Reparasjon av dørlås: trinn for trinn

Innholdsfortegnelse:

Reparasjon av dørlås: trinn for trinn
Reparasjon av dørlås: trinn for trinn

Video: Reparasjon av dørlås: trinn for trinn

Video: Reparasjon av dørlås: trinn for trinn
Video: How to Change Door Lock (Less Than 5 Minutes) 2024, Kan
Anonim

Selv en ny dør kan ha problemer med låsen. Noen ganger spiser han. Før du reparerer, bør du studere prinsippet for drift av mekanismen. I tillegg må du forstå hvordan du demonterer den indre dørlåsen. Reparasjoner er enkle hvis du nærmer deg dem med omhu.

reparasjon av dørlås
reparasjon av dørlås

Ved kjøp skal settet følge med en instruksjon som beskriver hvordan du reparerer dørlåsen. Hvis den ikke var der, kan du følge reparasjonsreglene beskrevet nedenfor.

Fjerning av det dekorative dekselet

Vanligvis er enkle mekanismer montert i innerdører. Når du reparerer et dørlåshåndtak, er det viktig å huske rekkefølgen for å fjerne deler, slik at du kan montere dem riktig senere. Du kan legge ut delene i den rekkefølgen du demonterer dem. Så selv en nybegynnermester vil ikke bli forvirret. Først trenger du en flat skrutrekker, hun må lirke av det dekorative dekselet. Dette gjøres nøye fra alle kanter.

Fjerning av dørhåndtaket

Krever en tynn skrutrekker eller spiker for å fjerne håndtaket. Verktøyet skal trykkes påstopper som fester det indre dørhåndtaket. Videre, uten å slippe, trekk håndtaket mot deg.

reparasjon av dørlås
reparasjon av dørlås

Demontering av låsedeler

Etter at forrige trinn var vellykket, må du skru ut de to skruene. De forbinder de indre og ytre delene av strukturen. Denne handlingen gjør det mulig å fjerne alle deler på begge sider for å reparere dørlåsen.

Sjekker fjærer og kjerner

Hvis det under kontrollen ble funnet at fjærene er i god stand (inngrep på begge sider), så er alt norm alt. Samtidig kan en fastkjøring av tungen, immobilisering av mekanismens håndtak, og også når den ikke går tilbake til sin opprinnelige posisjon når den slippes, indikere at dørlåsen må repareres. For å sjekke kjernen må du trykke fingeren på bolten og slippe den. Hvis blokkering er tilstede, må kjernen demonteres. For å gjøre dette skrus skruene ut, fyllingen fjernes. Når kjernen er skjev, kan den rettes ut med en tang.

Rengjøring og smøring av deler

Når dørlåsen er demontert, bør alle delene rengjøres nøye og grundig for støv, skitt, plakk. Smør deler om nødvendig. Tidligere, når reparasjonen av dørlåsen er fullført, før installasjon, er det verdt å sjekke den i drift ved å montere den i hendene. Hvis alt er i orden, kan du starte installasjonen. Under fjerning og analysering av låsen skal alt gå uten stor innsats. Den skal være enkel å demontere, selv om mekanismen er ødelagt.

innvendig dørlåsreparere
innvendig dørlåsreparere

Reparasjon av håndtak

Det er ofte dørhåndtakene som er feil. For å fikse en slik del selv, må du forberede en skrutrekker og en skyvenøkkel. Reparasjon av dørlåshåndtaket begynner med at det fjernes. I dette tilfellet kan de indre delene ikke berøres. Med en skiftenøkkel demonteres håndtaket sammen med rotasjonsmekanismen, som senere fjernes. Etter det blir alle deler inspisert. Mesteren gjør dette for å forstå hva problemet er. Det er mange grunner til at pennen ikke fungerer som den skal. Det kan for eksempel være en svekkelse av spaken på grunn av torsjonsfjæren. Noen ganger er det bare malplassert. I dette tilfellet er det nok å returnere det til ønsket posisjon. I visse tilfeller kan utskifting være nødvendig. Det må utføres veldig nøye.

Hvis du ikke kan reparere produktet, kan du kjøpe et nytt i en spesialbutikk. Eller ring mesteren som skal utføre det nødvendige arbeidet. Reparasjon av en dørlås kan gjøres selv av en uerfaren person i denne saken. Det viktigste er å huske sekvensen for å fjerne deler, slik at det senere er enkelt å montere produktet. For å forhindre brudd, må du regelmessig smøre låsen. For å gjøre dette må du slippe olje ned i brønnen og snu den med en nøkkel for å fordele den jevnt.

Anbefalt: