Hvordan rense sømmene mellom flisene fra fugemasse og mugg?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan rense sømmene mellom flisene fra fugemasse og mugg?
Hvordan rense sømmene mellom flisene fra fugemasse og mugg?

Video: Hvordan rense sømmene mellom flisene fra fugemasse og mugg?

Video: Hvordan rense sømmene mellom flisene fra fugemasse og mugg?
Video: Сделал ВЕЧНЫЕ СИЛИКОНОВЫЕ ШВЫ! Спорим, что такого вы еще не видели? 2024, Kan
Anonim

Skitne fuger i flisfuger har alltid vært et stort problem for husmødre. Og poenget her er ikke bare den estetiske siden av problemet, men også holdbarheten til gulvet, siden det akkumulerte smuss fører til ødeleggelse av flisen. Derfor lurer mange stadig på hvordan de skal rengjøre sømmene mellom flisene. I den moderne verden er det et stort antall forskjellige fliserrengjøringsprodukter. Det viktigste er å velge den rette for deg selv og følge de spesifikke bruksanvisningene. Denne artikkelen vil vise deg alle rengjøringshemmelighetene som vil hjelpe deg å få gulvet tilbake til perfekt renhet.

Fjerning av smuss ved flisfuger

hvordan rengjøre sømmene mellom fliser
hvordan rengjøre sømmene mellom fliser

Det er ingen problemer med å vaske selve flisen, fordi den ikke absorberer smuss og er veldig enkel å rengjøre. Men å fjerne skitt fra fugene mellom flisene er et ganske stort problem. Over tid samler det seg mye skitt mellom flisene, så det blir svært vanskelig å rense sømmene mellom flisene fra soppen. Dette gjelder spesielt for kjøkkenområdet, hvor matlaging finner sted, hvor gulvet er konstantfettdrypp, samt bad og toaletter, hvor vaskemidler samler seg i sømmene og det dukker opp ulike bakterier og mikroorganismer som påvirker menneskekroppen negativt. På grunn av høy luftfuktighet formerer de seg aktivt, så du må bli kvitt dem så snart som mulig.

Over tid får gulvflisens knutepunkt en mattere og lite attraktiv farge, blir mørke, tilstoppet med fremmedlegemer, derfor må du for å rense fugene mellom flisene lage en ganske stor mye innsats. I tillegg kan sopp eller ulike skadelige bakterier og mikrober begynne å spre seg i dem. Siden fliser oftest plasseres på kjøkken, bad og toalett, bør man være spesielt oppmerksom på rengjøringen.

Moderne rengjøringsmetoder

hvordan rense sømmene mellom flisene på badet
hvordan rense sømmene mellom flisene på badet

Hvis du tenker på hvordan du skal rense sømmene mellom flisene på gulvet, kan du gjøre dette på en av følgende måter:

  • kjemikalier;
  • mekanisk;
  • damprengjøring;
  • bruker oksygenblekemidler;
  • folkemetoder.

Nylig har et stort antall husmødre for vask av gulv og sømmer brukt damprengjøring. Det utføres ved hjelp av spesielle damprensere som opererer ved svært høye temperaturer, over 170 grader. I dette tilfellet brukes ingen kjemikalier, og bakterier og mikrober dør på grunn av eksponering for høye temperaturer. Dette er et udiskutabelt pluss, fordi du ikke bare sparer penger, men også puster ikke skadeligrøyk. Når du bruker damprensere, anbefales det å åpne vinduer og dører i rommet for å la frisk luft komme inn og beskytte luftveiene mot varm damp. Etter rengjøring skal gulvet vaskes med vann.

Praktiske tips og triks for rengjøring

hvordan rense sømmene mellom flisene fra mugg
hvordan rense sømmene mellom flisene fra mugg

Mange husmødre er interessert i spørsmålet om hvordan man rengjør sømmene mellom flisene på kjøkkenet. Dette er ganske enkelt hvis du følger noen få tips. Samtidig anbefales det å nekte å bruke metallarmaturer, da de kan skade integriteten til gulvbelegget og ødelegge utseendet, og smuss og fett vil tette til nye riper. Hvordan rengjøre sømmene mellom flisene for å gjøre alt effektivt og ikke skade det? Dette krever følgende beholdning:

  • gulvvaskebøtte;
  • rent vann;
  • svamp;
  • tannbørste;
  • slikkepott.

Når det gjelder valg av husholdningskjemikalier, er det foreløpig ganske omfattende. Du kan for eksempel bruke alle kjemiske oppvaskmidler eller rengjøringsmidler som er laget for rengjøring av glasskeramikk. Ulike produkter designet spesielt for vask av gulvfliser, som du kan kjøpe i enhver butikk, vil også være et utmerket alternativ.

Hvis fugene mellom flisene er svært skitne og tilstoppet med fremmedlegemer, kan de rengjøres med en slikkepott. Det er imidlertid nødvendig å ta hensyn til det faktum at metallet skader selve sømmene, derfor etter rengjøringde må dekkes med ny fugemasse.

hvordan rengjøre sømmene mellom flisene på gulvet
hvordan rengjøre sømmene mellom flisene på gulvet

Hvordan rengjøre sømmene mellom flisene fra mugg hvis de er veldig skitne og har mistet sin opprinnelige farge? Dette kan gjøres ved hjelp av spesielle rengjøringsmidler og en tannbørste. For eksempel er "Sanoks" veldig effektiv, som er i stand til å gjenopprette renslighet til fliser og skjøter selv i de vanskeligste tilfellene. Rengjøringsmidler påføres forurensningsstedene i en viss tid spesifisert i instruksjonene, hvoretter de rengjøres med en tannbørste og vaskes med vann.

Hvis en sopp eller et veldig sterkt fettete belegg begynte å spre seg mellom flisene, blir i dette tilfellet sømmene renset med en skrape, vasket fra skitt og tørket, og deretter dekket med ny fugemasse.

Fjerning av skitt fra sprekker mellom fliser

Mange er interessert i spørsmålet: hvordan rengjøre sømmene mellom flisene på badet ved slutten av konstruksjonen eller etter reparasjon. For å fjerne restene av bygningsblandingen tas et lite stykke fille, fuktes i parafin og forurensningsstedene tørkes, hvoretter flisene vaskes med standard husholdningskjemikalier som du bruker til rengjøring av huset og skylles med rent vann..

Hvordan rengjøre sømmene mellom flisene? Moderne rengjøringsmidler har vist seg utmerket, som ikke inneholder slipende tilsetningsstoffer som kan skade gulvflisen og ødelegge utseendet. Du kan kjøpe slike produkter i spesialiserte jernvarebutikker.

Hva anbefaler proffene?

rengjør sømmene mellom flisene fra soppen
rengjør sømmene mellom flisene fra soppen

Mange rengjøringspersonell anbefaler å bruke en løsning laget med hydrogenperoksid og natron. Begge ingrediensene blandes til en kremet konsistens, hvoretter den resulterende blandingen påføres i omtrent tre timer ved flisene. Denne tiden er nok til at all smuss og plakk løses helt opp. Etter denne tiden rengjøres sømmene med tannbørste, vaskes med rent vann uten tilsetning av vaskemidler og tørkes.

Generelle tips og triks

Endring i den opprinnelige fargen og mørklegging av skjøtene til individuelle gulvelementer oppstår på grunn av eksponering for vann, varme, sollys, husholdningskjemikalier, fett og mange andre aggressorer som skaper ideelle forhold for spredning av sopp og mugg. Hvordan rengjøre sømmene mellom flisene på badet fra dem? Vanlige husholdningskjemikalier er helt maktesløse her, så du må ty til bruk av spesialverktøy, de vanligste av disse er:

  • Bagi;
  • Eco Mist;
  • HG;
  • Capatox;
  • Unicum.

Det er mange andre effektive produkter tilgjengelig i butikker som er spesielt utviklet for å bekjempe mugg og mugg, så valget er helt opp til deg.

Alternativ til kjøpte midler

Som et flott alternativ til dyre vaskemidler kan du bruke vanlig natron eller eddik, som er uunnværlig i hjemmet til alle. Disse produktene skal påføres leddene i ca. 20 minutter, og deretter rengjøres med en tannbørste eller svamp. Det er imidlertid verdt å merke seg at alt arbeid kun skal utføres med hansker.

hvordan rense sømmene mellom flisene på kjøkkenet
hvordan rense sømmene mellom flisene på kjøkkenet

Hvordan rengjøre sømmene mellom flisene med en intensiv spredning av soppen? I dette tilfellet vil blekemiddel bidra til å løse problemet. Sømmene behandles forsiktig med dette midlet og vaskes med rent vann. En spesiell soppdrepende markør vil bidra til å gjenopprette den tidligere hvitheten til sømmene, som ikke bare renser selv veldig sterkt smuss perfekt, men forhindrer også at sopp og mugg dukker opp igjen. Disse tusjene er laget av spesialblekk som har en utmerket vanntett effekt, så de vil vare ganske lenge, og flisfugene i hjemmet ditt blir rene og sterile.

Generelle vaskeanbefalinger

Vasking av gulv anbefales å utføres med hansker for å beskytte huden på hendene mot kjemiske komponenter. Saken er at ikke alle vaskemidler er trygge. Noen av dem kan etterlate et brannsår, forårsake irritasjon og føre til ulike andre konsekvenser. "Hvordan rengjøre sømmene mellom fliser mer komfortabelt?" - du spør. For å lette prosessen med å rengjøre sømmene til honninggulv, kan du lage en slags pute. For å gjøre dette trenger du en stor pose der du må legge filler eller annet stoff. En slik pute vil vise seg å være veldig myk, og den vil være behagelig å knele på den.

Konklusjon

ren fugemasse mellom fliser
ren fugemasse mellom fliser

Det attraktive utseendet til et gulv bestemmes av dets renslighet, som oppnås ved vanlig våtrengjøring, noe som ikke kan sies om gapene mellom gulvflisene. De samler stadig opp ulike fremmedlegemer og skitt, samt mange mikrober og bakterier som kan føre til svært alvorlige sykdommer. Derfor er det svært viktig å holde dem i god stand og rengjøre dem jevnlig med spesialprodukter som dreper bakterier og bakterier, samt hindrer dannelse av sopp og mugg. Dette er den eneste måten å oppnå perfekt hygiene og renslighet i huset.

Anbefalt: