

Video: Slik rengjør du sømmene mellom flisene på badet: profesjonelle metoder, folkemetoder og ekspertråd

Video: Slik rengjør du sømmene mellom flisene på badet: profesjonelle metoder, folkemetoder og ekspertråd
Video: How To Clean Grout Between Professional Cleanings 2024, April
Anonim

Flisoverflater er mest vanlig på kjøkken og bad. Fliser brukes ofte på steder hvor det er mest sannsynlig at vann treffer veggen. Den kan også finnes i vasken på kjøkkenet og på de stedene hvor badekaret er installert. Her treffer ofte skitne dråper veggoverflaten. Flisen er ikke redd for slike påvirkninger og tørkes deretter lett av med en fuktig svamp.

enn sømmene mellom flisene på badet
enn sømmene mellom flisene på badet

Modern overflatekledningsteknologi innebærer imidlertid bruk av dekorative sømmer mellom fliser. Under ulike forhold kan disse sømmene ha en tykkelse på 1 til 5 mm. De har en annen kvalitet. Løsningen som danner grunnlaget for fugemassen har en grov struktur, som over tid akkumulerer støvavleiringer i seg selv, noe som bidrar til at fugene blir mørkere. Rengjøring av slike overflaterhar spesifikke funksjoner. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du rengjør sømmene mellom flisene på badet.

Årsaker som gjør sømmer mørke

For å fylle de korrigerende fugene mellom bekledningsfliser i dag, brukes spesielle dekorative fuger som er laget på basis av hvit sement. Ønsket farge på fugemassen oppnås ved å påføre ulike fargenyanser. Som et resultat oppnås ferdige blandinger av et bredt utvalg av farger og nyanser. Sementbasen deres, som er svært slitesterk, er imidlertid ikke i stand til å skape blanke overflater, noe som gjør det vanskelig å rengjøre fugemassen mellom fliser på badet.

hvordan rengjøre sømmene mellom badet
hvordan rengjøre sømmene mellom badet

Den ytre strukturen til denne overflaten får en grov karakter, som minner om forsiden av fint sandpapir. Hvis det kommer fukt på en slik overflate, er det en mulighet for at det legger seg støv, som legges lagvis over tid. Dessuten kan den ikke tørkes av den slipende overflaten av sømmen med en svamp eller filler, så få mennesker vet hvordan de skal rengjøre sømmene mellom flisene i badekaret.

Med jevnlig eksponering for damp og høy luftfuktighet skapes et gunstig habitat for ulike sopp, samt mugg. Dette faktum forvrenger det dekorative utseendet til fugene fullstendig, og i andre tilfeller forårsaker en ubehagelig lukt, noe som tvinger deg til å bestemme hvordan du skal vaske fugene mellom flisene i badekaret.

Måter å rengjøre gamle flisfuger

I dagens verden tilbyr husholdningskjemikalier et bredt utvalg av vaskemidler og desinfeksjonsmidler,gjelder enhver livssituasjon. For å rengjøre de korrigerende fugene mellom de motstående flisene, kan du også velge riktig sammensetning. For å gjøre dette er det nødvendig å ta et valg avhengig av tilstanden til sømmene.

hvordan rense fugemasse mellom fliser
hvordan rense fugemasse mellom fliser

Ved primær mørkfarging er det nok å bruke et vaskemiddel med et lite innhold av brus eller klor. I tilfelle muggdannelse er det nødvendig å ty til hjelp av antibakterielle midler. Akkurat dette er den beste måten å rengjøre fugemassen mellom fliser i et badekar etter omstendighetene.

Vanlig rengjøring

Hvis fugemassen til de korrigerende skjøtene begynte å falme over tid eller flekker fra fett eller brukte vaskemidler ble dannet på den, kan du bruke et hvilket som helst vaskemiddel og en hard fille. Det er bedre at midlet som brukes til dette formålet har evnen til å løse opp fett med kalkavleiringer. Hvordan vaske sømmene mellom flisene på badet? Fe- eller CIF-spesifikke formuleringer kan gjøre jobben helt fint, AOS eller Silit er også bra. Hvis det ikke er mulig å bruke disse verktøyene, kan du prøve andre med lignende egenskaper.

hvordan rengjøre mellom baderomsfliser
hvordan rengjøre mellom baderomsfliser

Baktericid behandling

Hvordan rengjøre sømmene mellom flisene på badet hvis det oppstår svartmugg eller soppdannelser på flisesømmene? Du bør bruke produkter som inneholder klor. Et eksempel på slike midler er den berømte Domestos eller vanlig hvithet, forskjellen vil bare værelukt som frigjøres under behandlingen. Det angitte midlet må gnides over overflaten av de skadede sømmene og holdes i 5-10 minutter, og deretter vaskes av med vann. Hvordan rengjøre sømmene mellom flisene på badet? I slike situasjoner brukes også spesialverktøy designet for å jobbe med sømmer. Blant de mest kjente representantene for denne gruppen kan man nevne Ultra-Stripper, samt den like kjente analogen BOZO.

Ferdige sømmer får ikke alltid sitt originale utseende. Av denne grunn, etter å ha fjernet formen, anbefales det å rengjøre sømmene med vått sandpapir beregnet for etterbehandling. Som et resultat får de ikke bare et friskt utseende, men også en helt jevn overflate. Når strippingen er fullført, er det best å fullføre prosedyren med en spesiell væske designet for langsiktig beskyttelse av sømmene k alt Atlas Dolphin. Det bidrar til dannelsen av en beskyttende film på overflaten, som advarer mot etterfølgende forurensning.

Bruk av dampgeneratoren

Under forholdene i det 21. århundre vil det alltid være en alternativ måte å løse et problem ved å bruke den siste tekniske utviklingen. I denne situasjonen snakker vi om en dampgenerator, som har evnen til ikke bare å kvalitativt rense sømmene fra flekker og lag, men også fjerne mugg eller soppmasser fra overflaten. Denne behandlingen er av høy kvalitet. Slik kan du rengjøre sømmene mellom flisene på badet uten store tap. Under rengjøringsprosessen er ulike skader på den behandlede overflaten helt utelukket, ogskilsmisser og alle slags streker.

Behandlingsprosedyren ser ganske enkel ut. Ved hjelp av en dampgenerator skapes en varm dampstråle, som perfekt når alle de skjulte overflatene av sømmene, og oppvarmer lagene til høy temperatur med høy luftfuktighet. Alle formasjoner mykner en stund og fjernes perfekt med en fille eller en liten hard børste. Selv om det ikke er mulig å få et 100 % resultat første gang, kan prosedyren gjentas med samme effekt.

dampgeneratorapplikasjon
dampgeneratorapplikasjon

Bruk improviserte midler

I tilfelle når generell rengjøring har nådd et sommerhus eller et landsted, er det ikke alltid mulig å bruke tjenestene til husholdningskjemikalier eller komplekse tekniske midler. I en slik situasjon kan problemet løses på en annen måte ved å bruke forskjellige gjenstander som er tilgjengelig. Hvordan rengjøre sømmene mellom flisene på badet? Vurder videre.

eddik

Eddik kan alltid finnes i husholdningen i ethvert hjem. Han kan være til stor hjelp i denne situasjonen. Hvis du fortynner 9% eddik i to med vann, får du en fungerende sammensetning som du effektivt kan bekjempe forurensning dannet i fliskorrigerende fuger. For bearbeiding påføres den resulterende løsningen metodisk mellom alle flisene. Deretter, ved hjelp av en brukt tannbørste, blir sømmene grundig rengjort, noe som fratar dem smuss og forskjellige formasjoner. Dermed blir det tydelig hvordan man skrubber sømmene mellom flisene i badekaret.

Komposisjon for hvite sømmer

For hvite sømmer plassert mellomfliser, er det ønskelig å bruke en sammensetning som er i stand til å bleke overflaten, i stand til ikke bare å rengjøre, men også etse skitne lag på nytt. Til dette formålet er en hjemmelaget blanding av brus og blekemiddel godt egnet. Teknikken for å forberede komposisjonen og prosesseringsprosessen ser ganske enkel ut, så det er lett å lære å bleke sømmene mellom flisene i badekaret.

Vanlig brus fortynnes med blekemiddel for å danne en deigaktig blanding. Deretter påføres den resulterende løsningen metodisk på flisfugenes plan, og lar den tørke helt. På slutten vaskes den herdede løsningen av med vann med en børste. Hvis prosedyren utføres riktig, får overflaten en lys hvit farge, som kan sammenlignes med fersk fugemasse.

Hydroperite

Hydrogenperoksid har evnen til ikke bare å farge kvinners hår, men også til å bleke falmede overflater. Dette er den mest delikate måten å fornye fargede sømmer mellom veggfliser som har mistet sitt opprinnelige utseende. For å gjøre dette er det nok å påføre sammensetningen av hydrogenperoksid på sømfeltet. Det vil komme en reaksjon, og alle lag vil falle bak. Skitne striper kan fjernes med en fuktig svamp, og det er ikke nødvendig å spesifikt skylle løsningen.

Funksjoner verdt å vite

Når du velger rengjøringsmiddel for skitne flisfuger, må du alltid vurdere kvaliteten på de utlagte flisene. Noen typer fliser reagerer dårlig på visse aggressive forbindelser.

rengjør sømmene mellom flisene på badet
rengjør sømmene mellom flisene på badet

Hvis materialet har en glasert blank overflate, så er det dårligreagerer med ulike syrer. Kontakt av syre med overflaten til en slik flis vil uunngåelig føre til en forvrengning av utseendet. Det kan falme merkbart.

Fliser som ikke har et glasert belegg, men tvert imot har en matt overflate, må vaskes svært grundig etter manipulering av fugene. Etter det dekkes den med mastikk som et beskyttende lag.

Glassfliser eller mosaikk er spesielt motstandsdyktige. Det er imidlertid verdt å vite at overflaten til slike etterbehandlingsmaterialer kan miste sin attraktivitet når de kommer i kontakt med konsentrerte syrer eller alkalier.

I tillegg tåler ikke enhver flislagt overflate kontakt med slipende materialer, spesielt når de er våte. Noen rengjøringsprodukter har en lignende base og bør ikke brukes til vedlikehold.

hvordan rense sømmene mellom flisene på badet
hvordan rense sømmene mellom flisene på badet

Epoksybaserte blandinger egner seg svært godt til å fylle korrigerende fuger mellom gulvfliser. Slike sømmer er praktisk t alt ikke forurenset, og bidrar heller ikke til dannelsen av mugg eller andre formasjoner i form av sopp. For å rengjøre flisfugene anbefales ikke bruk av vanlig såpe. Restene av denne massen kan bli grobunn for den vitale aktiviteten til sopp.

Konklusjon

Prosessen med å rense sømmene der mugg har startet er svært kompleks og arbeidskrevende. Det kan ikke gjøres raskt. Et positivt resultat kan bare oppnås gjennom en kompleks og møysommelig prosess. Av denne grunn anbefales det ikke å løpeoverflater av flisfuger, og etterlater dem uten oppmerksomhet i lang tid. Rengjør du dem systematisk med vanlige vaskemidler, vil de beholde et presentabelt utseende i lang tid. Selv den mest attraktive flisen vil ikke se like imponerende ut på bakgrunn av falmede og flekkede sømmer som har mistet sitt presentable utseende.

Anbefalt: